M-am gandit ca ar prinde bine o reteta culinara care sa va scoata din incurcatura atunci cand ati facut prea mult piure de cartofi si v-a ramas si pe a doua zi. Mie personal nu imi place piureul rece si nici reincalzit, asa ca m-am gandit sa folosim cartofii ramasi din ziua precedenta intr-o reteta buna de tot: sufle de piure de cartofi cu bacon si branza.
Nu e nevoie sa urmati cantitatile exacte, le-am trecut orientativ in functie de ce am folosit eu, insa puteti face mai mult sau mai putin sufle, in functie de cat piure de cartofi aveti la dispozitie
Ingrediente:
– piure de cartofi (am folosit cca 4 cani)
– 150 gr cascaval ras
– 10 felii de bacon
– 4 oua
– 3 linguri cu branza de burduf
– 3 linguri cu smantana
– parmesan razuit
– sare, piper, condimente pentru cartofi
– unt pentru vas
Mixam piureul de cartofi si ouale, apoi amestecam smantana, branza de burduf, cascavalul si parmesanul. Pastrati cate o lingura de cascaval si parmesan pentru garnisit sufleul inainte de a-l da la cuptor. Condimentati dupa gust su care, piper, condimente pentru cartofi. Intr-un vas termorezistent uns cu unt asezati un strat de piure, apoi presarati feliute de bacon taiate marunt, apoi puneti alt strat de piure de cartofi.
Continuati asa pana la epuizare ingredientelor.
Ultimul strat trebuie sa fie de felii de bacon intregi, presarate cu parmesanul si cascaval ras puse deoparte. Dam sufleul la cuptor 50-60 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos.
A fost o masa foarte satioasa, mult mai buna decat un simplu piure de cartofi. V-ar recomanda totusi sa nu o serviti la cina pentru ca este mult prea consistenta, insa cu siguranta poate fi un pranz pe cinste. Il puteti savura alaturi de muraturi sau o salata proaspata, dar si cu un stop de ketchup sau sos picant.
Pofta buna, cea mai buna!
O super idee! Multumesc mult pt.ea, mai ales k puiului meu ii place piureul, deci sigur ii va placea si acest sufleu! Felicitari pt. ingeniozitate! Cu drag,Leely.
Super reteta! O fac si eu cand imi ramane pireu si adaug ce am prin frigider, merge si cu salamuri si telemea sau cascaval, de minune! 😀
Reteta asta mi se pare geniala! Mai ca-mi vine sa fac piure special pentru ea :D. Pacat ca trebuie sa stea asa mult la cuptor totusi..
P.s. Nu mai ai stelute de votat? Sau nu le mai vad eu..:D
foarte gustos.
Este o reteta foarte usor de facut si super gustoasa. Multumim!