Am vazut o reteta culinara asemanatoare, de piept de pui crocant cu cocos, in Good Food dar si la Rachel Ray acum ceva vreme. Eu am adaptat reteta dupa ce am avut prin camara si rezultatul a fost surprinzator: pulpele de pui au facut o crusta aurie, uniforma si foarte crocanta, iar cocosul abia daca s-a simtit. O reteta foarte interesanta, de incercat chiar daca nu suntet fani ai combinatiilor dubioase.
Ingrediente:
– 6 pulpe de pui
– 2 albusuri de ou
– 100 gr de fulgi de cocos
– condimente (sare, piper, nucsoara)
– ulei pentru prajit
Este de preferat ca pulpele de pui sa fie fara piele, pentru ca vor face crusta mai frumoasa dar si pentru ca pielea nu este deloc cea mai buna prietena a colesterolului. Batem apoi albusurile spuma, nu foarte tare si o condimentam dupa gust. Parerea mea e ca nucsoara este un condiment de baza in aceasta reteta. Bun!
Fierbem pulpele in apa cu sare, iar cand sunt fierte le scurgem bine intr-o sita. Condimentem pulpele, le trecem prin spuma de albusuri, apoi prin cocos, astfel incat sa fie acoperite uniform. Le prajim in ulei incins, nu e nevoie de prea mult ulei, ci cat sa acopere de 1/2 cm tigaia. Prajiti pulpele pe toate partile, pana cand crusta este aurie. Scoatem pulpele pe un servetel, pentru a scapa de excesul de ulei. Pentru ca fulgii de cocos se rumenesc foarte repede, incingeti bine uleiul si apoi, in timpul prajirii, tineti pulpele la foc mic.
Cea mai potrivita garnitura mi s-au parut cartofii prajiti, insa la fel de bine puteti manca pulpele de pui in crusta de cocos cu cartofi natur sau pur si simplu alaturi de o salata, fara garnitura suplimentara.
Eu sunt fan al "combinatiilor dubioase" si abia astept sa incerc reteta ta! Pup
this is perfect!
Suna super.Chiar am cumparat acum cateva ziel 2 pliculete cu praf de nuca de cocos, ca rest la niste cumparaturi de al un magazin.Ma tot gandeam la ce sa il folosesc…ii cam gandeam destinatia a fi gunoiul :D..pt ca nu pera ma incumet zilele astea sa fac prea curand o prajitura pretentioasa.Ma intreb ce aar zice cei de acasa daca as face combinatia asta cu cpiul si nuca de cocos?:D Te anunt daca fac ;)Thanks
Buna Teo,
Tocmai ce m-am ridicat de la masa 🙂
Am gatit dupa reteta ta, doar ca in loc de pulpe am folosit piept de pui si nu l-am fiert. A iesit delicios. Intr-adevar, nucsoasa ii da o aroma aparte(eu cred ca am pus putin cam multa, dar a fost buna).
Iti multumesc pentru timpul acordat gatitului, si pentru retetele minutate care le impartasesti cu noi. Spor la gatit! 🙂
Mihaela-Cluj
Merg foarte mult pe munte si-mi vin tot timpul idei.am sa o incerc si pe asta.
sunt super retetele tale…esti extraordinara…te pup