Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata
Inca nu simt ca a venit vara, probabil si din cauza vremii schimbatoare… asa ca retetele culinare cu iz de mare si soare le lasam pe saptamana viitoare. Cateodata chiar e nevoie de multa ciocolata. Si cateodata e nevoie de biscuiti, cookies sau orice dulce facut in casa. Si cand vreau sa le combin pe amandoua, fac o portie zdravana din reteta de biscuiti de casa dublu-ciocolatosi, pentru ca ne fac zilele mai bune, pentru ca ii am mereu la indemana cand Luca vrea ceva dulce, pentru ca mi-s dragi cum stau ei frumos asezati in borcan. Pentru ca… sunt foarte buni si aromati si sunt asa, “cookies for the soul”, ca la atata ciocolata, sigur vindeca orice necaz 🙂

Ingrediente pentru 40 biscuiti:
– 300g ciocolata (amaruie sau cu lapte, cum doriti)
– 200g fulgi de ciocolata
– 120g unt
– 1 lingurita extract de vanilie
– 1 lingurita esenta de rom
– 150g zahar (170g daca puneti ciocolata amaruie)
– 2 linguri cacao
– 250g faina
– 1 lingurita praf de copt
– ¼ lingurita sare

Ingrediente

Punem la topit in bain-marie cele 300g ciocolata tocata grosier si untul. Amestecul trebuie sa fie cremos. Tragem apoi de pe foc si lasam sa se raceasca. Intre timp, batem ouale, zaharul, vanilia si romul pana compozitia arata ca o spuma. Punem peste spuma amestecul de ciocolata si unt, amestecam bine, apoi punem faina, cernuta impreuna cu praful de copt, sarea si cacaua.

Preparare

Ultimul pas e sa incorporam in amestec si fulgii de ciocolata. Pentru operatiunea asta e cel mai bine sa folositi o spatula, sa renuntati la mixer. Toata compozitia pentru biscuiti o dam la rece 30 de minute inainte de a-i coace.

Preparare

Pentru biscuitii cu ciocolata, trebuie sa incingem cuptorul la 160°C. Tapetam tava cu hartie de copt si punem cu lingurita cate o gramajoara din aluat. Intre 2 biscuiti trebuie sa lasati cel putin 4-5 cm, pentru ca se latesc la copt. Nu faceti gramajoare mari de aluat, e bine sa fie mai degraba inalte decat late. Biscuitii se coc 15-17 minute, sau pana cand sunt fermi la atingere. Ii lasam apoi sa se raceasca 2-3 minute in tava (cu tava scoasa din cuptor, normal) si apoi ii mutam pe un gratar pentru a se raci complet.

Preparare

Desi se fac foarte usor sunt foarte de efect si se pastreaza foarte bine pana la 2 saptamani in frigider sau o saptamana la temperatura camerei, in cutii inchise ermetic (asta pe testate, desi la noi abia au rezistat atata vreme pe motiv de mancaciosi). Sa va fie de cel mai bine 🙂

Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

Biscuiti cu ciocolata

24 Comments

  1. Sunt fan biscuiti pregatiti in casa..Bravo!

  2. Amalia

    foarte bine arata 😀 o sa incerc si eu reteta .bine ca ai postat si poze ca in ingrediente nu ai precizat de cele 2 oua 😀 Spor pe mai departe :> :*

  3. Carmen

    Da-o-ncolo de treaba,Teo! Tii dieta si pe mine ma ispitesti cu…biscuiti cu ciocolata? Treaba-i asta?
    Nu-i bine,nah…da’o sa-i fac si eu,pentru ai mei,ca prea arata bine.
    Cum e cu dieta,a dat rezultate,o mai tii?

    • Carmen, asa e, sunt cam rautza :)) dar daca eu nu pot manca, imi vinne sa ii indop pe restul si le gatesc tot felul :)) dieta merge foarte bine, sa stii, am implinit pe 7 iunie o luna de Dukan si am slabit 9 kg pana acum 😉 nu e o dieta foarte grea si chiar sper sa o duc cu bine pana la capat (care se preconizeaza undeva in octobrie dupa graficul lor).

  4. oau… Esti o binecuvantare p internetul omului !!! :p
    ma bucur k am dat d blogul tau si m pot infrupta din bunataturile p kre le prepari !! D o luna si un pic t urmaresc mereu si am gatit cate ceva si au iesit D E L I C I O A S E !! Felicitari !!ai multe stele d l mine !!!

    • Bubu, multumesc de stele si de cuvintele frumoase si voi sunteti o binecuvantare pentru blogul si sufletul meu, daca nu ati fi voi, cei care ma apreciati, nu as avea pentru cine sa postez toate incercarile mele culinare 🙂

  5. Cred ca sunt foarte buni, ador biscuitii facuti in casa!

  6. Cristina

    de unde cumpar fulgii de ciocolata? nu i-am vazut in magazine

    • Sunt in real, in Lidl etc de obicei sunt multe ingrediente pe care le trecem cu vederea in magazine pana avem devoie de ele. Oricum, ii poti inlocui cu bucati de ciocolata, respectiv ciocolata dde menaj tocata grosier cu cutitul.

  7. Salut, Teo,

    De unde iei fulgii de cioco?

    • Diana, eu ii iau din Cluj de la Real, numai acolo am vazut genul asta, mai mici. Am mai vazut si la Lidl, insa nu au constant 🙂

  8. am facut chiar ieri biscuitii – au iesit geniali 🙂 pe motiv de mancaciosi, deja numarul lor s-a diminuat considerabil.. am mai incercat si alte retete de-ale tale, toate sunt grozave. preferatele mele pana acum ramane totusi Cheese cake-ul cu branza philadelphia si mancare de mazare cu pui 🙂 te pup si astept cu nerabdare noi retete!

    • Luiza, cu cat incerci mai multe retete, preferata se poate schimba, iti spun din proprie experienta :p te pup si eu si te astept mereu in vizita in bucatarioara mea 🙂

  9. Doamne, sunt extraordinari biscuiteii! Am incercat nenumarate retete pana acum si niciuna nu a iesit asa – exact pe placul meu si al tuturor din casa! Imi vine sa nu le spun alor mei ca am facut biscuiti cu ciocolata, doar ca sa ii mananc eu pe toti! :)) Multumim mult pentru reteta!

  10. Am incercat reteta ta…mi-au iesit la fel ca-n pozele tale….au avut succes! multumesc!

  11. oana_maria

    Buna Teo, am incercat si eu aceasta reteta si vreau sa spun ca sunt deliciosi. Mai asteptam retete. Mutumim

  12. Buna, Teo! Am incercat acum cateva luni reteta asta si mi-au placut foarte mult biscuitii.
    Recent am mancat undeva choco cookies si gustul era identic cu cel din reteta asta.
    Si acum urmeaza intrebarea mea: cei pe care i-am gustat recent erau destul de tari la suprafata, dar in interior erau foarte pufosi, aproape cremosi. Cand i-am facut mai demult acasa mi-au iesit mai tari(atat crusta cat si interiorul). Prima data nu am crezut ca ceva nu e bine deoarece gustul era demential. Deci, care crezi ca este problema atunci cand ii fac eu? Am cuptor electric, pot seta temperatura, modul de ventilatie etc. Nu stiu de ce mie imi ies mai tari, sper sa imi poti da un raspuns si sa ii fac iar zilele astea.
    Multi pupici si succes in continuare, atat cu blogul, cat si cu emisiunea!:)

    • Multumesc, Oana draga 🙂 poti sa coci biscuitii cu 1-2 minute mai putin, dar cei din comert, care sunt foarte moi la interior, au diversi aditivi care ii ajuta sa ramana asa, din pacate. Te pup si spor la biscuit!

  13. Sandra

    Am facut si eu reteta si… Teo, esti un geniu! Chiar daca sunt bombe calorice sunt ataaat de bune incat nu te poti opri din mancat.
    Si un mic sfat pentru bucatarasi: respectati distanta dintre biscuiti caci altfel se vor uni si va iesi o tava biscuit gigant(din experienta proprie).

  14. deci , incingi cuptorul la 160°C si apoi lasi temperatura asa sau o schimbi ?(stiu ca se incinge cuptorul la o anumita temperatura apoi cand se pune inauntru mancarea se schimba temperatura in funtctie de reteta . )

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.