Daca esti in cautarea unei retete perfecte pentru mesele in familie, o masa pe care nu o vor refuza nici cei mici, nici cei mari, trebuie sa incerci reteta de Nuggets de pui!
Acesti nuggets de pui se pregatesc usor, stii exact ce ingrediente ai folosit si cum i-ai pregatit. Au o crusta extra crocanta la exterior si sunt fragezi la interior, condimentati perfect! Cum obtinem crusta perfecta? Folosim pesmetul auriu granulat de la Baneasa, pe care il gasim si in varianta cu boia afumata, pentru extra aroma.
Nuggets de pui – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Putem folosi piept de pui, de curcan sau chiar pulpe de pui dezosate.
- Pentru o crusta extra crocanta, folosim pesmetul granulat auriu de la Baneasa in combinatie cu parmezan proaspat razuit.
- Putem praji acesti Nuggets de pui in ulei incins, dar si in cuptor sau la air fryer, pentru o varianta mult mai light.
- In cuptor, ii prajim la 180°C, 30-35 minute, timp in care ii intoarcem o data pentru a se rumeni uniform. La airfryer ii prajim tot la 180°C, 15-17 minute.
- Ca si garnitura, merge perfect un orez natur, legume la abur sau la tigaie si, desigur, un piure de cartofi delicios, cu sos de rosii sau cartofi natur/prajiti. Optiunile sunt nelimitate!
Nuggets de pui – ingrediente pentru 20-25 bucati:
- 700g piept de pui
- 60ml apa
- 5 linguri fulgi de cartofi
- 2 lingurite mix de condimente pentru pui
- 1 lingurita boia afumata
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1 lingurita ceapa granulata
- Sare si piepr dupa gust
- 150g pesmet auriu granulat cu boia Baneasa
- 50g parmesan razuit
- Ulei pentru prajit (optional)
Punem in blender pieptul de pui cubulete, apa, condimentele, fulgii de cartofi. Mixam pana avem o pasta. Cu mainile usor unse cu ulei, modelam nuggets. Dam prin pesmet amestecat cu parmezan si prajim in ulei incins, intorcand des, astfel incat sa fie perfect rumeniti.
Reteta de Nuggets de pui este gata! Va promit ca e delicioasa si toata lumea va fi incantata de o masa rapida si plina de gust. Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!