Cum am ajuns sa facem noi reteta de muffin cu minioni? E simplu! Ca mama, nu vrei altceva in lumea asta decat sa iti vezi copilul fericit. Si cum bine spunea prietenul meu Don Baxter, “cand sufletu-ti rade, nu-ti trebuie multe!” Si sambata, sufletul meu si sufletul lui Luca au ras impreuna, pentru ca am petrecut 3 ore impreuna in bucatarie si am facut cele mai bune muffins. Si nu a contat cat sunt de bune, ci a contat si mai mult cum le-am decorat: CU MINIONI! Am muncit pe ei de ne-au iesit fire albe, vorba lui Luca, dar minunatiile de la final si privirea mandra din ochii lui cand isi tinea farfuria cu muffins-minioni in mana…nepretuita 🙂
Si ce fel de muffins puteam sa le facem minionilor decat unele cu banane, ca doar stim cu totii cantecelul: ba-ba-ba ba-ba-banana 🙂
Ingrediente pentru 18 bucati:
– 2 oua mari
– 150g zahar
– 4 linguri ulei
– 3 banane bine coapte
– 100g ciocolata cu lapte
– ½ lingurita praf de copt
-250g faina
– o lingura cu varf cacao
– 300g martipan/ fondant alb
– colorant alimentar gel
– un albus de ou
Mai intai amestecam ouale si zaharul, cu mixerul la viteza medie, 2-3 minute. Adaugam apoi bananele, pe care nu le dam prin blender pentru ca devin prea lichide, ci le strivim cu furculita. Punem bananele, ciocolata topita si uleiul si amestecam cat sa avem o compozitie omogena. De altfel, pentru reteta asta ca in general pentru retetele de muffins, nu e neaparat sa folositi mixerul, puteti sa le faceti si de mana, cu telul. In general compozitia de muffins trebuie sa aiba si cocoloase 🙂 La final punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua si amestecam din nou, cat sa avem o compozitie omogena.
Incingem cuptorul la 180 si tapetam cu hartiute tava speciala pentru muffins. Impartim compozitia intre forme, astfel incat sa fie ¾ pline si coacem 15-18 minute sau pana trec testul scobitorii. Le rasturnam pe un prosop de bucatarie curat si le lasam sa se raceasca complet. Punem pe fiecare muffin un strat subtire de Nutella sau crema de ciocolata care va place voua cel mai cel 🙂 Acum e momentul preferat al micilor bucatari: coloram martipanul sau fondantul, depinde ce folositi, cu colorant alimentar gel. E musai sa fie gel, altfel strica textura fondantului. Folositi manusi chirurgicale, de latex, de cum vreti sa le spuneti, ca sa nu va umpleti pe maini de colorant.
Pentru a intinde fondantul/martipanul, pudrati masa sau planseta pe care lucrati cu zahar pudra, altfel se lipeste foarte tare. Taiati cercuri galbene, cu un pahar care se potriveste perfect pe dimensiunea muffins-urilor. O data cerculetele facute, totul depinde numai de imaginatia voastra si de manutele dibace care va ajuta 🙂 Gurita minionilor si tot ce mai e negru, am desenat cu marker alimentar, dar la fel de bine puteti folosi o scobitoare imbibata in colorant alimentar negru. Bucatelele de fondant/martipan se lipesc foarte usor daca folositi albus de ou pe post de lipici, e mai ceva ca un super-glue 🙂
Modele de minion gasiti peste tot pe net, Luca si le-a cautat si ales singur, deci daca el s-a descurcat, am mareeeee incredere in voi ca va descurcati si voi 🙂 Va pup tare tare si va las cu muuuuulte poze cu minionii nostri simpatici, care l-au facut pe Luxi Puxi atat de fericit!
Colorant alimentar și gel fără E-uri ați găsit? Eu m-am entuziasmat ca fac și eu cu Clara mea, dar după ce am citit etichetele, m-am îngrozit. Nu pot sa îi dau celei mici sa mănânce E-uri 🙁