Cheesecake fara coacere cu cirese sau cheesecake-ul pe care, de acum inainte, il vom numi Cheesecake-ul suprem pentru vara! Se pregateste extrem de usor, are o crusta crocanta de biscuiti, un cheesecake extra cremos pe baza de crema de branza, smantana dulce si mascarpone si un jeleu delicios si aromat intr-o combinatie irezistibila de cirese confiate in sirop maraschino!
Toate ingredientele necesare pentru reteta de Cheesecake fara coacere cu cirese va asteapta pe www.miramax.ro! Si am o veste mi-nu-na-ta pentru toti iubitorii de cheesecake: la MIRAMAX gasiti crema de branza Piladelphia la 1650g, la un pret excelent! Cu mana pe inima de gospo va spun ca branza Philadephia este cea mai buna branza pentru cheesecake si deserturi de orice fel, o recomand cu mare drag!
In plus, pe www.miramax.ro avem un cod de reducere – TEO10 – care va ofera extra 10% reducere la comenzile voastre!
Play in fereastra de mai jos pentru reteta video de Cheesecake fara coacere cu cirese!
Ingrediente pentru un <strong><em>Cheesecake fara coacere cu cirese</em></strong> 25-28 cm:
- 400g biscuiti cu orez Scotti
- 200g unt Parmareggio
- 800g crema de branza Philadephia
- 250g mascarpone Sterilgarda
- 200ml smantana dulce pentru frisca
- 200g zahar pudra
- esenta vanilie dupa gust
- 2 borcane cirese in sirop Maraschino
- 6 foi gelatina
- 100ml apa
Mod de preparare Cheesecake fara coacere cu cirese
- Punem in blender biscutii si ii macinam. Adaugam untul topit, amestecam.
- Folosim o tava cu pereti detasabili, cu diametrul de 25-28cm.
- Tapetam fundul tavii cu hartie de copt si ungem marginile cu putin unt sau ulei.
- Punem amestecul de biscuiti pe fundul tavii si ii presam pentru a obtine un blat uniform. Dam la rece pana pregatim umplutura.
- Mai intai punem foile de gelatina in apa rece. Vom folosi 3 foi pentru umplutura, 3 foi pentru jeleul de cirese.
- Intr-un bol incapator batem smantana dulce pana obtinem o frisca.
- Adaugam crema de branza, mascarpone, zaharul pudra, vanilia. Amestecam foarte bine.
- Scoatem 3 din foile de gelatina din apa rece, le punem intr-un bol curat. Le topim la microunde 10-15 secunde sau pana gelatina este lichida. Adaugam gelatina in amestecul de branza. Amestecam.
- Turnam branza peste stratul de biscuiti, nivelam foarte bine. Dam la congelator 1 ora sau pana faca o crusta.
- Pentru jeleu, amestecam cele 2 borcane de cirese in sirop cu alte 3 foi de gelatina topita.
- Punem ciresele peste cheesecake. Dam la frigider minim 6 ore, de preferinta peste noapte.
Cheesecake fara coacere cu cirese este gata si abia asteapta sa fie senzatia meselor in familie de vara aceasta! In plus, este foarte usor sa dublati cantitatile din reteta pentru 2 tavi de cheescake, ideale pentru petrecerile alaturi de cei dragi! Vezi si mai multe retete de Cheesecake AICI!