Tort Anastasia

A fost ziua bunicii mele, a implinit 73 de ani! La Multi Ani, Buni multumesc pentru TOT 🙂

Pentru mine gatitul inseamna mai mult decat “a pune ceva pe masa”, a devenit deja o modelitate de a-mi exprima afectiunea fata de cei dragi mie. Asa ca, pentru Buni, am facut un tort care sa contina tot ceea ce ii place ei: piscoturi, branza, frisca, ciocolata alba si multa aroma de lamaie si i-am dat numele ei “Tort ANASTASIA”.

Ingrediente pentru blatul de piscoturi:
– 125 gr de unt topit
– 200 gr de piscoturi
– o lingura de coaja de lamaie rasa

Pisam piscoturile foarte marunt, le amestecam cu untul topit si coaja de lamaie. Asezam compozitia intr-o tava pentru tort cu diametru de 24 cm si o apasam bine cu degetele sau cu o spatula, pentru a obtine un blat.

Ingrediente pentru crema:
– o tabla de ciocolata alba (100gr)
– 250 gr crema de branza
– 250 gr de iaurt de lamaie
– 5 linguri de lapte
– 500 ml de frisca
– 2 plicuri de gelatina
– 60 gr de zahar

Mixam crema de branza, zaharul si iaurtul. Cand compozitia e omogena, incorporam ciocolata alba topita. Eu o topesc fie in bain-marie cand am mai mult timp, fie la cuptorul cu microunde. O rup in bucatele, o pun 2 minute la 400 W si deschid din 30 in 30 de secunde cuptorul si amestec bine ciocolata. Dupa ce am incorporat si ciocolata alba, incorporam gelatina.

Despre prepararea gelatinei am mai tot vorbit noi: punem gelatina granule in 20-30 ml de apa, o lasam sa se umfle si apoi o topim pe foc sa la microunde, avand grija sa nu fiarba. Apoi o incorporam in crema. Dupa aceea, dam crema la frigider si o lasam pana incepe sa se intareasca. Acesta e momentul ideal pentru a incorpora frisca batuta. Cand crema e omogena, o turnam peste blatul de piscoturi si nivelam cu o spatula.

Cat despre decorarea tortului, am folosit doar felii de lamaie, pe care le-am glazurat cu Tort Gelee de la Dr. Oetker, putina coaja de portocoala pentru o pata de culoare si napolitane pentru inghetata.

Dam tortul la frigider cel putin 3 ore inainte de a-l servi. A fost un real succes… Buni fost fericita ca are un tort cu numele ei, noi am fost fericiti ca ea era fericita si tot asa :)) Un tort foarte racoros numa’ bun pentru vara.

37 Comments

  1. Roxana

    wow, arata foarte bine tortul, si e usor de facut
    i-ai facut bunicii un cadou foarte frumos, cred ca e foarte mandra

  2. ISABELA

    La Multi Ani bunicii tale, multa sanatate si fericire alaturi de intreaga familie.

    Tortul arata foarte bine, nicinu vreau sa ma gandesc la gust 😛

  3. LA MULTI ANI! pentru bunica ta:) si multaaaa, multa sanatate si viata lunga!Cred ca ar trebui sa existe un tort pt fiecare bunica:).Si eu tin foarte mult la bunica mea.
    Ai toata admiratia pt. felul in care o pretuiesti bunicuta ta!
    Cu drag 🙂

  4. cornelia

    o minune! abia astept sa il prepar si eu! un dulce de vara, racoritor care te trimite cu gandul la prospetimea si delicatetea zapezii!

  5. alinadel

    Arata foarte bine tortu!
    La multi ani bunicutei tale!

  6. Melianda

    Ce fain arata tortuletul , simplu si usor de preparat.Pupici si un weekend minunat iti doresc!

  7. Teo ce tort bun si racoros ,imi place crema de lamaie!
    La multi ani bunicii tale ,sa fie sanatoasa si sa te bucuri de ea inca muuulti ani de-acum inainte.
    Pupici si un weekwnd placut!

  8. FluturaÅŸ

    Foarte fain!
    La multi ani pentru buni 🙂

  9. Anonymous

    Felicitari Teo!!!!
    un tort absolut superb, promit solemn ca am sa-l fac cu prima ocazie.
    La multi ani bunicii tale dragi!

    Te-am mai urmarit dar nu am avut timpul necesar sa aprofundez retetele postate. oricum ramai gospodina mea de suflet (online) :).

    Numai bine iti doresc.

    Liana M.

  10. alison

    teo,ce tort delicat!foarte frumos,ca si virsta bunicutei tale!sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa!

  11. 'LA MULTI ANI!" bunicii tale si multa sanatate ,iar tie idei la fel de "delicioase " ca pana acum si nu in ultimul rand sa-ti creasca puisorul mare , pupici .

  12. talida covaci

    La multi ani bunicii tale si felicitari pentru tort! Sint convinsa ca a iesit cel putin tot atit de bun cit este de aratos.

    Cu scuzele de rigoare ca sar direct "in alta barca", ai putea sa accepti o discutie pe mess legata de niste chestii tehnice in legatura cu blogul? Multumesc. ID-ul meu este talidacovaci.

    Zi frumoasa si inca o data la multi ani, cu multe impliniri si bucurii bunicii tale alaturi de toti cei care ii sint dragi. 🙂

  13. Cristina

    Buna, Teo. Cred ca tortul asta e ucigator de delicios! Cu lamaie…vai de mine. Arata f frumos decorul, napolitanele acelea pt inghetata cum se numesc? Unde se gasesc? Multumesc mult si succes in continuare

  14. Deci de la asta venea alintul bunicii, nu m-as fi gandit ca de la Anastasia.
    La multi ani lui buni, sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa! Tortul arata superb si sunt convinsa ca s-a bucurat mult 🙂

  15. Ancuta

    Buna,

    Felicitari pentru blog, intru cam in fiecare zi… si mai incerc cate o reteta. Imi place cum este organizat si gasesc repede ce caut… Vreau sa incerc si eu tortul Anastasia si ma intrebam cum ai reusit sa il scoti din tava, eu as pune folie transparenta ca sa il scot de acolo… tu cum ai facut? Iar blatul de piscoturi nu se sfarama? Unde ai gasit bucatile de napolitana pentru inghetata? 🙂

    O zi frumoasa

  16. Si eu si Buni va multumim tuturor pt gandurile bune :*

    Ancuta, tortul a iesit oarte usor pentru ca e tava cu peretii detasabili si practiv nu faci decat sa indepartezi cerucul din jurul prajiturii. Daca ai o tava normala, olia alimentara e cea mai buna solutie. Napolitanele le-am luat din Kaufland, au tot felul e napolitane, waffe si cornete pentru inghetata, la niste super preturi. O zi super-simpatica si tie :*

  17. Andreea Radu a.k.a. oandree

    Bună, Teo, şi felicitări pentru deliciosul blog!

    Am ÅŸi eu un cavaler, care duminică pe 2 aug face 2 ani ÅŸi i-aÅŸ face tortul bunicii ;)), că tare bine mai arată. Vroiam să te întreb dacă aÅŸ putea folosi ciocolată albă din aceea pastă, gen finetti? Azi fac cumpărăturile pentru aniversarea lui ÅŸi ar fi grozav dacă mi-ai putea răspunde!… Åži doream să te mai întreb dacă gelatina e OK pentru un copilaÅŸ mic sau poate ÅŸtii tu vreo soluÅ£ie s-o înlocuies cu ceva mai natural…

    Cu mult drag,
    Andreea

  18. Buna Andreea, in primul rand La Multi Ani pentru voinicelul tau! Sa creasca mare si sanatos si sa va aduca numai bucurii!

    Crema de ciocolata nu e buna, ca nu se intareste. In schimb, ciocolata alba topita si data la rece, intareste compozitia.

    Eu zica ca nu are nimic gelatina la un bebe de 2 ani. A mancat vreodata tort dimplomat? Si ala e tot cu gelatina si am vazut ca multi copilasi il mananca.

    Va pupam, sa cresteti mari!

  19. Anonymous

    Retete nemaipomenite. Felicitari.De unde le aveti?

  20. Micsku Timea

    La Mulţi Ani bunicii tale să-i dea d-zeu sănătate să vă bucuraţi de ea şi la fel şi ea de voi. Să aveţi parte de tot binele din lume. Pupici lui Luca

  21. Anonymous

    Buna Teo , uite chiar am terminat de facut tortul dar am reparat la o chestie….la ingrediente este mentionat 5 linguri de lapte dar apoi la preparat nu scrie niciunde unde se foloseste laptele.

  22. Ancuta

    Am facut tortul deja a doua oara si este delicios 🙂 Eu am insiropat piscoturile cu un pic de sirop de lamaie, ca data trecuta untul nu prea mi-a ajuns si am amestecat crema cu gelatina cu frisca direct, data trecuta se intarise deja gelatina si abia am amestecat cu frisca 🙂

  23. Raluca

    Buna, Teo.Mi se pare super tortul asta,seamana mult cu un cheesecake, si ma gandeam ca ar merge grozav sa-l fac acum de sarbatori. Stii cumva daca pot inlocui crema de branza cu mascarpone?Am observat ca am cateva cutii in frigider.
    Mersi si la cat mai multe prajituri delicioase!

  24. BRAVO, BRAVO, BRAVO…esti fenomenala!!!….iubesc blog-ul tau….cand imi verific e-mailu' si vad ca ai postat o reteta noua imi stralucesc ochii @_@…sper ca intr-o buna zi vei posta si reteta de TORT DIPLOMAT 🙂
    Am descoperit reteta pe alte blog-uri dar sincera sa fiu nu ma inspira prea mult (3 bloguri diferite, 3 retete diferite)…am facut multe din retetele tale si mi-au iesit ca la "teo".
    Pupici din Italia tie si lui Luca, sa ne traiti sanatosi :*

  25. Anastasia

    la multi ani bunicii, sa fie sanatoasa si sa te bucuri mult de prezenta ei !!!

  26. bunicuta

    Buna Teo. Abea am descoperit site-ul tau si deja am o mare nelamurire: de unde ai cumparat tu iaurt cu lamaie? O bunicuta

  27. Buna, Teo! Am facut azi tortul si trebuie sa-ti spun ca a fost un succes. Toata lumea l-a laudat si nu le venea sa creada ca poate sa arate atat de bine, de parca ar fi facut la cofetarie, si sa fie atat de gustos.

    O sa mai fac saptamana viitoare si tortul de clatite, abia astept sa vad cum o sa iasa!

    Mersi frumos pentru retetele tale care sunt super si pt atentia cu care pui fiecare poza si ne arati fiecare ingredient. Daca nu era poza cu ce trebuia sa cumpar, nu aveam de unde sa stiu ce crema de branza sau iaurt sunt bune…

    La multi ani bunicii si la cat mai multe retete gustoase!

  28. Bunicuta draga, iaurtul cu lamaie il gasesti la orice magazin, este produs sub marca Muller 🙂

  29. Anonymous

    Multumesc ff mult pentru reteta, a fost delicioasa, eu care nu sunt o gurmanda si nu stiu sa gatesc deloc dulciuri am facut aceasta reteta de ziua mea,mi-a iesit super,primul tort din viata mea,a fost laudata de toata lumea,
    multumsesc mult!

  30. A mai fost postata intrebarea asta odata, dar fara raspuns: cand folosim laptele? Apare la ingrediente, dar nu apare la preparare. Doresc sa fac acest tort pentru baietii mei de 1 iunie :).
    Multumesc,
    Cristina

  31. @Criss laptele se adauga o data cu ciocolata, se vede in poza 2 🙂 La multi ani micutilor tai de 1 iunie!

  32. violeta

    buna!
    m-ar interesa unde ai gasit iaurt de lamaie?
    ca suna foarte bine tortul si as dori sa il incerc dar sincera sa fiu nu prea am vazut pe nicaieri iaurt de lamaie.

    te pup!

  33. il gasesti la hypermarket, supermarket sau magazinul din colt. este iaurtul Froop de la Muller.

  34. Anonymous

    buna teo ! in foto se vede cum crema ar avea doua texturi , ai folosit si frisca ,separat , peste crema ? merci ! multumesc pentru retete!

  35. salut 🙂 da da, scrie si in reteta, dupa ce punem gelatina in crema, punem si frisca batutu 🙂

  36. Buna Teo, am facut ieri tortul asta, dar eu i-am pus si lemon curd. A iesit demential. Am facut furori cu el. Merci

  37. Denisa

    Este excelent! A fost apreciat de toata familia. Un tort usor si foarte gustos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.