Batoane Twix Homemade

Batoane Twix Homemade
Dupa succesul Snickers-ului in varianta sa homemade, m-am gandit sa continui seria de retete de batoane pe care in mod normal le cumparam din comert, dar le putem face, la fel de bine si acasa. Daca la Snickers am umblat dupa ingrediente de mi-a venit rau si am avut impresia ca la Twix voi merge la sigur…ghiciti? N-am gasit caramele nicaieri! Am mers plina de speranta la Lidl si culmea, de data asta nu am mai gasit caramele toffee, pesemne ca toata lumea face snickers la indemnul meu si s-au vandut toate 🙂 Cand eram mica, bunicul meu, Bubu Doru, lucra la Feleacul. Ne aducea tot timpul caramele cu lapte, bomboane cu lapte invelite in cacao, bomboane mentolate, negro cred ca le zicea, pufarin colorat si cu cacao….ehe, ce vremuri! Acum, caramelele cu lapte si biscuitii populari (pe care ii gaseai pe vremuri peste tot) nu mai sunt atat de populare si abia abia daca le gasesti. Sigur, exista stive de caramele de diverse feluri, dar nu de astea banale, cu lapte. Intr-un final le-am luat de la Kaufland, au fost cele mai ok din punt de vedere cantiate-pret, insa caramelul rezultat nu s-a intins la fel de bine ca si cel facut din caramelele toffee. Dar au iesit ff bine si din ingredientele date ies undeva la 20-25 batoane Twix, in functie de cat de subtiti/lungi alegeti sa le taiati.

Ingrediente pentru biscuite:
– 120g unt la temperatura camerei + 1 lingura unt pt ungerea tavii
– 120g zahar tos
– 220 g faina
– ½ lingurita sare
– ½ lingurita extract de vanilie

Batoane Twix ingrediente blat

Mai intai incingem cuptorul la 180°C, ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt o tava de 20x30cm. Batem cu mixerul untul si zaharul, la viteza medie, vreo 5 minute asa, sau pana avem o spuma. Adaugam si faina, sarea si vanilia si amestecam pana avem un alut tare.

Preparare

Punem aluatul in tava pregatita si il apasam cu degetele, intr-un strat uniform.

Preparare

Coacem 10-12 minute sau pana biscuitele e usor rumenit. Nu coaceti mai mult, pentru ca biscuitele devine foarte casant si nu mai puteti taia batoanele. Lasati biscuitele sa se raceasca pana pregatim caramelul.

Preparare

Ingrediente pentru stratul de caramel:
– 500g caramele cu lapte (cantarite dupa ce l-am scos din hartia in care au fost ambalate)
– 3 linguri frisca lichida sau smantana pentru gatit

Ingrediente pentru caramel

Intr-o tigaie cu fundul gros incingem smantana dulce, apoi punem caramelele.

Preparare caramel

Amestecam des, pana caramelele se topesc si amestecul incepe sa clocoteasca. Cu cat il lasam mai mult pe foc, cu atat caramelul, o data intarit, va fi mai tare.

Preparare caramel

Cand toate caramelele sunt topite, turnam amestecul in tava, peste biscuite si il nivelam cu o spatula. Dam la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia batoanele.

Preparare caramel

Dupa ce a trecut timpul de asteptare, scoatem tava de la rece si o lasam sa revina la temperatura camerei, altfel nu putem taia batoanele. Taiem batoane subtiri, cam de un deget grosime si tot de un deget lungime…hai, ca stiti voi cam cat de lungi/late sunt in general batoanele Twix, nu?

Preparare caramel

Urmeaza sa topim 500g ciocolata cu lapte (eu am folosit tableta cu lapte, de menaj, Codruta cred ca ii zice, daca nu ma insel) la baie de abur. Atentie la topitul ciocolatii: punem o oala ½ plina cu apa pe foc, deasupa asezam un vas de sticla termorezistent, cum e vasul yena. In el punem ciocolata si o data ce incepe sa se topeasca, dam focul la minim si topim ciocolata prin amestecare continua cu lingura, nu lasam ciocolata singura in vas, ca nu se topeste cu ajutorul lui bunul Dumnezeu, ci numai cu ajutorul nostru. Altfel riscati sa ardeti bunatate de juma de kil de ciocolata. Buuuun, o data ciocolata topita tragem de pe foc, NU o lasati in continuare pe sursa de caldura, ci o asezati pe blatul de lucru si dati fiecare baton prin ciocolata.

Preparare Twix

Cel mai simplu si mai simplu e sa folositi 2 furculite pentru a intoarce batoanele, furculitele se ancoreaza in stratul de caramel si batoanele voi fi foarte usor de manuit. Le scoateti apoi pe o hartie de copt, avand grija sa le asezati cu stratul de biscuite in jos. Dupa ce se intareste complet ciocolata, taiem cu grija, cu un cutit foarte ascutit excesul de ciocolata de pe margini.

Preparare Twix

Hai ca nu e greu, promite Teo! Am scris mult, e drept, dar asta numai ca sa aveti la dispozitie toate detaliile si sa fim siguri ca iese totul ca la carte. Cam atata despre batoanele Twix, eu sper ca va plac la fel de mult ca si Snikers-ul si numai ceva va mai spun: saptamana trecuta, cautand caramele in Lidl, am trecut pe langa standul cu produse de la saptamana mexicana si doi tineri vorbeau intre ei: “ia mah coji din astea de tacos!”… “da ce facem cu ele? Cum se gatesc?”… “ia ca fac yo, am vazut la Teo, ii ceva reteta de tacos de si mori incet!”. Cum sa nu te bucure sa auzi o conversatie de genul asta? Si mai mult, erau 2 baieti si asta m-a bucurat si mai tare! Va pupa Teo si sa va fie de bine Twix-ul! 🙂

Batoane Twix Homemade

Batoane Twix Homemade

Batoane Twix Homemade

Batoane Twix Homemade

Batoane Twix Homemade

Batoane Twix Homemade

Batoane Twix Homemade

75 Comments

  1. OHHH….nu pot sa cred TWIX!!!!…abia asteptam…si ma bucur ca ai explicat reteta pe intelesul meu;)….acum stiu unde am gresit cand am facut Snickers-ul:( -cu toate ca am avut fix aceleasi ingrediente si am urmat pasii…ms mult Teo…pot sa spun ca ma inveti sa gatesc si te iubesc pt asta xo

    • asta e si scopul meu, sa va invat tot felul de retete noi, pe care poate v-ati fi temut sa le incercati inainte 🙂

    • Abia astept sa fac reteta si asteptam batoane mars si bounty home made. Iti multumesc ca imi faci viata mai usoara in bucatarie.Felicitari pt tot ceea ce faci. Te pup.

  2. Albu Ioana

    deja mi-e pofta de mor… m-ai innebunit cu retetele tale!! sunt super! 🙂

  3. WOW!!!ARATA MINUNAT!Nu ai si o reteta pentru preferatul meu:Bounty?:)
    Te pup:*

  4. Teo, nu trimiti si prin posta pana la Tulcea?:)Achit eu toate taxele:)

    Idraznesc, daca imi permiti, sa postez aici un link catre un concurs de pe blogul meu, destinat bucatarilor, fie amatori, fie profesionisti:)

    http://welcomechezmireille.blogspot.ro/2012/09/mare-concurs-marecine-ne-face-de-mancare.html

    De asemenea, tin sa mentionez ca nu am mai primit niciun e-mail de la tine.Daca te-ai razgandit, te-as ruga sa ma anunti.Nu e nicio suparare:)

    Te imbratisez!

  5. monica

    buna! spune-mi te rog ce caramele ai folosit? de unde le-ai cumparat? am facut snickers dar stratul cu caramele a iesit foarte tare (am folosit caramele obisnuite tari, nu ca cele din fotografia ta) si nu mai vreau sa gresesc si cu twix.
    merci pt raspuns

    • Monica, am scris in reteta…sunt de la kaufland caramelele de la twix, din lidl cele de la snickers

  6. Fara cuvinte!!!! doar aplauze >:D:D<

  7. Mihaela

    Yummy. Sunt delicioase. Eu fac frecvent ceva asemanator – in loc de caramele folosesc lapte condensat (shortbread millionaire se numeste prajitura). Banuiesc ca cu caramele e cel putin la fel de buna. Voi incerca sa vad daca e vreo diferenta (gust si pret :)) Spor la facut bunataturi!!!

  8. NELLY

    am crezut ca am ramas in urma cu retetele….cred ca o sa fac doua portii dupa cum arata……dar nu as vrea sa si mananc,crezi ca o sa rezist? esti un mare maestru in bucatarie,felicitari

  9. Esti foarte inventiva. Arata bine si sigur sunt gustoase. Felicitari, merita incercat.

  10. Intrebare

    Am si eu o intrebare: am gasit caramele toffe la lidl si cat trebuie sa pun ? 500 g sau 300 g precum in reteta de la snickers?

  11. wow arata fff bine ♥♥♥ ,crezi ca ai putea face batoanele Bounty deoarece imi plac la nebunie!
    multumesc 🙂

  12. Twix.ul este batonul meu preferat. . . Nu mi.a venit sa cred cand am vazut reteta..pare simplu de facut, cu siguranta o voi incerca. Multumim pt.atatea idei..esti ‘sursa’ mea de inspiratie.

  13. Excelenta prajitura, am retinut-o!

  14. alexandra

    Super reteta si pare putin mai usoara fata de snikers(adica nu sunt necesare multe ingrediente).abia astept sa vad ce pregatesti pentru ziua lui Luca,ca sa ma pot inspira ,din nou:p,si eu pentru ziua fetitei mele.Anul astaa inceput gradi si nu stiu ce si cum sa fac…

  15. Buna! minunata mi se pare reteta asta, dar vin cu o intrebare: nu as putea face caramelele in casa dupa reteta asta: http://www.retetepentrutine.ro/retete/6-prajituri/2248-caramele-simple.html ? ;;)

  16. Am incercat reteta,totul mi-a iesit bine,dar am intampinat probleme chiar acolo unde era cel mai usor,la ciocolata.Am topito frumos doar ca atunci cand am vrut sa pun primul baton nu se punea ciocolata deloc..foarte ciudat,am incercat si pe partea cu biscute si nimic..

  17. cornelia

    bravo,cred ca o sa le incerc chiar daca sunt putin costisitoare
    daca presar putina nuca prajita si sfarimata cu sucitorul,peste caramel o fi bun ?

    • Cornelia, merita incercate si nu sunt costisitoare daca te gandesti cate bucati ies dintr-o portie 🙂 pori pune si nuca, desigur!

  18. Esti .. zeita mea ! <3

  19. Bravo, Teo! Esti fenomenala! Arata exact ca si cel de cumparat. Sunt sigura ca si la gust.

  20. adriana

    Super bine arata twixul facut de tine.Saptamana viitoare trebuie sa/l fac si eu.Multumim pentru reteta.

  21. Ramona

    Buna Teo! La ce temperatura se coace biscuitele? Iti mulumesc frumos pentru retele minunate!…

  22. Ramona

    Im cer scuze,m-am pierdut in detalii si nu am observat ca ai precizat in reteta…:))

  23. Carmen

    Draga Teo, este foarte interesant blogul tau,gasesti de toate..dar ce rugaminte am eu..tu fiind atat de creativa cu siguranta poti gasi o altfel de crema (eventual o crema caramel cu o consistenta mai groasa) care sa inlocuiasca in reteta caramelele din comert. Daca tot e homemade atunci sa fie homemade, pentru ca altfel care mai este farmecul prajiturilor produse in casa daca le facem cu prafuri de prajituri sau creme din plic.
    Astept cu nerabdare noua reteta twix dar cu crema de casa. Mult succes in continuare.!!!

    • am reteta de caramele homemade, o voi posta si pe aia 🙂

      • Buna Teo! Le-am facut intocmai dupa reteta, singura modificare a fost aceea ca am dublat cantitatile si rezultatul este minunat, iti multumim!
        Dar sunt si eu de acord, as prefera ca in loc de sos de caramele sa prepar next time un sos caramel home made. Ai postat cumva intre timp reteta?
        Am putea folosi si dulce de leche? Nu stiu daca fiarta mai mult, crema s-ar intari chiar atata cat este necesar pentru aceasta reteta. Inca o data, iti multumim pentru retetele minunate!

  24. Stiam ca esti cea mai tare dar cu reteta asta deja nu mai am niciun dubiu!
    Nu sunt o gospodina desavarsita dar m-am apucat de ea. Acum sunt la partea in care biscuitele acoperit de caramel sta la rece si daca nu am gresit la aluat (nu am mai facut niciodata pana acum aluat) n-am cum sa gresesc la ciocolata ca din aia am mai topit si inainte. Abia astept sa le gust! Mersi mult Teo pentru toate retetele tale care ne fac viata in bucatarie frumoasa! Toate cele bune.

    • Asa comentarii sa tot citesc! :)_ Cum a iesit? Ti-a placut?

      • Au fost minunate! Toata lumea care le-a gustat mi-a cerut reteta asa ca i-am indrumat spre site-ul tau.
        In weekendul asta incerc pizza cu blat pufos 🙂

        • Ioana, ma bucur foarte tare! sa mai incerci retete de aici si sper sa iasa toate la fel de bine! 😀

  25. Carolina

    Saptamana trecuta le-am facut si eu. Tin sa zic ca au iesit super bune!!! Acum vreau sa incerc si Snickers-ul ;),de abia astept sa vad cat de bun este si acesta! Revin cu rezultatul…Oricum,vroiam sa-ti multumesc Teo pt minunatele retete pe care le impartasesti cu noi! Succes in continuare!!! La cat mai multe retete! 🙂

  26. Amalia

    Extraodinar, i-am promis lui iubi ca-i voi face ambele variante (Twix si Snikers) si sunt sigura ca vor iesi super mai ales ca is usor de facut. Asteptam si varianta Bounty homemade 🙂 Toate cele bune Teo! :*

  27. Zicea cineva de Bounty, da eu stiu ca ai deja reteta pe site, ca doar am si preparat candva minunatia…Legat de Twix, toate bune si frumoase, doar ca, nu stiu din ce motive, in cazul meu 120 g unt nu au fost suficiente. Pur si simplu aluatul nu mai primea faina, era faramicios si a trebuit sa mai adaug unt, cam inca 40 de grame. Am respectat toate cantitatile ca la carte, am pus unt de 82% si totusi…In final, foarte bune! Care sa fie explicatia totusi?

    • Da da, esti si bounty de casa dar lucrez acum la varianta imbunatatita 😀 Explicatii pot fi multe pentru faza cu alatul, de la unt si pana la tipul de faina, umiditatea din incapere etc. Ce e foarte important insa e ca ai imporvizat si ai iesit din impas 🙂 eu am pus unt de 65% la reteta asta, care poate e mai apos

      • Mama, da ce-am mai iesit din impas! Mancam ca spartii pana ni se face rau, bem o cana mare cu apa si apoi o luam de la capat 😛

  28. Buna Teo! Am facut reteta de twix dar de ce mi-a fost frica n-am scapat….oarecum… ma temeam ca o sa fie aluatul de biscuite prea tare, insa sosul de caramel s-a intarit de ziceai ca mancam caramele tari….cu greu am reusit sa-l tai si nici nu cred ca mai are vreun sens sa-l trec prin ciocolata…ca-ti raman dintii in caramel. De altfel e f.f.gustos….felicitari pt ideile creative si osteneala de care dai mereu dovada!

    • Alis, e foarte important la biscuite sa nu il coci peste masura, atunci devine extrem de casant. Cat despre sosul de caramele, la fel, cu cat sta mai mult pe foc, cu atat e mai tare si se intareste foarte foarte rau. Asta cred ca ai gresit, dar sigur data viitoare o sa iasa bine 🙂

  29. Dorina

    Teo, la topitul caramelelor, exista riscul sa ramana amestecul lipit de cratita in care le topesc? (presupunand ca nu le ard 😛 ).
    Eu am un mixer cu inductie de caldura, deci le-as putea topi acolo insa mi-e frica sa nu imi stric bolul mixerului.

    • sincer, eu zic ca e mai bine sa le topesti intr-o tigaie neaderenta, eu folosesc una ceramica, se curata foarte usor chiar si daca se lipesc. spor la gatit! 🙂

  30. Cristina

    Teo,

    Mi-au ieşit aproape bine batoanele Twix, doar că blatul a ieşit prea subţire. Poate a fost tava prea mare? Am respectat cantităţile, şi nu am frecat untul cu mixerul, oare asta e problema? Că nu s-a făcut chiar ca o spumă…:D

    Aşa, acum aştept, împreună cu soţul să le degustăm. Totul a ieşit ca pe roate: caramelul nu s-a întărit, am folosit aceleaşi caramele ca şi tine 😀 şi abia apoi am văzut că şi tu le-ai luat de la Kaufland 🙂 🙂 iar ciocolata nu am ars-o, te-am ascultat aproape în toate explicaţiile, mai puţin cu mixerul :D.

    însă cred că sunt bune 🙂
    Felicitări pentru invenţii 🙂 Aştept cam tot timpul să văd ceva nou la tine pe blog.

    Spor la bucătărit 🙂

    • cum au fost pana la urma? 🙂

      • Cristina

        Prea bună 🙂 😉 🙂

        Am avut musafiri şi am servit-o aşa ruptă, nu tăiată frumos 🙂 Oricum, au fost încântaţi, mai ales soţul meu 😀 🙂

        Biscuitele a fost prea tare, caramelul a ieşit super.

        Urmează în curând snikersul. Revin cu detalii.

        🙂

  31. rodica

    o sa incerc si eu batoanele twix .arata superb in imaginile pe care le ai postat.Felicitari si tine o tot asa.

  32. Arata tare fain,o sa incerc si eu,sper sa imi iasa.Si pana la urma unde ai gasit sa cump caramele.?

  33. David...

    Esti tare…:>! Am mancat si eu la cineva…si mi’a zis ca de aici are reteta. =p~

  34. cristina

    bv bv bv …..super retete felicitari…abia astept s fac twix :*:*

  35. Stratul de caramele nu se intareste tare?
    Multumesc

  36. Carmen

    Pot folosi esenta de vanilie in locul extractului?

  37. Vreau sa incerc reteta asta – am fost in Lidl si am gasit caramele Toffee dar si rotunde si patrate – care sunt mai bune? Multumesc.

  38. georgiana

    Mai inainte le-am terminat.au iesit minunat…m-am speriat la inceput deoarece aluatului ia trebuit mai mult sa se rumeneasca dar au iesit bine pana in final.minunata reteta!

  39. Patrici

    La stratul de caramel se poate folosi caramel facut in casa in loc de caramele cu lapte?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.