Daca sunteti fani ai magazinelor cu produse bio sau produselor esentiale unei alimentatii sanatoase, cu siguranta ati remarcat produsele Canah, pe baza de canepa. Le-am remarcat in primul rand pentru ambalajul foarte modern, care iti inspira calitatea produselor si apoi am primit mai multe astfel de produse pe baza de canepa pentru a le testa in retetele mele.
Am ajuns la concluzia ca, pe langa gustul deosebit, am primit niste produse foarte eficiente in mai multe probleme de sanatate despre care va invit sa cititi mai mult AICI.
Prima reteta pe care vi-o propun este un hummus in care am inlocuit complet uleiul de masline cu uleiul de canepa iar tahini, pasta de susan am inlocuit-o cu seminte decorticate de canepa.
Ingrediente:
– 450 gr de naut fiert (sau o conserva mare)
– cca 100 ml de ulei de canepa
– o cana de seminte decorticate de canepa
– 2 catei de usturoi
– o lingurita seminte de cumin
– ½ lingurita piper negru
– ½ lingurita chili
– cateva fire de patrunjel
Masuram semintele de canepa, care arata cam asa (seamana mult cu semintele de susan). Am folosit o cana de 250 de ml ca masura.
Apoi punem ingredientele (mai putin uleiul) intr-un robot de bucatarie si le macinam impreuna, Cu siguranta va trebui sa oprim din cand in cand robotul si sa amestecam compozita, ca sa ne asiguram ca totul se va macina uniform.
Apoi adaugam uleiul de canepa, am inceput cu 60 de ml si apoi am mai pus pana la cca 100 ml, adica pana cand am obtinut consistenta dorita pentru hummus-ul meu, insa cantitatea de ulei folosita depinde de nautul pe care il alegeti (fiert de voi sau la conserva) si de consistent ape care o preferati.
La final, punem hummus-ul intr-un bol, il garnisim cu ulei de canepa, putina paprika, patrunjel verde si curry, pentru o pata de culoare.
Poate ca ati obervat ca in magazinele bio produsele au un adaos commercial destul de mare, asa ca va sugerez sa le comandati direct de la Canah Shop, unde gasiti o lista completa a produselor pe baza de canepa. Sa va fie de bine!
Teo, multumim ca ne inveti sa mancam sanatos! Si eu sunt din cluj ca si tine si chiar ieri, dupa ce am vazut reteta, am cumparat o sticla de ulei de canepa ca sa il incerc. Sunt singura ca e foarte bun!
Foarte interesanta reteta. Am vazut si eu produsele in magazinele bio, mi-a atras atentia, cum zici tu, ambalajul, dar inca nu le-am incercat. Daca zici tu ca sunt bune, as incerca si eu 🙂
hmmm.. vad ca lumea nu e interesata de retete dietetice… pacat, uleiul de cinepa e genial, iar humusul poate tine o masa doar el singur, cel mult cu o salata tabule (de patrunjel).
In combinatie, cele doua fac minuni pentru colesterolul salbatic spre care ne impinge fast-food-ul modern.
si fiindca veni vorba de uleiuri… daca gasiti, luati neaparat ulei de seminte de dovleac. e o revelatie! eu am ajuns sa-l maninc literalmente pe piine – ungi o felie de pita de secara cu uleiul asta si nu-ti mai trebuie altceva.
uff arată bine :X
O idee geniala, niciodata nu m-am gandit. Merci mult!