Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata
Nu vreau sa va fac o introducere foarte lunga la reteta asta, pentru ca sunt unele retete culinare care nu au nevoie de o poveste, pentru ca sunt fabuloase ele in sine. Tot ce pot sa va spun despre tortul asta: sa curga ciocolataaaaa!!! Si mai important, sa folositi o ciocolata de foarte buna calitate, indiferent ca e cu lapte sau amaruie, asta daca doriti ca tortul sa iasa “biniditat”! Va anunt de la bun inceput: este o reteta chinuitoare, pentru ca trebuie sa lasati atat blaturile cat si crema sa se raceasca peste noapte si in acest sens e bine, cu un drum, sa si ascundeti bolul cu crema, altfel va ajunge doar sa umpleti tortul, nu sa il si imbracati…stiti cum zic? Buuuun, acuma sa revenim la ideea principala a postarii de azi si a retetei: sa curga ciocolataaaa!!!!

Ingrediente pentru blat:

  • 300g zahar
  • 250g faina
  • un pliculet praf de copt
  • 85 g cacao
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua mari (3 daca sunt mai mici)
  • 250 ml smantana sau iaurt gras
  • 120g unt topit
  • 250 ml cafea cu lapte (sau cacao cu lapte)

Tort cu ciocolata

In primul rand incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt doua tavi tortunde, pentru blat, cu diametrul de 22 cm. Apoi, in bolul de la mixer punem ouale, smantana, zaharul si untul topit. Le amestecam bine, 5 minute la viteza medie, apoi punem faina cernuta impreuna cu sarea, praful de copt si cacaua, amestecam bine. La final punem cafeaua cu lapte si amestecam pana avem o compozitie omogena, pe care o turnam in mod egal in cele 2 tavi pregatite. Coacem blatul 20-25 min sau pana trece testul scobitorii. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca la temperature camerei, apoi il invelim in folie alimentara si il lasam peste noapte.

Tort cu ciocolata

Pentru crema:

  • 400g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 200ml smantana lichida (frisca lichida)
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri unt

Tocam ciocolata si o punem intr-un vas mare. Intr-o craticioara punem frisca, zaharul, mierea si untul. Aducem pana la punctual de fierbere, pana cand untul e topit complet si frisca e fierbinte. Turnam peste ciocolata, lasam sa stea 2 minute, apoi amestecam cum telul pana avem o crema lucioasa si toata ciocolata e topita. Dam la frigider peste noapte, iar dimineata nun e ramane decat sa umplem tortul si sa il imbracam in ciocolata 🙂

Tort cu ciocolata

Asta e genul de tort pe care nici nu stii cum sa il mananci: sa tai o feliuta delicata, de grosimea degetului mic, ca e o bomba calorica…sa iti tai o felie generoasa si sa o mananci impreuna cu cineva drag sau…sa iti tot tortul si o furculita si…Dumnezeu cu mila! 🙂 Nu va spun varianta pe care am ales-o, dar va spun ca e unul dintre cele mai bune torturi ever! Sa va fie de bine!

Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

Tort cu ciocolata

130 Comments

  1. NU TREBUIE INSIROPARE?…multumesc.

  2. Madalina

    Arata demential!!!Cat de curand voi incerca si eu sa-l fac 🙂 Am o intrebare: compozitia pentru blat nu as putea sa o coc intr-o singura tava si apoi sa o impart in doua?
    Multumesc!

    • Madalina, se poate si asa, dar blatul nu va iesi la fel de inalt si nici cele 2 straturi egale. cel mai bine, in cazul torturilor, e sa coacem separat fiecare strat, asta am invatat in multi ani de incercari 🙂

  3. Buna Teo! Spune-mi te rog ce inseamna 3 linguri unt?
    E vorba de unt topit sau de x grame de unt?
    Multumesc mult!!

  4. E superb!! Ciocolatos cum imi place mie! 😉

  5. RETETA E OK DAR, AM O RUGAMINTE , DELICIU TORT STITI RETETA. MULTUMESC MULT

  6. Dragă Teo,
    Din ce scrii aici, înţeleg că ai mâncat tot tortul :)) şi că vrei acum să ne bagi şi pe noi în belele (să ne faci poftă). Of, arată grozav de bine… Ca să nu mai spun că ciocolata şi tortul de ciocolată sunt singurele deserturi de la care nu mă pot abţine. Aşa că, datorită ţie, mâine trebuie să încerc şi eu reţeta ta. Îţi mulţumesc mult pentru reţetă, de fapt pentru toate reţetele pe care le postezi!

  7. farcasiu andreea

    intrebare: daca lasam crema peste noapte la frigider, nu se intareste? o mai putem intinde pe blat a doua zi?

    • tocmai de asta trebuie tinuta la frigider, ca sa se intareasca 🙂 sigur ca se poate intinde pe tort a doua zi, o tineti un pic la temperatura camerei si e perfecta 🙂

      • Nicoleta

        La mine a fost asa de tare a doua zi ca nu am putut lucra cu ea. Am fost nevoita sa pun cratita cu crema pe baie de aburi sa se inmoaie putin ca sa pot intinde crema. Acum e la frigider tortul. Sper sa pot taia din el ca am verificat consistenta si am observat ca
        crema e din nou beton. :((

        • Nicoleta, daca respecti cantitatile, nu se intampla asta, decat daca pui prea multa ciocolata la prea putina smantana dulce..

      • Alexandra

        Sa înțeleg ca pt. a face acest tort e nevoie de 2 zile?

  8. arata delicios,mi-e pofta

  9. Foarte bun.Multumesc!

  10. Buna!!! Bun tortul,dar vroiam sa te intreb ce se intampla ca desi te urmaresc nu-mi apare cand postezi ceva, in dreptul blogului tau apare ultima postare din mai, cea cu creveti

  11. Monica, Constanta

    Buna Teo….Un singur lucru pot spune :e DUMNEZEIESC….E genul de prajitura pe care cu siguranta nu vrei sa o imparti cu nimeni,si vrei sa savurezi fiecare inghititura, fiecare bucatica…..Eu l-am facut si crede-ma ca a fost o aparitie senzationala atat pentru invitati cat si pentru papilele lor gustative….Keep up the good work

    • asa-i ca nu am exagerat? chiar e un tort foarte bun si aromat si culmea, pentru atata ciocolata, nu e ddeloc gretos 🙂 ma bucur ca v-a placut!

  12. tare bine arata tortu merita incercata succes in continuare cu drag ely

  13. Mmmm, arata excelent!

  14. nelly

    e urmatoarea la preparat,sambata sau poate mai repede ii vine randul,felicitari,esti experta

  15. O felie din asta ar fi nemipomenita acum!Super!

  16. Arata incredibil si mi-a plouat in gura la fiecare poza! 🙂

  17. arata superrrrr,chiar cautam o reteta de tort pt ziua lu fiumiuasta e superba deci trebuie neaparat sa o fac,pe 11 noiembrie e ziua lui iar tortul acesta e super ,deci am sa-l fac msssssss de reteta

  18. pare atat de delicios

  19. toneanuti

    arata foarte bine tortul asta cred ca ii si foarte bun o sa-l incerc

  20. Alexandra

    Buna Teo! Eu am incercat tortul, dar am intampinat o problema. Crema mea nu s-a intarit suficient si mi s-a prelins de pe tort, e un tort curgator dar lumea a zis ca e bun. Stii cumva care ar putea fi cauza? Am urmat detaliile cu strictete si gramaje si tot. Ciocolata care am luat-o a fost 20 lei/kg mai scumpa nu era si frisca lichida a fost Hulala. Crezi ca unul din aceste elemente nu e suficient de bun? Multumesc frumos si celelalte retete mi-au iesit ca iti urmaresc blogul de vreo 2 anisori. Multa sanatate lui Luca si o duminica frumoasa!

    • Alexandra, singurul motiv ar fi ca nu a fost crema destul de rece, altceva nu imi inchipui ec putea fi…

  21. mihaela

    si eu cand mananc tortul peste 2 zile 1 zi las blatul la frigider iar apoi il mai las o noapte la frigider cu crema naspa ami trece pofta

    • Mihaela, tu in comentariul tau ai incercat sa ma insulti? Sau sa ma lauzi? sti, de la lipsa de semne de punctuatie si micile typo nu am inteles exact ce vrei sa imi transmiti

  22. daniela

    Buna,as vrea sa stiu neaparat dak se intampla ceva cu compozitia de blat intre cocerea primului blat si urmatorului,pentru k nu le pot coace in acelasi timp. Astept raspuns pt k trebuie sa-l pregatesc azi. Multumesc mult.

    • nu se intampla nimic 🙂

      • mihaela

        mie nu mi-a crescut blatul:(((( si cred ca e prima data cand urmez o reteta ad literam.
        Teo, intrebare, cu ce pot inlocui smantana lichida sau frisca din crema? poate cu lapte? ca nu ma impac deloc cu ideea sa pun e-uri. Eu am pus in creme 4 ciocolate cu 75% cacao, si fiu-miu se placea ca-i acra…abia astept sa vad cat de amara este!

        • Mihaela, nu trebuie sa pui e-uri. La magazinele de lactate gasesti frisca proaspata, lichida, fara strop de e. Nu ai cu ce sa inlocuiesti in reteta asta. Blaturile, daca le coaceti pe rand, nu trebuie sa creasca impresionant. Cresc putin si sunt uniforme foate 3. Nu le coaceti ca un singur tort si sa il feliati ulterior, nu iese tortul la fel de inalt. Asta va spune teo, cu tot dragul din lume 🙂 Poti folosi ciocolata cu lapte, important e sa fie de calitate. Eu am folosit ciocolata de menaj dar cu lapte si totul a iesit ca la carte 🙂

  23. Anca Bratu

    Buna Teo!Arata senzational tortul 🙂 De care ciocolata ai folosit (ma intereseaza “firma”). Multumesc!

    • Anca draga, este ciocolata de la Kaufland, marca lor proprie, numai acolo am vazut, Codruta cred ca ii zice

  24. Mamă ce bine arată, divortez daca nu primesc asa ceva zilele astea… :))

  25. Monica

    Buna, tortul arata senzational. As vrea sa il pregatesc pentru ziua unui prieten, dar problema este ca forma detasabila pe care o am are 26 cm… are ceva? sa mai adaug faina sau vor iesi blaturile mai subtiri?
    Multumesc

  26. Nu au crescut blaturile-din ce cauza? Am avut ce-i drept forma de 25 cm, dar la cuptor au stat cam 1 h ca nu treceau testul scobitorii…parea cremos-lichid….Ouale sa fie de vina ca au fost direct de la frigider?!hhmmm…o sa-l gustam azi sa vedem ce a iesit….

    • Sunt foarte multe motive din care blatul se poate sa nu creasca la copt. Nu e nimic daca mai ramane in pic pe scobitoare in cazul asta, pentru ca este un blat mai “zemos” decat cele obisnuite 🙂

  27. pare foarte delicios…

  28. toneanuti

    am sa-l fac si eu cit de curind ararta foarte bine.

  29. Raluca Nitu

    Salut, Teo! Am descoperit de mai mult timp blogul tau, iar reteta aceasta de tort cu ciocolata m-a cucerit, asa ca am incercat-o. A iesit senzational. Sotul meu a fost incantat de el, la fel si prietenii care au gustat. Multumesc mult pentru idee si bafta in continuare in tot ceea ce faci!

  30. Humm, am deja!

  31. viorica

    Am facut tortul!!! mi-a iesit dmential!!! am copt o singura foaie am taiat-o in doua , a ieast super . Blatul f. pufos ! ! fellicitari Teo pentru retete .

  32. Raluca

    E a 4 oara când fac tortul si a fost la fel de bun de fiecare data 🙂 nu sunt o maiestra in dulcuri sau in a le gatitului dar cu tortul asta am dat pe spate toată audiența :)) multumim Teo pt mega reteta acestui tort !!!

  33. Brindu

    La Multi Ani Teo!
    Am facut tortul de Craciun. A iesit minunat.
    L-am decorat cu merisoare si cum sunt putin acrisoare s-au protivit de minune.
    Multumim mult!

  34. Sabina

    Teo am nevoie de un sfat…..am respectat in tocmai cantitatile-blatul a iesit super bine, insa crema a iesit mult prea moale(avea consistenta smantanii de tara); ca si gust era un deliciu si de aceea te rog sa ma ajuti, intrucat vreau sa repet reteta pentru Sf. Ion. multumesc anticipat pentru raspuns….numai bine :*

  35. am facut tortul si a iesit foarte bun! are in jur de 2 kg.

  36. Draga Teo, te iubesc! Caut de ceva vreme un tort de ciocolata ca sa simt ciocolata ca sa zic asa, sa imi fie gura plina de cioco, si atat iti zic, ca acum e la frigider crema, astept sa infoliez blaturile dupa ce se racesc, si maine e explozie de ciocolata; L-am facut pt ca e ziua sotului si avem musafiri maine seara, dar pot sa spun ca l-am facut pt mine in primul rand; Doar o chestie pot sa zic ca nu mi-a iesit ca la carte: deoarece nu am doua tavi de tort, cand am impartit cantitatea nu am apreciat cum trebuie si unul din blaturi mi=a iesit putin mai gros decat celalalt; dar acum nu-i atat de grav, fiind prima data cand il fac, se iarta, hihihi; saru-mana mult de tot pt toate minunatiile care le imparti cu noi; Pupicei de la Deva

  37. Corina

    ‘ciocolata’

  38. Deeyta

    sunt o fana inraita a ciocolatei si am incercat sa fac tortul,dar din pacate,nu mi-a crescut blatul…as vrea sa mai incerc sa-l fac o data…ce parere ai…oare ce nu am facut bn?am respectat cantitatile si ordinea ingredientelor…oare am lasat prea mult la cuptor?multumesc

    • Ai copt blaturile separat, cum am facut el? daca il coci intr-un singur blat, nu creste suficient cat sa il tai in doua, de aia e important sa le coaceti separat

      • Deeyta

        da le-am copt separat,dar mi s-a parut k sunt cam umede inca deasupra si le-am mai lasat,dar knd le-am scos s-au lasat 🙁

  39. Lorena

    lesinnnnn arata atat de bine si cred ca este foatre delicios si e pe gustul meu.Felicitari pentru reteta. o zi buna

  40. Am gasit tortul perfect pentru ziua sotiorului meu care e fanul nr. 1 al ciocolatei si al tuturor derivatelor ei. Multumesc Teo 🙂

  41. Ciao Teo, sunt foarte curioasa sa incerc acesta reteta, o voi face maine, eu fiind in Italia sper ca nu voi avea probleme cu ingredientele de care am nevoie pt acest tort.

  42. Se poate folosi ciocolata Milka?, si blatul preparat se pune la frigider peste noapte? Multumesc!

  43. ce frumos arata.am incercat si eu sa fac si mi-a esti la fel.si pot sa va spun ca este delicios!

  44. Buna Teo,am facut reteta si a iesit ….WOW!!! intre blaturi am pus si ananas bucatele si cred ca pe viitor il voi incerca si cu visine .Multumesc Teo…genial!

  45. catalina

    hellooo…as vrea sa fac acest tort pt ziua surorii mele…vrea sa’l duca la servici…si mi’ar trebui camm…pt 20 persoaneee:((…cum sa schimb compozitia?

  46. cristina

    Buna Teo am o intrebare.La blat ce smantana folosesc?De 15%, 20%…multumesc

  47. AndreeaS

    A iesit perfect!! genial!!!!! super!!!!!!!blatul nu are nevoie deloc de insiropare , nu e inecacios, e super!!!!!Iti multumesc pentru faptul ca impartasesti cu noi aceste retete!

  48. Suuuuuuuuuuuper tortul!Nu stiu cum,dar desi am respectat instructiunile tale,a rezultat prea multa compozitie pentru doar 2 blaturi ( mi-au iesit trei blaturi de cca 3-4 cm grosime coapte).Eu le-am si insiropat, dar foarte putin ca nu e nevoie. Crema a fost OK, doar ca mi-a ajuns doar pentru umplere, fiindca tortul a fost f.inalt.A fost un deliciu de tort, ai meu s-au batut pe el. Weekendul viitor trec din nou la treaba…

  49. Claudia

    Buna,Teo!
    In momentul asta am blatul la cuptor :). O singura întrebare am: aluatul mi-a ieșit foarte lichid. In cuptor a crescut,dar când l-am scos pe primul s-a “lăsat” puțin. Acum sa vedem cu al-2lea.
    Am folosit ciocolata 90%pura…..nu pot sa va explic cum arată crema si cat de delicioasa este….incredibil!!!!!!!
    Multumesc frumos pt retete!
    Pupici dulci 🙂

  50. N-as fi crezut ca poate sa-mi iasa atat de bun! Primul meu tort, dar in mod clar nu ultimul!!Absolut minunat!Multumesc Teo!

  51. Adelina

    Buna. As vrea sa te intreb crema trebuie amestecata numaidecat cu telul ?

  52. ionana

    Teo pot sa pun in loc de crema doar finetii??
    Merci!

  53. bodan sorina

    este super tortul,l-am facut de 3 ori,la fiica mea ii place foarte mult.Multumesc Teo.Am mai incercat si alte retete de la tine si au reusit

  54. Buna! Din pacate eu azi te-am descoperit si vreau sa spun ca arata demential multe din retetele tale. Se apropie ziua unei prietene foarte dragi mie si ea este inebunita dupa ciocolata, deci acest tort ar fi perfect. Nu am foarte multa experienta (mai deloc) si as vrea sa te intreb daca poti te rog sa imi spui cum se num ciocolata se num incredientele folosite si daca se gasesc mai greu de unde as putea sa le iau. Eu la ciocolata de ex nu ma pricep deloc si nu am cum sa imi dau seama care e buna si care nu. Ma poti ajuta? Multumesc si mult succes in continuare.

    • Salut! de exemplu, la carrefour este o ciocolata speciala pentru gatit, dessert se numeste. dar in general, orice fel de ciocolata de calitate, cu cel putin 60% cacao

  55. Laura C

    Abia am bagat acest tort la frigider! E super bun, cremos, gustos, special! Incercati-l! Se face foarte repede. Merita toti banii! mai ales ca l-am facut pentru ziua iubitului meu

  56. Loredana

    Buna Teo, as vrea sa incerc reteta aceasta sambata, insa mi se pare ca daca l-as face in forma rotunda nu mi-ar ajunge pentru 10 persoane (x 2 felii de persoana daca iese bun si este pe placul invitatilor),astfel ca vreau sa fac blaturile in tava de 42*31 cm, pentru aceasta sa fac compozitia de 3 sau 4 ori? cum ma sfatuiesti? la fel si pentru crema…multumesc si succes in tot ceea ce faci!

  57. raurica

    Uof iubita, primul blat l-am facut praf, am mai ales o feliuta subtirica tare din el. Pentru ca am ramas fara curent in bucatarie:(, sunt racita si n-am miros, si testul scobitorii nu l-a trecut desi era un sfert ars:((. Stiam eu ca nu-s cine stie ce bucatareasa dar sper ca macar blatul 2 sa iasa si sa incropesc ceva si cu feliuta aia.
    Maine fac Death by chocolate si le combin eu cumva pe amandoua pe un platou. E ziua sotziorului meu sambata si ciocolata e preferata lui.

    • Imi pare rau 🙁 sper sa iasa buna combinatia si sa salvezi tortul. La Multi Ani sotului tau si sunt sigura ca si daca iese un tort mai “chinuit” el o sa aprecieze gestul 🙂

  58. mi s-a facut pofta doar din descriere si imagini ! 🙂

  59. felicia

    Craciun fericit! ce marca de smantana ai folosit? multumesc

  60. Raluca

    De tortul acesta nu ne mai saturam!!!!!!!! Fantastic!!!!…..si cu putina zmeura ….criminal……….

  61. Roxana

    Buna, Teo…si LA MULTI ANI! In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru reteta asta de tort…a iesit deliciossssss 🙂 I-am facut o surpriza sotului meu, de ziua lui, si a fost super incantat…mai ales ca el e inebunit dupa ciocolata. Ne-am lins degetelele. Te pupam cu drag si deabia astept sa mai incerc cateva din preparatele tale. Sa ai un an bun, sa fiti sanatosi si sa aveti parte numai de momente frumoase!

  62. Anamaria Sucala

    teo spune-mi te rog mierea din crema poate si inlocuita cu 2 linguri de zahar tos sau alta varianta? sotul meu nu tolereza bine mierea, il doare stomacul de la ea. Am incercat reteta asa cum e si a iesit extraordinar, toata lumea l-a laudat, dar sotiorul meu s-a plans de durere de stomac. As vrea sa il mai fac asa ca te rog sugereaza-mi un inlocuitor. mersii mult

  63. Lilutza

    Buna…….maine as vrea sa incerc si eu acet tort……dar am o singura intrebare …frisca lichida nu o facem spuma?
    Multumesc

  64. gabriela

    am facut si eu tortul, doar ca blatul mi-a iesi5 un pic gumat,ca sa zic asa 🙂 o fi din cauza ca am copt totul intr-o singura tava? oricum o sa-l mai fac,dar o sa imi iau doua tavi 😛

  65. Buna draga Teo, oare in locul ciocolatei cu lapte pt crema as putea folosi ciocolata alba? Caut o crema alba …:) ms mult

    • Din pacate nu, ganache-ul cu ciocolata alba e dificil si nu merge inlocuita ciocolata cu lapte sau cea amaruie…sorry

  66. Cel mai bun tort de ciocolata! Multumesc din suflet pentru atatea retete minunate.
    Anca

    • Nu ca e al meu, sau ceva, dar este cel mai bun tortu cu ciocolata pe care l-am mancat eu insami vreodata 🙂 sa va fie de bine! 🙂

  67. Larisa Petrache

    Multumesc pentru reteta, este cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata 🙂 Toate retetele pe care le-am facut au iesit minunat. Mult succes in continuare si te rugam sa continui sa ne incanti 🙂

  68. Pingback: Hapy new year – ce-am mai cumparat, cu ce m-am capatat :D | Pagini de zi si noapte

  69. Roxana S.

    E delicios!! Azi vreau sa il pregatesc pentru a 4a oara, pentru ziua sotului meu, care apropo, e innebuniiiiiit dupa acest tort 🙂 Eu am scos de tot mierea din crema pentru ca mi se parea putin cam dulce de la ciocolata, frisca si miere. As fi curioasa daca in loc de frisca lichida pot sa pun smantana grasa (gen 20%) care se gaseste vanduta la vrac, de magazinele de lactate. As vrea sa ramana in crema doar zaharul din ciocolata. Crezi ca e ok? 🙂

    Ard de nerabdare sa fac tortul pentru ca stiu ca e delicioooooooos, si o sa merite toate eforturile mele de a tine dieta in ultima perioada 🙂

    Te pup si spor la gatit! 🙂

    • Roxana, smantana pentru frisca, cea din lapte, nu cea vegetala, nu este dulce pentru ca are adaos de zahar, ci i se spune dulce pentru ca nu e fermentata. Asa ca, as zice sa mergi pe varianta asta (NU Hulala) ci chiar smantana dulce pentru frisca de la magazinele de lactate 🙂 Te pup tare tare si mult spor!

  70. Buna Teo am o intrebare.Torta a doua zi dupa ce o dai cu crema , cit timp trebuie tinuta pentru a fi buna de taiat…multumesc

  71. arata pur si simplu delicios

    maine este weekend, deci voi incerca reteta

    daca imi va iesi macar 50% din cum arata, voi fi foarte-foarte multumita 🙂

  72. Cristina Cerga

    Buna,Teo!Blatul trebuie sa il scot din forma peste noapte cand il las la racit si sa scot si hartia de copt?Se tine la frigider pana a doua zi?Am tava de copt de 26 cm,ce cantitati sa folosesc la blat dar si la crema ptr aceasta tava?Multumesc mult!

    • Poti sa il lasi la racit si in tava si pe blatul de bucatarie. Cantitatile sunt aceleasi 🙂 Spor:)

  73. Mihaela

    Scuze eu am o tava de 35 cm oare îmi iasă blatul bine din acea compoziția sau sa o dublez vreau sa fac trei blaturi și crema e suficienta

  74. Buna,arată super tortul,felicitări!Am si eu o intrebare,crema a doua zi nu se mai bate cu mixerul? Multumesc si spor la prajiturit!

  75. Bianca

    Buna Teo! Te admir f mult pt ceea ce faci, esti priceputa! Imi plac f mult prezentarile tale; spune-mi te rog de unde cumperi farfuriile astea minunate? Multumesc.

  76. Dolores

    Am facut marea greseala se a face acest tort pentru prima data acum 2 saptamani si am deja vreo 3 cereri! Multumesc mult!

  77. Lavinia

    Am facut acest delicios tort! Din pacate mi a iesit doar prima data blatul(norocul incepatorului)… Am mai incercat de cateva ori si blatul s a gumat! Bun, dar nu la fel da primul! De atunci incerc sa gasesc un blat perfect de ciocolta, umed, dar nu am gasit pana acum!!! Crema, in schimb, o pastrez ca fiind cea mai vuna crema de ciocolata!

    • Salut, Lavinia. Daca a iesit prima data inseamna ca ceva ai facut diferit datile ulterioare, nu are nimic de a face cu norocul incepatorului. 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.