Prajitura cu ricotta si afine

Prajitura cu ricotta si afine este o combinatie inedita de ingrediente, perfecte pentru vara! Este un desert acrisor, racoros, care merge perfect alaturi de inghetata!

Prajitura cu ricotta si afine

Prajitura cu ricotta si afine – tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Ricotta poate fi inlocuita cu urda sau branza de vaci.
  • Afinele acrisoare pot fi inlocuite cu zmeura sau visine/cirese fara samburi.
  • Pentru a ne asigura ca fructele sunt distribuite uniform in prajitura si nu se lasa pe fundul tavii, le dam prin faina inainte de a le incorpora in aluat.

Prajitura cu ricotta si afine

  • Putem coace prajitura in forma pentru guguluf sau in forma rotunda, cu diametrul de 20 cm sau in tava dreptunghiulara, de 20x30cm. Ajustam timpul de coacere in functie de forma folosita. Prajitura se coace la 180°C si este gata cand este usor rumenita si trece testul scobitorii – o scobitoare introduse in partea cea mai inalta a prajiturii (de obicei in mijloc) iese curata, fara urme de aluat.
  • La capitolul faina, am folosit, ca de obicei, faina Baneasa 000, care nu imi lipseste niciodata din bucatarie. Doar ca acum, faina Baneasa are un ambalaj promotional, omagiu al filmului Disney si Pixar – Elementar, pe care il puteti urmari acum in cinema.

Prajitura cu ricotta si afine

Sarbatoreste lansarea filmului ELEMENTAR, cea mai nouă productie Disney si Pixar, exclusiv la cinema! Cumpara cel putin 2 produse Baneasa – spaghetti, farfalle sau faina – cu ambalaj promotional, inscrie bonul fiscal AICI si poti castiga premii de colectie!

Prajitura cu ricotta si afine

Prajitura cu ricotta si afine – ingrediente 10-12 portii

  • 3 oua
  • 100g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 50ml suc de lamaie
  • 250g ricotta
  • 250g faina Baneasa 000
  • un pliculet praf de copt
  • 250g afine

Prajitura cu ricotta si afine

Incingem cuptorul la 180°C, tapetam cu unt si faina sau spray non-stick o tava pentru guguluf.

Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, coaja de lamaie. Mixam cu mixerul la viteza mare pana ouale isi dubleaza volumul. Adauga ricotta si sucul de lamaie, amestecam din nou.

Cernem faina si praful de copt peste amestecul de oua, mixam pana sunt incorporate.

Amestecam afinele cu 2 linguri de faina si le adaugam in compozitie. Amestecam cu ajutorul unei spatule.

Turnam compozitia in tava pregatita, nivelam cu spatula. Coacem 35-40 min sau pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca foarte bine in tava inainte de a scoate prajitura.

Prajitura cu ricotta si afine

Cand Prajitura cu ricotta si afine e gata, o putem rasturna pe un platou si felia. Optional, o putem pudra cu zahar vanilat sau o glzura facuta din zahar vanilat si putin lapte. Sa va fie de cel mai bine si pofta buna!

Prajitura cu ricotta si afine

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.