Zahar vanilat facut in casa

Zahar vanilat facut in casa
O alta idee simpatica pentru Craciun dar si foarte util zi de zi in bucatarie, este zaharul vanilat facut in casa.

Se face atat de simplu si e atat de natural, incat ca veti intreba (la fel ca si mine) de ce ati folosit pana acum zaharul vanilat la plic?

Nu aveti nevoie decat de zahar tos si o pastaie de vanilie.

Mai intai taiem pastaia pe lung, cu un cutit foarte ascutit, pentru a deschide teaca pastaii, insa fara a taia de tot.

Apoi, cu varful cutitul scoatem miezul pastaii de vanilie.

Intr-un borcanel (unul de 150g am folosit eu) punem 2-3 linguri de zahar, peste care punem miezul pastaii de vanilie. Punem capacul borcanului si amestecam bine, apoi completam cu zahar (din aproape in aproape) si amestecam dupa fiecare aditie de zahar, ca sa se distribuie vanilia uniform. La final, punem in borcanel si pastaia cu totul.

Borcanelul trebuie sa stea inchis ermetic cel putin o saptamana, apoi il decoram si il facem cadou celor dragi sau il folosim pentru prajiturele si alte cele. Eu i l-am facut cadou lui Buni Sia, cea mai mare gospodina din familie.

V-am pus si eticheta pe care am facut-o eu (o puteti descarca de aici), poate vreti sa o folositi si pentru zaharul vostru. O puteti edita foarte usor in Word sau in Photoshop sau in ce program stiti voi mai bine. Sa va fie de bine!

9 Comments

  1. Raluca

    te urmaresc de ceva vreme, imi plac foarte tare retetele tale…m-am inspirat de multe ori din ele si niciodata nu am dat gres!
    Foarte interesanta aceasta postare.Doar ca eu nu stiu de unde pot lua pastai de vanilie(nu am vazut pana acum)

  2. unde ai gasit pastaia de vanilie?

  3. Cornelia

    eu am cumparat de la carrefour, firma kotany, la condimente

  4. Pastai de vanilie la preturi foarte accesibile gatisiti pe http://www.pastaidevanilie.ro/index

  5. Cornelia

    am facut si am daruit.

  6. iacob cristina

    teo,am facut zaharul,dar am o intrebare,eu am cumparat pastaile din Italia(aici locuiesc)intr-o eprubeta de sticla(2 pastai)si cand le-am scos,textura era umeda,asa tb sa fie sau pastaile tb sa fie perfect uscate?!Inca n-am folosit zaharul,sper sa nu fii dat gres!

  7. Cornelia, ma bucur ca ti-a palcut ideea!

    Cristina, e perfecta pastaia de vanilie asa cumeda, asa si trebuie sa fie, ca sa poti lucra cu ea, daca e prea uscata, nu o poti taia si nici scoate samburii din ea! Nu ai dat gres deloc, foloseste-o cu incredere 🙂

  8. Bestiutza

    E foarte buna ideea sa-ti faci zahar vanilat in casa, mai ales ca in comert rar gasesti zahar vanilat, ci zahar vanil(IN)at (cititi bine pe pachetelele cumparate). Acest zahar vanilINat cica nu s-a intalnit in viata lui cu vreo pastaie de vanilie, ci doar cu un fel esenta de vanilie. Cititi pe google ca se explica mai bine. Asa ca am ajuns si eu la concluzia sa mi-l fac singura. Felicitari, Teo, pentru blog! Numai bine si sper ca informatia ajuta!

  9. Bestiutza, multumesc si pentru felicitari si pentru incurajarile de a manca sanatos in general si de a citi mai atent etichetele produselor pe care le cumparam 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.