Anna Olsen este una dintre bucataresele mele preferate atunci cand vine vorba de dulciuri, iar retetele ei de inghetata nu pot trece neobservate de catre iubitorii de “ceva dulce”. Inghetata de cocos e foarte simplu de realizat, indiferent ca aveti sa nu aparat pentru inghetata. Eu nu am un astfel de aparat, asa ca pun inghetata la congelator. Daca e prea tare sau face ace, inainte de servire o trec prin blender si devine numai buna de servit. La fel am procedat si inainte de a umple tortul cu inghetata.
Ingrediente:
– 200 gr de crema de branza
– 85 grame de zahar pudra
– 250 ml de lapte de cocos
– 125 ml de frisca
– un varf de cutit de sare
– o lingura de suc de lamaie
– fulgi de cocos (optional)
Mixam branza impreuna cu zaharul, aproximativ 5 minute, pana cand obtinem o crema pufoasa. Adaugam laptele de cocos, lamaia si sarea, omogenizam bine. Separat, batem frisca si apoi o incorporam in compozitia de inghetata. Turnam compozitia intr-o tava sau o impartim in forme pentru inghetata si o dam la congelator. Daca puneti compozitia intr-o tava de chec, cum am facut eu, amestecati din 10 in 10 minute, pentru ca inghetata sa nu faca ace.
Nu uitati de trucul cu blenderul, este perfect pentru a obtine o inghetata cremoasa fara a folosi aparatul de facut inghetata. Incercati inghetata de cocos cat e inca vara!
Sunt absolut convins ca e delicioasa! Am mai incercat o prajitura cu branza si capsuni de pe blogul tau, asa ca am incredere deplina in deserturile pe care le prezinti. By the way, te-am adaugat si la blogroll-ul meu. (si imi cer scuze, ca sunt mai lenes si desi iti vizitez bucataria online nu las mereu comentarii)
Costin, niciodata nu-i prea tarziu pentru comentat 🙂 o duminica faina sa ai!
Ma gandesc ca ai primit intrebari de genul asta, dar de unde ai gasit laptele de cocos? Mada
Laptele de cocos il gasesti la Carrefour, Auchan, Real, COra, Kaufland, Bila etc la raionul cu mancaruri chinezesi sau internationale.
Am facut si eu inghetata astazi…este suuuper buna,mai ales ca eu sunt o fana a nucii de cocos.Felicitari pentru retete,am incercat mai multe din zona "Deserturi" si toate au iesit foarte bune,in special amandinele.Succes in continuare! Roxana
Buna ziua,
As dori sa incerc inghetata din reteta dvs.Puteti sa-mi spuneti cand si cum punem fulgii de cocos?
Va multumesc si va doresc Sarbatori fericite si multa liniste!
fulgii de cocos se pun la final, daca doriti, altfel nu sunt musai musai
Buna ziua,
Se poate folosi si altceva in afara de crema de branza? Sau daca nu, ce alta firma mi-ati putea recomanda pe langa philadelphia?
Eu folosesc crema de branza Goldessa de la Lidl 🙂