Buffalo wings

Ceva picant? Ceva numa’ bun pentru un picnic de vara? Ceva ce merge cu un sos racoritor? E clar… Buffalo Wings! Sunt foarte multe retete de buffalo wings, pe fiecare site de retete culinare veti gasi cel putin 2-3. Insa eu am incercat sa combin mai multe retete pentru a obtine ceea ce ne place noua. In reteta clasica aripioarele sunt prajite in baie de ulei, insa eu am preferat sa le fac la cuptor, pentru a face reteta putin mai sanatoasa.

Ingrediente:
– 12 aripioare de pui
– 5 linguri de faina (in jur de 60 grame)
– o lingura de praf de usturoi
– sare dupa gust
– o lingura de chili (cayene)
– ulei pentru tava
– 1/2 cana unt topit
– 1/2 cana sos picant (in functie de cat picant doriti puteti folosi sos foarte picant sau unul mai putin picant)
– o lingura de otet

Amesteca, faina, sarea, usturoiul si chilli intr-o punga cu fermoar. Spalam bine aripioarele, le curatam si le taiem in jumatate. Le stergem bine cu un servetel si le punem in punga cu amestecul de faina. Inchidem punga si amestecam foarte bine, astfel incat aripioarele sa fie complet acoperite cu faina. Le scuturam putin pentru a indeparta excesul de faina si le asezam intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt (au am folosit tavi de unica folosinta pentru ca am oroare de spalatul vaselor) si le dam la frigider o ora.

Intre timp, amestecam intr-o alta punga untul topit, pasta picanta si otetul. Dupa ce a trecut ora de stat la frigider, scoatem aripioarele si le punem in punga cu sosul picant. Amestecam bine, pentru ca fiecare aripioara sa fie acoperita cu sos. Le asezam in tava e care in prealabil am uns-o cu putin ulei (1-2 linguri) si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade. Le coacem 20-25 de minute pe fiecare parte.

Buffalo wings se servesc de obicei cu blue cheese dip, respectiv sos de branza cu mucegai albastru. Reteta pentru sos o gasiti aici 🙂 Sper sa va placa si sa va bucurati de Buffalo Wings pentru ca vara incepe sa treaca….

24 Comments

  1. gaby_d

    CE BINE ARATA!

    O ZI FRUMOASA,TEO!

  2. Mariana

    Buna!ce faceti voi?bine sper!eu de multe ori ti-am scris si imi mentin parerea ca e f.frumos blogul tau,si ca esti f.priceputa in ale bucatariei!asta o fac cred ca de aproape 2 ani(1 an jumate sigur)Te-as ruga sa treci pe la mine(am un blogusor mic si simplu de tot,asa ca nu se opoate numi blog)sa-l votezi pe Brincus!Merita zic eu si nu numai eu(am mai dat si rugat pe fete sa-l dea mai departe!)Blogul este Bunatati-simple.blogspot.com ! Pot sa te am in lista mea de bloguri!Multumesc !!!!!!Sa cresteti mari!!!!!

  3. Multumesc, Gaby! 🙂

    Mariana,bine te-am regasit! Sigur ca am sa trec pe la blogul tau si poti sa ma ai in lista ta de bloguri 🙂 o zi draguta iti doresc!

  4. oau, arata demential!!!

  5. PussyCat

    am incercat reteta. nu mi-a iesit 🙁

  6. Anonymous

    Am facut aceasta reteta si au iesit excelente aripioarele!
    Merita incercata reteta.
    Daniela

  7. Antzu'

    imi lasa gura apa!e super tare retata!te asteapta niste premii la mine…daca vrei sa le ridici cand ai timp;)

  8. Melianda

    Cat de apetisant arata…
    Teo te asteapta un premiu la mine pe blog, pupici si o diminica minunata!

  9. interesart

    Ale mele sunt in cuptor la pregatit…
    @pussyCat de ce nu ti-au iesit?
    @Teo de ce trebuie sa stea o ora la frigider?
    Eu am folosit pasta de ardei dulce in loc de sos… o sa va spun maine daca a fost ok

  10. A iesit foarte buna reteta. Am mancat aseara pana mi s-a facut rau… Sigur o mai repet

  11. Anonymous

    Am facut ieri aceasta reteta si am papat-o impreuna cu niste prieteni de familie. Suparare mare ca nu au fost destule,iar eu nu ma asteptam sa avem musafiri chiar cand le-am scos din cuptor.Bineinteles ca am facut reteta impreuna cu blue cheese dip.Cuvintele sunt de prisos. Super bune ambele retete.Incep sa gatesc din ce in ce mai des cu retetele tale, Teo. :)Surprind pe toata lumea. Te pup si merci.
    Keghe.

  12. le-am facut si eu si au iesit fffoarte bune. Eu am avut aripioare congelate si nestiind cate sunt in punga le-am decongelat pe toate, au fost 18 buc., deci le-am facut in 2 ture. La prima tava am folosit hartie pentru copt, la a doua tava nu am mai avut hartie si am folosit folie de Al si din pacate desi am uns folia s-au cam prin aripiorele de ea. De acum voi sti sa folosesc doar hartie pentru copt.

  13. trebuie sa stea la frigider pentru a intra ingredientele mai bine… ceva de genul… macerat :D. pupici Teo!

  14. Florin Pistrila

    Parerea mea ca merge mult mai bine cu tulpina de telina in loc de morcovi 😉 Asta am invatat chiar in America. 🙂 E foarte buna!

  15. Anonymous

    aripioarele merg servite si cu sosul acela ca la salata cezar(cu maioneza, usturoi, smantana etc)? nu imi place branza cu mucegai si de asta 🙂

  16. Anonymous

    ARATA EXCELENT! TREBUIE SA LE INCERC CU SOS CU TOT! Claudia

  17. Anonymous

    nu stii sa imi spui te rog de unde pot lua sos chili

  18. Anonymous

    draga teo, e fff frumos blogul tau! si fff util! multumim pentru timpul si rabdarea pe care le ai sa ne dai si noua retetele tale, care sunt cu adevarat delicioase:)mie personal, nu prea imi place sa gatesc, dar daca e strict necesar asta e….
    am incercat si eu buffalo wings, vreau sa te intreb, ce fel de sos picant folosesti tu? eu am folosit ketchup picant… si l-am amestecat cu sweet chili, si mi-au iesit un pic cam sweet:) asa trebuia? au fost bune oricum…te pup si sa stii ca ma inspiri chiar si pe mine! care nu sunt fan bucatarie…

  19. multumesc 🙂 sosul pcant pe care il folosesc este cel cu chili, de la raionul de produse internationale, scrie ceva de genul sweet chili sauce for chicken

  20. Cristina

    Buna Teo 🙂
    Astazi am avut una bucata fetita pe numele de Nicole de sarbatorit si cum este topita dupa aripioare prajite, am zis sa incerc reteta ta, mai ales ca se face la cuptor si as cam vrea sa scap de prajeli. Am avut ceva emotii, fiindca ea nu mananca decat daca sunt prajite, iar eu sunt cam afoana in ale bucatariei 🙂 Dar a iesit absolut delicios, cu toata nepriceperea mea. Piticuta mea nu a avut nimic de comentat si toata lumea a fost fericita. Cu siguranta vom mai pregati reteta asta si de abea astept sa mai incerc si altele. Am facut si sosul de branza cu mucegai, personal nu mi-a placut gustul… reteta a iesit cum trebuie dar evident nu sunt o amatoare de branza cu mucegai lol Data viitoare o sa caut ceva cu sos cu usturoi (daca ai si asa ceva) sau coleslaw. Excelent blogul tau, chiar ma face sa vreau sa gatesc. Felicitari si la cat mai multe reusite in bucatarie!

  21. Buna Cristina 🙂 ma bucur f tare ca ti-a placut reteta si asa e cu sosul de branza cu mucegai, nu e chiar e gustul tuturor, dar sunt ataaaat de multe alternative 🙂 sa va fie de bine si Sarbatori Fericite sa aveti!

  22. Roxana

    Teo, am facut si eu aripioare picante weekendul trecut si eu iesit foarte bune. Singura problema a fost ca stiu ca nu imi place blue cheese si nu am facut nici un sos…si chiar ar fi mers.
    Azi vreau sa fac din nou aripioarele si ma gandeam sa le fac cu sos tzatiki. Crezi ca se potrivesc? Sau stii tu alt sos mai bun?
    Mersi mult.
    Te pup,
    Roxana

    • Roxana draga, merg perfect cu orice fel de sos! 🙂 te pup si eu si ma bucur ca ti-a placut atat de mult reteta ca o faci din nou :*

  23. Arata bine vreau sa incerc reteta am toate ingredientele dar de unde iau chili am doar chili pulbere, de unde iau sosu de chili ca nam gasit nici la bila si nici la karefour…..si nici la vreun magazin abc de asta …

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.