O data la 2 saptamani ne ia dorul de muffins. Cand am luat primele forme pentru muffins, pe care abia le-am gasit si culmea, intr-un magazin cu produse la 39 de lei, toata familia a ridicat din spranceana… “iar vii cu americanisme?”
Pe masura ce am gasit tot mai multe retete de muffins si-au schimbat parerea si acum ma intreaba ei de sanatate din cand in cand “auzi, da cand mai faci d’alea americane?” Azi! Azi fac muffins marmorate cu Nutella, o reteta pe care am gasit-o intr-o mini carticica editata de revista Country Living. Vad ca si pe wikihow e una asemanatoare.
Ingrediente:
– 3 oua
– 170 gr zahar
– 140 gr unt moale
– 200 gr faina
– un varf de cutit de sare
– nutella
– 2 lingurite praf de copt
– o esenta vanilie
Incingem cuptorul la 180 de grade, apoi mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o spuma, aproximativ 2 minute. Adaugam apoi ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea. La final adaugam si vanilia si continuam sa amestecam bine bine, pana cand nu mai avem cocolase da faina.
Punem hartiutele pentru muffins in forme si punem in fiecare din compozitia pregatita, astfel incat formele sa fie ¾ pline. Apoi punem in fiecare o jumatate de lingurita de nutella si folosim o scobitoare pentru a face un vartej. Din compozitia pregatita ies 12 briose maricele, pe care le coacem 15-20 de minute. Cat sunt calde, le pudram cu zahar vanilat.
Sunt foarte simplu de facut iar daca aveti musafiri copii, sigur nu aveti cum sa dati gres cu ele! Spor la copt si la devorat aceste muffins aromate, excelente langa un pahar de lapte cald cu miere sau o cana de lapte & cacao.
Voi ce retete de muffins stiti? Va invit sa ni le aratati pe www.gospodini.ro
foarte bine arata,imi voi cumpara si eu forme si imi voi face ca tare pofta mi-ai facut
felicitari Teo
arata superb si sant si foarte usor de facut!!
voi incerca si eu reteta!
felicitari!
Uof, vreau sa fac si eu briosele astea, dar nu mai am hartiute. In Carrefour vad ca nu mai vor sa aduca si, desi am forme din tabla, pana le spal, innebunesc, asa ca deseori renunt la idee 🙂 Dar de facut, le fac cat mai curand pentru o ocazie speciala!
Ioiiii , ce bine arata…ma tot screm si eu de o vreme sa fac muffinsi de astia si nu reusesc sa ma apuc o data….musai sa fac si eu….
Faci niste muffins absolut delicioase. Am facut pana acum toate retetele tale de mufins si de fiecare data s-au topit in gura pofticiosilor aproape imediat ce le-am scos din cuptor. Felicitari!
cat de bine arata, yam yam, abea astept sa incerc reteta 😀 mereu ies bine retetele tale , nu stiu ce m-as face fara tine.
Multe felicitari!
Am facut si eu in seara asta si au iesit excelente, de fapt nici nu mai sunt ca le-am mancat pe toate. O singura problema am avut: ciocolata nu a ramas deasupra, s-a dus la fund. Oare de ce?
Vaaaaiiii !
Crede-ma ca am vazut pozele si mi-e pofta si mie de d'alea americane d'ale tale …
Am apasat Ctrl+D(Bookmark) instant.
Nu stiu cum sa iti spun, dar te-ai mai pricopsit cu un vizitator pe blogul tau.
Cautam (culmea) bloguri cu si despre gospodine (eu sunt barbat, dar ma fascineaza arta gatitului) si uite peste ce bogatie am dat …
O sa te saturi de mine, dar eu nu o sa ma satur de retetele tale 😛
Le-am facut si eu ieri seara. Am pus din greseala mai putin unt dar au iesit uimitoare. Cele mai bune briose pe care le-am facut/mancat pana acum. La mine Nutella nu s-a dus la fund, din fericire, pentru ca Eliza a mancat toate fundurile brioselor. Cum ne vedea ca luam una, cum se infiinta la noi si ne intreba "papa?" Delicioase, si reteta va fi notata in caietul meu de retete unde ajung doar retetele deosebite.
alo tanti Esti in ROMANIA SI SE NUMESC brioseSAU GOGOSI ASA CA LASO MAI MOALE CU AMERICANI SI PUNE MANA SI INVATA LIMBA MATERNA ADICA ROMANA!
Va multumesc tuturor pentru comentarii si mai ales celor care au incercat reteta si le-a placut rezultatul! Iar daca micuta Eliza le-a devorat, sunt tare mandra, pentru ca micutii nostri sunt cei mai asprii critici culinari 🙂
@anonim "invatarea limbii materne, romana"….asta iti sugerez si eu tie, ti-ar prinde excelent 🙂
Am facut reteta ta, dar nu in forme de muffins ca nu aveam, ci in forma de guuluf. A iesit o prajitura supeeeeeeeeeeeer! Mersi pt reteta!
Draga Teo,
Am facut acesti minunati muffins ptr.ziua fetitei mele la gardinita.Au fost foarte deliciosi si au avut mare succes.Apropo succes asta iti doresc eu tie ptr.seara de joi.Esti minunata si ai niste retete fantastice….sint o cititoare fidela a blogului tau.Tine-o tot asa.Laura-Bonn
Sa vezi si sa nu crezi….ma refer la anonimul cu "LASO (etc)"…E o vorba ce imi place mie : "Na poftim cultura si mai vrei recolta!"
Teo multumim pt tot ceea ce insemni pt. noi – gospodinele incepatoare (si nu numai, sunt sigura!)
Georgiana
Arata ff bune , Teo…dar eu am intampinat o problema cand am incercat sa le fac. Aluatul mi.a iesit prea tare, desi untul a fost destul de moale, asa ca am adaugat lapte in compozitie ca sa le pot pune in forme…cred ca e ok, Tu ce zici?
Am incercat si eu reteta, briosele au iesit super!Deja in fiecare sambata am program de facut briose!
Unde pot gasi forme de muffins? help
Te rog citeste articolul scris de mine despre hartiute si forme pentru muffins. Gasesti acolo toate informatiile de care ai nevoie 🙂
O noua zi, chef de gatit, ce sa fac? mmmm hai sa intru la Teo sa vedem ce imi sare in ochi.Demult voiam sa fac briose, am fugit la frigider, am vazut ca am unt, mama se uita razand la mine ca stia ca iar "fac ceva bun" 😀 si am incercat aceasta reteta, care pot sa va spun ca e foarte usor de facut si are un gust excelent:D Ai cel mai bun blog culinar, felicitari Teo:D incercati cu incredere orice reteta, sigur va iese si e buna:D
p.s. frumos realizat reality show-ul culinar:D
Buna, Teo! Anul acesta de craciun am decis sa incerc retetele tale de briose. Acum tocmai sunt in cuptor cele cu Nutella si cresc de mama focului. Cateva le-am lasat fara Nutella si am adaugat afine in compozitie. Zilele trecute le-am incercat pe cele cu portocale si au fost delicioase. Fetita mea de 1 an si jumatate le-a devorat. Multumim pt retetele minunate! Sarbatori fericite!
e reteta mea preferata de muffins!!!!!!!!!!!!!!
ms Teo si pt acest desert imi place ca se fac foarte usor si orice reteta care implica doar mixerul si ingredientele, e preferata mea :))
acum si bunica si soacra mea foloseasc reteta ta pt ca la noi asa merge telefonul fara fir 🙂 eu sunt pilotul de teste! daca iasa bine reteta vor si ele :)))))))))
Teo draga, am o dilema…tu ungi hartiutele de muffins cu ulei in interior??? Am pregatit si eu ieri dar hartia s-a lipit, de aceea te-as ruga sa-mi dai un sfat! Multumesc
Salut 🙂 nu, nu le ung cu nimic, folosesc de obicei hartiute cerate, de care nu se prea lipeste nimic 🙂
Absolut geniala reteta!Si mai si arata minunat!
Apropo, ai mai primit e-mail-ul de la mine?
Te pup cu mult drag!
Salut 🙂 l-am primit si raspund zilele astea
Buna Teo as avea si eu o intrebare in loc de und daca pun margarina are ceva?Astept ras urgent multumesc frumos
nu nu, nu are nimic 🙂
Unt am vrut sa supun te rog sa ma scuzi
Multumesc frumos de raspuns dar pina la urma am facut cu unt.La gust mi-au ensit nemaipomenit de bune dar cind le-am scos din cuptor sau lasat si sa facut o gaura la mijloc dar leam papat asa caau fost foarte bune,poate a 2 oara imi vor ensi mai bine am sa mai incerc zilele ce vine.multumesc inca o data nota 20 pentru tot ceia ce faci
ff faine sunt.. le-am facut si eu sunt la cuptor 🙂
Foarte buna reteta Teo, acum le-am terminat si eu si sunt nemaipomenite; eu am adaugat si visine :p Multumesc pt retete!
cu tot dragul! :*
este supe site ul !! acum sunt briosele in cuptor 😀
ma bucur ca iti place ce ai gasit aizi si te mai astept in vizita 🙂
Sunt super delicioase si foarte usor si rapid de facut.Acestea sunt primele briose pe care le-am facut, si toata familia a fost surprinsa,placut, bineinteles:D Cred ca tati a fost cel mai incantat si abia asteapta sa mai coc o tava.:D
Felicitari, Teo! Imi place foarte mult blogul tau, tine-o tot asa!:)
Exista la kaufland tava de briose la 27 de lei..si e si de teflon 😉 ce sa zic…spor la briose 🙂
Eu nu stiu cum au le-au iesit altora muffins-urile… aluatul e mai degraba un aluat de paine ca si consistenta, nicidecum unul fluid pe care sa il poti turna in forme… Am mai facut muffins si era ca o smantana mai groasa aluatul… De la inceput mi s-au parut prea putine ingredientele lichide, adica doar oua?! Care e ideea Teo, lamureste-ma…
Ideea e ca nu toate compozitiile sunt la fel, iar in general cele de muffins nu sunt lichide, ci dimpotriva, sunt aluaturi groase, care se pun in tava folosind doua linguri, una cu care iei aluatul, una cu care tragi alatul de pe cealalta. Nu trebuie sa curga in forme, cred ca confuzi muffins cu cupcakes.