Lasagna cu ciuperci

Am facut inainte de Sarbatori, reteta de lasagna cu ciuperci, insa prinsa cu retetele de Paste, nu am apucat sa o postez. Este practic o reteta culinara facuta cu ce-am avut prin frigider, si cum eram satula de ciuperci umplute, am zis sa le pun intr-o lasagna.

Ingrediente:
– foi de lasagna
– 1kg de ciuperci champignon
– parmesan
– 500gr de pulpa de curcan
– 300gr de mozarella data prin razatoare
– sos bechamel (preparat dupa reteta de aici)

Condimentam carnea si o calim in doua linguri de ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit o scoatem si in acelasi ulei calim repede si ciupercile, curatate si taiate felii, pe care le condimentam cu praf de usturoi.

Intr-un vas termorezistent, punem sos bechamel cat sa acopere bine fundul vasului, apoi punem foile de lasagna. Apropo de foile de lasagna, ma intreba cineva daca trebuiesc fierte inainte de folosire, in general, ele nu trebuiesc fierte, scrie asa si pe ambalaj. Peste foile de lasagna punem un strat de ciuperci, un strat de carne, alt strat de bechamel, mozarella rasa si apoi parmezanul.

Punem alt strat de foi, altul de ciuperci, altul de carne si continuam asa pana la epuizarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de foi, peste care punem sosul bechamel, parmezan si cascaval ras.

Dam lasagna la cuptorul deja incins, 30 de minute la foc mediu. Lasagna se taie cel mai bine cand e mai rece si se taie foarte greu atunci cand este fierbinte. Sper sa va placa reteta, eu zic ca merita incercata.

3 Comments

  1. Anonymous

    Buna Teo!

    Ma poti ajuta te rog cu o reteta de prajitura cu rabarbar/rubarba si bezea? Am vazut zilele trecute in piata si mi s-a facut pofta 🙂 Merci!

  2. corinutza

    buna Teo…imi place tare mult retetele tale…sunt delicioase…citesc blogul tau f des…la fel ca si sfaturile tale de pe myhair.ro…invat f multe de la tine…te pup…

  3. Anonymous

    am facut si eu reteta ta de lasagna zilele trecute..pot spune ca ne-am lins si pe degete de gustoasa ce a iesit…te pup..esti senzationala

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.