Ii doresc toate cele bune lui Jamie Oliver, de la care am “furat” ideea pt painica mea si totodata ii doresc MOARTE cuptorului meu, care a reusit din nou sa ma scoata din sarite si sa imi arda painica pe fund 🙁
Acestea fiind spuse, sa incepem cu reteta, zic 😀 Pt aluat am folosit reteta de paine bulgareassca, pt ca e pufos si elastic:
– 500g faina
– 200ml lapte
– 20 de grame de drojdie proaspata (inmuiata in apa sua lapte caldut)
– o lingura de sare
– o lingura de zahar
– o lingura de unt moale
– 2 oua
– o lingura de suc de lamaie
– o lingura de coaja de lamaie
Am amestecat intr-un bol toate ingredientele, pana am framantat un aluat pufos, pe care l-am lasat sa creasca si sa se odihneasca o ora. Apoi l-am intins intr-o foaie dreptunghiulara. Pe foaie am turnat un borcan intreg de ciocolata Finetti (era mai ok Nutella, dar cum nu am gasit la magazinul din colt, bun a fost si Finetti) peste ciocolata am presarat alune de padure macinate si 2 banane taiate rondele. Am rulat foaie de aluat, ca sa obtin o rulada, pe care am rotit-o frumusel intr-o tava, ca un soi de melcisor, am pus peste ea mac si am dat-o la cuptor 45 de min.
La sfarsit, in loc sa ma bucur de painica mea, m-am enervat ca s-a ars o bucata din ea 🙁 nu-i nimic insa, pt ca a fost buna, pufoasa si aromata 🙂
TEO!DRAGA E O RETETA MINUNATA DUPA MINE!O VOI FACE CU SIGURANTA!aBIA astept sa-mi vina ideea de a o face!TU SA O MAI FACI !CUPTORUL POATE A AVUT TOANE!
Acum e la cuptor 😀 abia astept sa incerc “painica”. Super retete, keep it up!
sa ai spor! astept sa-mi scrii dupa ce iese de la cuptor.. cu impresii despre cum a fost 🙂
Buna, Teo! Iti urmaresc blogul de cateva luni si mi-a fost tare greu sa ma decid asupra unei retete 😛 Asta pentru ca imi plac atat retetele cat si modul cum tu ai grija sa ni le prezinti. In ultima saptama am facut doua mancaruri chinezesti, panna cotta, lasagna, iar azi am incercat crispy strips si paine cu ciocolata si banane. O bunaciune!
Multumesc pentru ideile tale si voi avea grija sa te anunt ce bunatati am mai “furat” de la tine!
Sa ai grija de voi!
Wow Wma, ce harnicuta ai fost, cate retete ai facut!! Sa iti fie de bine de toate si sa mai faci multe multe. Te pup, Teo
Teo, scumpa, a fost o minunatie! Am incercat-o si eu aseara si a iesit foarte bine. Se face extraordinar de usor. Iti multumesc pentru retele tale minunate si la mai mare! :*
vreau sa te felicit ptr minunatul tau blog! sunt o gospodina incepatoare si imi este de mare ajutor blogul tau.tin sa iti spun ca de cand te-am descoperit, adica de 1 luna de zile, numai de aici fac de mancare 🙂 gasesc tot ce vreau si toate sunt minunate.pana acum am facut ciorba de pui a la grec, care e dementiala (sotul si fratele meu toata ziua vor numai ciorba de pui a la grec :)), painea umpluta cu banane si ciocolata, bagheta umpluta, gogosele aperitiv…si multe altele..toate au iesit super bune!! te-am recomandat tuturor prietenelor mele, care sunt toate proaspat casatorite si incepatoare in ale gatitului si toate sunt incantate de retetele tale!te pup si asteptam retete in continuare 🙂
cu drag, Teo din italia (anonim, ca am uitat parola 😀 )
am incercat multe retete , toate au iesit minunate maine o sa incerc rulada cu piersci , te poop
Teo, iti multumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase, mi-ai inseninat ziua 🙂
Ciao,Teo!Fac si eu painica acuma…vroiam sa te-ntreb aluatul asta la ce mai poate fi folosit? eu sunt incepatoare si incerc sa invat si eu de la maestrii ca tine :)) Merci!
Teo, ma ndoiesc sincer ca la aceasta reteta este necesara o lingura de sare. Cred ca mai degraba o lingurita.. Eu am facut intocmai ca reteta pe care ai dat-o si a iesit mult prea sarata (am pus o lingura rasa..).
Adelina
Teo, poate modifici si tu reteta asta sa nu dea gres si altele.
Multumesc
Maine ne-am propus cu sotul meu ca o sa incercam painica asta.deja imi lasa gura apa.Te iubesc Teo!Esti ajutorul meu nr.1 in bucatarie 🙂
Draga Teo, am incercat si aceasta reteta dar aluatul mi-a iesit fff moale desi am mai agaugat faina fata de compozitia ta, tocmai pt a-l mai lega…nu am idee de ce a iesit moale (l-am pus cu lingura in tava) dar la gust a iesit demential si arata si f bine, a crescut frumos! poate data viitoare o sa-mi iasa mai bine k nu ma dau batuta 😀 Multumesc inca o data, esti inspiratia mea in bucatarie!
buna,
vreau sa fac si eu aceasta reteta amaine si doresc sa stiu daca untul se pune in compozitie sau se fol la tapetat tava?
se foloseste la tapetat tava 🙂
scuzama teo dar la cate grade trebuie sa fie cuptoru?
180 de grade Celsius e temperatura optima