Chifle umplute

Reteta asta o stiu de foarte multa vreme de la mama, insa ea facea varianta simpla, respectiv doar chiflele umplute cu omleta. Noi, fiind mai haplea din fire, nu concepem mancare fara sfanta carne, asa ca am adus aportul meu personal la reteta si am ajuns la lista asta de ingrediente:

– 2 chifle imensoidale
– 100g de sunca
– o rosie mare
– 2 felii de branza topita
– putin unt
– masline si verdeturi pentru decor (optional, puteti decora cu ce aveti prin camara)

Se taie capacelul chiflelor, se scobeste miezul cu degetutele, se ung peretii chiflelor cu unt si se dau putin la cuptor. Separat se bat ouale ca pentru omleta, apoi in chiflele caldute din cuptor se pune sunca, se toarna peste ouale batute.

Rosia, desi nu era prevazuta la ingredientele initiale, m-am gandit eu intre timp ca da bine, asa ca am tocat-o marunt marunt si am adaugat-o peste sunca si ou.

Am capacit chiflele cu felia de branza topita si le-am decorat frumusel.

Se dau la cuptor cam 10 minute, in cazul meu 3 minute pentru ca nu m-am putut abtine sa nu utilizez cuptorul cu microunde proaspat achizitionat 😀

25 Comments

  1. Nicole Florian

    Si astea imi plac!

  2. Corina

    ce bine ca am gasit reteta care se face si la cuptorul de microunde :). eu stau in camin studentesc si nu am cuptor la aragaz, de aceea ma intreseaza retele la micro. vreau sa stiu daca le-ai acoperit in cuptor, ca el cam trage apa din alimente si le usuca…si pls mai pu-ne retete de micro.
    ps. am mancat papara dimineata (cu cartofi) si o iesit super 🙂

  3. aha deci,am descoperit dupa ce salivez eu intotdeauna cand deschid site-ul ;)) de sushi stiam ,si apropo,e preferatul meu,as manca non stop,dar de chiflele astea…nici nu imi trecea prin gand,si ce simplu de facut sunt,exact genul meu de reteta…mai lenesa asa,plus ca la cuptor imi place sa gatesc,scap de mestecatul ala enervant 😀
    te pup cu drag :*

  4. In curand am sa inerc sa pun mai multe retet pentru cuptorul cu microunde, desi eu nu sunt o mare fana a lui, prefer gatitul mai natural. Dar stiu ca multi dintre voi il utilizati (fie de placere fie de nevoie) asa ca incerc sa va fac pe plac !

  5. este bun!merge si cu putin kethup peste

  6. Sigur ca merge cu ketchup! Mai ales fiind la mancaruri rapide sau “mini fast food” 🙂

  7. Anonymous

    Mi s-a facut foame!!!!!!! Asa patesc mereu cand ma uit la retetele tale care,de ce sa nu fiu sincera,m-au inspirat in ultima vreme. Felicitari! Gabriela

  8. Anonymous

    ieri mam descoperit reteta si astazi de dim am luat tot ce-mi trebuie mai stau 10 min si le incerc si eu sper sa iasa bun ptrk vine iubi de la munca si am degand sa ma laud cu aceste chiflute te poop dulce super blog bv tie

  9. Buna, Teo!
    Le-am facut si eu aseara. Foarte bune. Totusi, parca a ramas oul prea moale (spre crud). Asa trebuie sa iasa?
    Multumesc

  10. Irina draga, ouale trebuie sa fie destul de bine prinse, ca si la omleta. Depinde foarte mult de puterea cuptorului cu microunde.

  11. Anonymous

    eu am incercat reteta asta si nu mi s-a facut oul…dupa ce-am verificat una din chifle si mi-am dat seama le-am lasat mai mult dar tot nu s-au facut.rezultatul : tari la exterior si nefacut oul…te rog da-mi un sfat cum sa fac sa-mi iasa …si le-am facut in cuptor pe gaz.:)ms

  12. Anonymous

    intr-o zi, acum vreo saptamina, la serviciu (unde altundeva?) am studiat retele rapide. spre casa am luat repede chifle cu graham si ce mai trebuia … mmmm… ce a rezultat a fost foarte bun. cu o salata verde alaturi. masa de seara rezolvata. bun si rapid. pot sa spun: sarut-mina pt masa! te pup.
    violeta mihulin

  13. cristina

    buna teo ….la fel k si d-na sau d-soara de mai sus la fel am patit si eu ….nu mi s-a copt oul de ce oare?am gustat putin din ele sunt mortale la gust ..dar m,a enerveaza oul ala necopt …..ce pot sa fac? …..te pup

  14. imi cer scuze ca raspund asa tarziu… singurul motiv pt care nu se coace oul e ca nu au stat destul la cuptor sau ca temperatura acestuia nu a fost destul de mare.

    daca le fac in cuptor, aprind cuptorul inainte de a ma apuca de pregatirea chiflelor si il las la flacara maxima, apoi cand introduc chiflele, reduc la mediu. in cazul cuptorului cu microunde, dau la puterea cea mai mare si le verific din cand in cand.

    daca e cazul le pun de mai multe ori pana cand se prinde oul.

  15. Teo, vezi c-ai uitat ouale la ingrediente, sus! felicitari pt blog, foarte reusit si apetisant, aproape zilnic gatesc ceva de pe blogul tau; sincere felicitari!

  16. mersi, o sa completez. Oricum, se vad in poza, ca asta e scopul lor, sa fie explicative. Stii tu cum se zice, o poza poate spune mai mult decat 1000 de cuvinte

  17. Gabriela

    e a doua oara cand incerc reteta asta si ai mei se tin de burta si se ling de degete… Teo daca mai continuam asa, o sa devenim obezi… Retetele tale sunt efectiv parca concepute pentru familia noastra…..Multumim! Gabriela – Cluj

  18. Anonymous

    foarte buna..am incercat-o aseara

  19. Buna Teo,
    am incercat cateva din retetele tale si sunt absolut minunate. Cu aceasta reteta am avut insa o problema. Oul a ramas aproape crud desi am lasat chiflele in cuptor la 200 de grade cca 20 de minute. Nu-mi dau seama unde am gresit.

  20. Anonymous

    Buna Teo,
    Am sa incerc si eu sa le fac…dar am o intrebare…se poate pune si salata verde sau castravete? si putin sos deasupra…?:)

  21. Anonymous

    facut, mancat, placut, reteta buna de repetat!!…mai ales daca vii flamand de la drum lung!!

  22. Anonymous

    imi poti spune de unde sa iau chifle asa mari?

  23. Anonymous

    Buna Teo,
    Astazi am incercat si eu aceasta minunata reteta, dar am o problema. Am incalzit cuptorul inainte si am lasat chiflele la cuptor destul de mult, cca. 20-30 de min. dar oul mi-a ramas crud. Apoi le-am bagat la microunde 2 min. si mi-au iesit delicioase. Dar oare de ce nu mi s-a facut oul in cuptor?

    Patricia

  24. depinde de temperatura cuptorului, poate nu a fost suficient de mare…

  25. Anonymous

    f bun

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.