Tarta cu carne si ciuperci

Ingrediente pentru aluat:
– 250g de faina (o cana)
– 125g unt rece
– un ou
– 2 linguri de apa rece
– un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:
– 300 g carne de pui (un piept mare)
– 200g ciuperci (o conserva)
– un fir de carnat afumat
– 2 cepe mici
– 200g cascaval ras (eu am folosit afumat)
– o cutie de smantana
– condimente

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele, pana se formeaza o compozitie omogena, care se intinde cu sucitorul intr-o foaie subtire. Nu uitati sa lucrati cu faina! Se tapeteaza o tava cu unt si cu faina, se aseaza foaia de aluat in ea, se inteapa cu furculita. Ca sa ma mandresc cu blenderul meu cel nou, am tocat carnitza si cepele nu ca vreau sa-mi laud jucaria dar intr-un minut au fost perfect tocate amandoua, asa ca le-am amestecat cu brutalitate impreuna cu condimentele.

Si apoi treaba devine simpla ca la gradi: peste aluat se pune carnea amestecata cu ceapa, apoi ciupercutele (tocate cu unicul si irepetabilul meu blender). Se taie carnaciorii in feliute subtiri si se aseaza peste ciuperci. Ouale le-am batut ca pentru omleta si le-am amestecat cu paharul de smantana.

Peste carnaciori se pune cascavalul ras si apoi oul si smantana si se da la cuptor cca o ora.

Ultima si cea mai importanta instructiune: se haleste tot pana la firmituri.

28 Comments

  1. Florin

    arata absolut divin! cred ca a fost super delicioasa asa ca o s-o rog pe sotia mea sa-mi faca si mie cat de curand.

    foarte frumos blog-ul tau. in mod sigur o sa il vizitez foarte des de acum inainte

  2. Andreea

    Am facut si eu aceasta reteta si a iestit extraordinar de buna!! 🙂
    Am sa mai incerc si alte retete de pe blogul tau! Indeletnicirea acesata a devenit un hobby… 🙂

  3. T_Ioana

    A fost minunata! Am avut un succes nebun si a fost extrem de aspectuoasa (am pus si fasii de aluat pe deasupra) de m-a intrebat sotul de unde am cumparat-o :D. Eu am mai improvizat putin la aluatul de tarta si am folosit carne tocata amestec ca din aia aveam in casa. Oricum, exceptionala!!!!!

  4. Anonymous

    Super retete Teo.Am incercat si eu reteta asta.Toata familia a fost incantata.Multumesc ca existi.

  5. Anonymous

    buna Teo , esti extraordinara , ai niste retete super bune , practic ma ajuta foarte mult de cand te vizitez -esti la favorite-am sa incerc si eu aceasta minunata tartaca arata apetisant…pupici si tie si la cel mic, sa-ti traiasca!!!

  6. Piperlina

    Buna Teo..uite..tocmai..ce eram azi la serviciu..si trebuie neaparat sa gatesc sambata ca atat mai am timp..si cateodata seara dupa munci cand energia e cam gata..si evident m-am inspirat din retetele tale…s-a votat..supik crema cu conopida si tarta cu carne si ciuperci…foooaaarte bun!!!yam yam!!……iti urez numai bine…:*:*:*:*…

  7. Anonymous

    o intrebare .. daca nu am blender sa toc carnea o pot cumpara direct carne tocata de pui?aast raspunsul tau pupici estera

  8. Piperlina, pupici multi de la noi :*:*:*

    Estera, linistita poti sa iei carnea tocata de pui direct din magazin, si daca nu gasesti o poti inlocui cu orice fel de carne tocata 🙂

  9. Anonymous

    mersi pt sfat,chiar in seara asta o sa incerc reteta ta sper sa-mi iasa .. of ce m-as face fara tine teo :)o sa-ti spun cum mi-a iesit estera

  10. Anonymous

    am incercat reteta este extraordinara.
    La Ingrediente pentru umplutura: nu se regasesc ouale, deci cate ouat la umplutura?

  11. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a si iesit pana la urma. Nu era foarte greu sa-ti dai seama cate oua trebuie… in poza sunt 3 oua, unul este pentru aluat si celelalte doua se bat ca pentru omleta si amesteca impreuna cu smantana asa cum scrie in reteta.

  12. Piersi

    Teo, oare pot sa fac tarta asta cu aluat de foietaj, gata facut? Adica acelasi aluat de la tarta taraneasca?

    Mc mult 🙂

  13. poti sa incerci… si te rog sa-mi zici si mie rezultatul 🙂

  14. Andreea B

    Buna ! Am facut tarta in seara asta si a iesit super buna 🙂 Am facut-o cu aluat frantuzesc din comert pt ca nu mai aveam timp si era foame mare 😀 Normal ca ar fi iesit f buna cu aluat de casa dar .. e bun si asta 🙂 a iesit minunata 😀 si arata f bine 🙂
    Buna treaba tarta asta si cu un pahar de vin alb rece.. a fost o cina minunata 🙂
    Multumim pt reteta super gustoasa 🙂

  15. Anonymous

    am facut si reteta asta si este super, dimineata ma uit pe blogul tau ca sa vad ce gatesc in ziua respectiva asa ca am de gand sa le incerc pe toate:).sa-ti traiasca puisorul si sa dea Dumnezeu sa ne trimita si noua unu:)

  16. Deliuta

    Buna Teo,
    vreau sa iti spun ca te apreciez f mult, atat pe tine cat si blogul tau, care e la rang de cinste la noi acasa… cand avem pofta de ceva bun, hop-top pe gospodini 😀 Pana si mama mea (54 de ani) a invatat sa caute prin blogul tau 🙂
    In seara asta vreau neaparat sa fac tarta cu carne si ciuperci, dar proaspat maritata fiind, inca nu am o tava potrivita pentru tarte.
    As putea sa folosesc un vas de yena pentru tarta (dintr-astea am primit o multitudine la nunta :D)?
    Multumesc anticipat de raspuns si mult spor la gatit!

    PS: Daca spui nu, sigur am sa mor de pofta, si eu si sotul meu si o sa ne ai pe constiinta 😛

  17. Imi cer scuze ca nu am intrat mai repede 🙁 Sper ca ai folosit cu inceredere vasul de yena, e foarte foarte ok 🙂

    sa imi spui cum a iesit! va pup, pofticiosilor :-p

  18. Deliuta

    Draga Teo,
    am facut atunci tarta in vas de yena si a iesit absolut delicioasa… Drept urmare, acuma e la cuptor o a doua portie 😀
    Prima data am facut-o cu carne de vita (a fost sotul la cumparaturi – don’t ask!), dar a fost o schimbare interesanta in meniul nostru 🙂
    De data asta am facut-o cu carne de pui, tot in vas de yena… Dupa ce mi-ai spus ca vasul de yena e ok, am indraznit sa fac si reteta de briose tot in el, si a iesit foarte buna, pufoasa si aromata – a fost tare apreciata de mama soacra 🙂
    Fug sa scot tarta din cuptor…. deja imi lasa gura apa de la miros 🙂
    Multumim pt toate retetele si mult spor la bucatarit!

  19. Cristina

    Draga Teo, de cand am descoperit blogul tau il urmaresc cu regularitate si cand am ceva timp liber incerc cate o reteta de-a ta. Desi sunt novice fata de altele in ale bucatariei, imi place sa gatesc mereu ceva diferit si sa-mi surprind fratele si prietenii cu cate ceva bun 🙂 . Nu pot sa-ti spun altceva decat felicitari si multumesc pentru retete, chiar esti un ghid pentru unele dintre noi:)
    Am salivat cand am citit reteta de tarta cu carne si ciuperci.. si am vrut sa te intreb : pot sa pun aluat de placinta cumparat din magazin in locul celui facut in casa? (am oroare de facut aluaturi)
    Multumesc inca o data si la mai mare:)

  20. Saluty! Sigur ca il poti inlocui, dar mai degraba cu aluat pt foietaj decat cel de placinta, care e in multe foi subtiri.

    AI mixer? Daca da, folosind paleta pt aluaturi (cea spiralata) faci aluatul asta pt tarta in 5 minute, fara sa framanti tu personal nimic, pt ca e un aluat f simplu, nefiind dospit.

    Te pup si spor la bucatarie!

  21. Eu nu pun commenturi(desi gatesc de la tine de ceva vreme si mi-a iesit tot pana acum)..dar chiar nu se mai poate:e dementiala!!!!
    Astept retetele de bebe 🙂 daca mai ai vreodata timp:D

  22. Alexandra M.

    sa stii ca am facut si eu reteta asta acu' cateva luni(pe cand nu era blogushoru' meu pus pe picioare :D) si a iesit dementiala. nu stiu de unde te inspiri si ce faci, dar te lipesti right away de sufletu' omului(si implicit de bookmark 😀 ) 🙂 nu ti-am scris pana acu' (doar am trimis reteta la concurs 🙂 ) dar sa stii ca te vizitez zilnic, quietly 🙂 keep up the good work, teo si asteptam noul site!

  23. madalina

    Buna Teo,
    Acum e in cuptor minunata tarta!
    Sunt foarte curioasa cu iese.Ai uitat sa mentionezi ca tava trebuie tapetata cu faina:))))
    Trebuie musai pentru gospodine ca mine:))
    Te pup si felicitari pt blog!

  24. Anonymous

    teo, ma scuzi ca te intreb, pot sa fac tarta si cu carne de pui netocata?

  25. Anonymous

    buna teo,sar'mana pt reteta,acu am scos-o din cuptor,iar la gust e …demential de bune.te puup si mersi inca o data. andreea-iasi

  26. Anonymous

    am gatit si eu azi tarta aceasta a fost DELICIOASA!nu stiu de ce dar deodata cind am intrat pe blogu dvs am simtit ca pot sa am incredere in retetele dvs!multumesc mult!

  27. mirela

    buna teo
    oare carnea nu trebuie facuta putin pe foc inainte? mi-e teama ca nu se face atat de repede si se arde prea rau aluatul

  28. Buna Teo
    Am facut aceasta tarta cu mici modificari,si nu ca nu mi-ar fi placut ceva din reteta ta,dar am adaptato putin in functie de ingredientele pe care le-am avut eu la indemana.a iesit dementiala.am vrut sa ii pregatesc sotului ceva deosebit pt cand avea sa vina de la munk.insa mirosul si aspectul au fost adevarate ispite si am mancat de cum am scoso din cuptor vreo 3 felii zdravene :))sotul a adorato.este mult mai buna rece.as vrea sa spun c modificari am facut eu in caz k mai ajuta si pe cei c nu au la indemana aceleasi ingrediente p care le-ai folosit u.la aluat am fol margarina deoarece asta aveam in frigider.la umplutura am avut mai putin de un piept intreg de pui(deci tarta a iesit putin mai subtire k a ta),si in loc sa-l toc la masina l-am maruntit mic,mic din cutit,deoarece imi place sa simt bucatile de
    carne.am avut ciuperci proaspete p care le-am tocat marunt si le-am pus ca atare fara a le cali in prealabil,si deoarece am avut f putin cascaval,am mai pus si mozarela.am mai pus cateva felii de rosii deasupra,si asta a fost.deci fara frica oricine poate reusi aceasta tarta,cu orice fel de improvizatii.felicitari pt blog,si mai revin cu com si la alte retete deoarece mi-am facut o adevarata lista.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.