Pentru ca vine Craciunul si cu siguranta aveti in plan sa pregatiti retete culinare cu care sa va impresionati musafirii, m-am gandit ca aceasta reteta v-ar ajuta. Eu am facut melcisiorii, precum si altele ce urmeaza a fi publicate, special pentru seara de Ajun, special pentru colindatori. Nu stiu cum este traditia in restul zonelor insa aici, la noi in Ardeal, primim cu colinda 🙂
Ingrediente:
– 375 gr de faina
– 125 gr de unt moale
– 1 lingurita praf de copt
– 1 lingurita scortisoara
– 250 gr zahar
– 3 oua
– 3 linguri miere
Spumam untul, ouale si zaharul. Separat amestecam faina, praful de copt, scortisoara si punem peste spuma de unt. Framantam un aluat omogen. Rupem bucatele cat o nuca din aluat si le rulam sub forma de melcisiori. Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt si ii glazuram cu miere, folosind o pensula de patiserie. Melcisiorii de coc 20 de minute in cuprtul incins la 180 de grade.
Tips & tricks:
– imediat dupa ce i-ati scos din cuptor si sunt inca fierbinti, presarati melcisiorii cu zahar colorat pentru a fi mai veseli
– dupa coacere, melcisiorii sunt tari, de aceea trebuie tinuti cel putin 2-3 zile intr-un borcan inchis etans, pentru a se inmuia inainte de a-i consuma.
arata f bine!mi-am propus sa fac multe retete pentru craciun, dar cred ca pana la urma imi schimb planurile….sau nu…of doamne maini destule sa am sa fac cate as vrea! sarbatori fericite iti doresc!
very nice these bisciuts!
miam miam, ce bine arata!!!!
iti urmaresc demult blogul si te asteapta un premiu pe blogul meu 🙂
Frumos! Trebuie sa ii incercam neaparat.