Focaccia rapida in tigaie sau cum faci toata familia fericita cu o masa wow! Se pregateste foarte rapid, desi este un aluat pe baza de drojdie, nu trebuie sa il lasam prea mult la dospit, pentru ca il coacem la foc foarte mic, in tigaie, si are timp sa se “desfasoare” in liniste!
Focaccia rapida in tigaie – tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Pregatim aluatul in robotul de bucatarie, pur si simplu adaugam ingredientele si, in mai putin de 5 minute, avem un aluat elastic, bine legat, numai bun de folosit la delicioasa Focaccia rapida in tigaie!
- Putem folosi orice umplutura dorim, dar preferata noastra este umplutura de branza si sunca. Merge perfect cu putin sos de rosii sau mustar!
- Pentru Focaccia rapida in tigaie am folosit o cratita cu diametrul de 25-30 cm, neaparat cu un capac care se inchide etans. Putem coace focaccia pe aragaz, la foc foarte mic sau in cuptor, la 160°C, timp de 20-25 minute, fara capac.
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Focaccia rapida in tigaie va asteapta in magazinele LIDL. Pentru si mai multe retete, va invitam sa descoperiti Bucataria LIDL! Click pe fiecare titlu pentru a accesa reteta!
- Briose fara gluten si zahar
- Focaccia – reteta video
- Placinta usoara
- Covrigi rasuciti
- Painici cu ovaz
Focaccia rapida in tigaie – ingrediente pentru 8-10 portii
- 300g faina 000 Belbake
- 150-160ml apa calduta
- 1/2 pliculet drojdie uscata Belbake
- 1 lingurita zahar brun Belbake
- o lingura ulei de masline extra virgin Primadonna
- o lingurita sare
- o lingurita praf usturoi
- 20 felii de branza Pilos
- 150g prosciutto cotto Dulano
Intr-un blender punem faina, apa calduta, drojdia, zaharul, uleiul. Amestecam cca 1 minut sau pana aluatul incepe sa se lege. Punem sarea si usturoiul, continuam sa amestecam pana aluatul e bine legat si elastic. Daca este nevoie, mai adaugam o lingurita de apa sau 1 lingura de faina. Aluatul trebuie sa fie compact si maleabil.
Lasam aluatul sa se odihneasca 15 minute, apoi il impartim in 2 parti egale. Pe masa unsa cu putin ulei, intindem doua cercuri de aluat, cu diametrul de 25cm. Asezam primul cerc de aluat in cratita unsa cu putin ulei.
Punem un strat de felii de branza, apoi sunca, apoi inca un strat de felii de branza si acoperim cu a doua foaie de aluat. Strangem bine marginile pentru a sigila focaccia. Intepam din loc in loc cu furculita.
Punem cratita pe foc, la foc foarte mic. Acoperim cu capacul. Dupa 10 minute, ne folosim de capac sau de 2 spatule de lemn pentru a intoarce focaccia. Coacem 8-10 minute si pe partea cealalta.
Rasturnam Focaccia rapida pe un platou si ne bucuram de ea calda, cat branza se intinde mi-nu-nat! Pofta buna si sa va fie de cel mai bine!