Bruschette cu fructe

S-a deschis sezonul de capsuni! Nu-s inca asa buni ca aia de-i aducea tata pe vremuri, cand lucra la Agrocoop, da totusi mi-a sarit sufletul de bucurie cand le-am vazut si am zis ca-i musai sa fac si o reteta cu ele. Eli, prietena mea “veninoasa” m-a intrebat daca nu-i dubioasa combinatia de “pita cu capsuni”. E dubioasa… pana la prima imbucatura. Apoi, parca totul era menit sa fie acolo. Eli e mama lui Boris, cainele de-i fura lui Luca castravetii murati din mana.

Ingrediente pentru super-bruschettele cu fructe:
– o bagheta
– 250 gr de mascarpone
– un iaurt cu fructe (125 ml, Muller de capsuni am folosit eu)
– 4 linguri zahar pudra vanilat
– fructe de tot felul: capsuni, piersici, kiwi, ananas, ce va place si aveti in casa
– 50 gr de unt topit

Procedam asa: taiem bagheta in felii de cca 1 cm grosime, pe care le asezam intr-o tava, pe hartie de copt. Incingem cuptorul la 180 de grade si dam bruschettele la cuptor 5 minute, dupa care scoatem tava, ungem bruschettele cu unt topit si o mai dam la cuptor pentru 5 minute.

Intre timp, ne ocupam de crema: amestecam mascarpone cu zaharul pudra, le omogenizam frumos si apoi punem si iaurtul de capsuni sau de care o fi. Taiem si fructele in felii si feliute. O data bruschettele coapte, le lasam sa se raceasca bine-bine, dupa care le ungem cu un strat generos de crema si peste punem fructe din belsug.

Pentru ca deja se insera si nu imi place sa fac poze la bec, am scos bruschettele in balcon, sa mai prindem o ultima raza de lumina naturala. In balconul de langa, erau vecinii la tigara, pe care vecini nu ii cunoastem, fiind proaspat mutati in bloc. Au facut niste ochi mari, de Bambi asa, 1 la mana ca nu stiau ce-i cu nebuna de iese cu mancarea in balcon si face poze si 2 la mana ca bruschettele le faceau cu ochiul. Asa ca, le-am dat si lor, peste balcon asa si au fost foarte bine primite! Sa va fie de bine!

Voi ce retete aveti cu capsuni? Ni le aratati pe www.gospodini.ro ?

5 Comments

  1. Dia Ungureanu

    Eu din lene practic ceva si mai simplu, Sana Tnuva + fulgi + diverse fructe. Asta este de obicei micul dejun. Si imi place ca este si foarte hranitor si sanatos.

  2. Bruschette cu fructe… super combinatie!Chiar trebuie sa o incerc. Uneori mi-e ciuda ca mintea mea e atata de ingusta si niciodata nu m-am gandit ca bruschettele s-ar putea face si cu fructe, in atat de multe combinatii… Ma gandeam doar la ce legume sa mai pun. Asa ca merci mult! Te pup, weekend placut!

  3. Anonymous

    Interesanta ideea si bruschettele arata bine de tot. Trebuie sa incerc.
    Ce bine ca s-a deschis sezonul la capsuni, de mult tot asteptam ca sa fac reteta ta de tort cu branza si capsuni!
    Geta

  4. Anonymous

    buna!sincere felicitari pt reteta..si blog in general.am descoperit blogul mai demult cautand o reteta pt gomboti..de atunci pt toate delicatesele imi caut retete pe blogul tau.azi dimineata ma gandeam sa intru sa vad ce noutati ai mai facut si mi-au facut si mie cu ochiul bruschettele cu fructe, la fel ca vecinilor tai.asa ca m-am pus pe treaba..de 10 minute au plecat niste prietene de la mine foarte foarte incantate de ce au gustat in seara asta.chiar au iesit deosebit de bune!iti multumesc mult pt reteta!

  5. Anonymous

    mie imi place sa savurez gustul original al fructelor, asa ca , ma limitez la , capsuni cu spuma de capsuni, ornata cu capsuni, pe pat de capsuni……glumesc , pe masura ce \' se trec\''capsunile sau pana sa se treaca fac tarte cu capsuni, , tarta mare, cu: pandispan siropat, peste care pun crema de capsuni, apoi acopar suprafatza de crema cu capsuni, micutze daca se poate , apoi, gelatina ptr capsuni, si las sa se raceasaca ,,,,separata, in loc de frisca , fac spuma de capsuni dintr-o cana de capsunu, un pahar de zahar si un albus,,,,totul dat la mixer,,,,,spuma iese tare si aromata , mai gustoasa decat frisca si frumos colorata…..servesc felia de tarta alaturi de aceasta spuma , separat,,,, evident….

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.