Tort aniversar

Indiferent de ocazia pe care o sarbatorim – o zi de nastere, aniversarea unui eveniment special, ziua de nume sau ziua celor mici, un Tort Aniversar este nelipsit! Si, cum eu ma gandesc mereu cum sa va usurez viata, va aduc azi o reteta infailibila de tort aniversar!

tort aniversar

Acest Tort Aniversar Se pregateste usor, nu e nevoie de ustensile speciale si va fi pe gustul tuturor! Un blat pufos de vanilie – pentru iubitorii de tort clasic vanilat, visine (sau orice alte fructe, proaspete, congelate sau din compot) pentru iubitorii de fructe si o crema fina si delicioasa de ciocolata, pentru iubitorii de cacao!

tort aniversar

Veti vedea ca aveti nevoie de doar cateva ingrediente, nimic spectaculos, insa se intalnesc impreuna intr-un tort de-li-cios! Gasiti toate ingredientele necesare pentru prepararea retetei de Tort Aniversar in magazinele LIDL! Pentru si mai multa inspiratie si retete de tort, va asteptam in Bucataria LIDL, click pe fiecare titlu de mai jos pentru a accesa reteta!

  1. Tort Parlament
  2. Cheesecake fara coacere cu ciocolata
  3. Tort cu vanilie si capsuni
  4. Tort Tiramisu
  5. Cheesecake cappuccino

tort aniversar

Tort Aniversar – Ingrediente pentru 15-20 felii

  • 5 oua marimea L sau XL
  • un praf de sare
  • 150g zahar tos
  • 2-3 pliculete zahar vanilinat
  • 75g faina Belbake
  • 75g amidon de porumb Belbake
  • Un pliculet praf de copt Belbake
  • Un borcan visine in compot Freshona
  • 500g mascarpone Lovilio
  • 200g crema de ciocolata ChocoNussa

tort aniversar

Mod de preparare TORT ANIVERSAR

  1. Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si faina sau spray non stick o tava cu peretii detasabili de 20-23cm diametru. Cel mai indicat ar fi sa folositi 2 tavi identice, pentru a coace din start 2 felii de blat, dar puteti folosi si o singura tava, apoi lasati blatul sa se raceasca foarte bine si il feliati in jumatate.
  2. Pentru blat punem ouale intr-un bol incapator. Nu e nevoie sa le separam. Adaugam un praf de sare si le batem 10 minute cu mixerul la viteza mare.
  3. Apoi, cu mixerul mergand, adaugam treptat zaharul tos si zaharul vanilinat. Continuam sa mixam min 15 minute la viteza mare sau pana ouale isi tripleaza volumul.
  4. Intre timp, scurgem visinele din compot, pastrand sucul pe care il vom folosi pentru a insiropa tortul. Dupa ce sunt bine scurse, le tamponam cu hartie de bucatarie. O data bine uscate, le amestecam cu 2 linguri de faina sau pesmet.
  5. Adaugam faina, amidoanul si praful de copt. Le incorporam treptat, cu spatula, cu miscari de impaturire, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
  6. Distribuim uniform in cele doua tavi sau intr-o singura tava. Nivelam cu spatula, punem visinele.
  7. Coacem 25-30 min sau pana blatul trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca foarte bine. Putem pregati blatul cu o zi inainte de asamblarea tortului.
  8. Cat blatul se raceste, ne ocupam de crema – amestecam cu mixerul mascarpone si crema de ciocolata pana avem o crema omogena. Dam la rece pana la folosire.
  9. Pentru a asambla tortul, asezam primul blat in tava in care s-a copt, insiropam cu sucul de pe visine (sau sirop de zahar ars, daca preferati). Punem 2/3 din crema de ciocolata si asezam deasupra al doilea blat. Il insiropam si pe acesta.
  10. Dam tortul la rece minim 2 ore. Indepartam apoi cercul tavii, mutam tortul pe un platou si il decoram cu crema pe care am lasat-o deoparte (1/3 din cantitatea totala).

Putem decora tortul dupa gust, cu fructe proaspete, bombonele, decoratiuni de zahar sau ciocolata, frisca etc. Reteta de Tort Aniversar e gata si sunt sigura ca isi va castiga locul in caietul vostru de retete preferate. Sa va fie de cel mai bine! Pofta buna!

tort aniversar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.