Un desert pe care l-am facut pentru Florii, alaturi de Pavlova si sper sa mai apuc sa il fac si pentru Pasti. Daca nu apuc, vi-l sugerez voua, alaturi de alte retete culinare potrivite pentru Pasti. Reteta o am de la o bucatareasa de exceptie, Laura Adamache, care o numeste pe blogul ei Bounty Bars. Da, Laura are un blog superb, plin de retete culinare minunate!
Dar sa revenim la ciocolatica noastra. Ce mi-a placut e ca se face foarte repede, fara prea multa mizerie in bucatarie si mai mult mi-a placut faptul ca interiorul ramane moale si zemos, la fel ca si cel al ciocolatei Bounty originala (care este marca inregistrata Mars Incorporated).
Ingrediente:
– 200 ml de frisca
– 200 gr de fulgi de cocos
– 300 gr ciocolata cu lapte
– 85 gr zahar
– 50 gr unt
Intr-o craticioara punem untul, frisca lichida si zaharul la fiert, la foc mic. Le tinem pe foc, amestecand in continuu, pana cand zaharul e topit. Tragem oala de pe foc si incorporam fulgii de cocos, apoi intindem compozitia intr-o tava, cu ajutoul unei spatule, astfel incat sa aiba in jur de 2 cm grosime. Dam tava la rece o ora, sa se prinda putin, apoi o scoatem si taiem batoanele, pe care le rotunjim putin la colturi. Dam batoanele la rece peste noapte, sau daca nu aveti rabdare, 2-3 ore la congelator.
Topim ciocolata in bain-marie sau la microunde si dam batoanele, proaspat scoase de la rece, prin ciocolata topita si racita la temperatura camerei. Punem batoanele pe hartie de copt si lasam ciocolata sa se intareasca.
Gata! Asta e! Foarte simplu si rapid! Merge foarte bine pentru Paste si nu numai! Sa va bucurati de reteta asta la fel de mult cum m-am bucurat eu cand am vazut reteta pe blogul Laurei.
Doamne arata superb, mai ales ca eu sunt topita dupa nuca de cocos, trebuie sa le fac si eu cand voi avea putin timp liber.
mama cum arata…. Mi-ai facut o poftaaaaa….
Teo draga iti multumesc ca ai incercat reteta asta!! Ti-au iesit absolut perfect!! Iti doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi, cu multa sanatate, impliniri si pace sufleteasca!!
Te pup si sa stii ca ma tenteaza rau Pavlova ta. Sper sa reusesc sa o fac acum de Paste!!
Cum sunt un fan bounty o sa incerc si eu reteta. Daca o sa apara si una pentru snickers vei fii idolul meu :))
saluti,
am incercat in aceasta seara reteta ta… si nu mi-a iesit. :((
este, ca sa fac haz de necaz, o mare umilinta personala – eu considerandu-ma o gospodina desavarsita. 🙂 foarte rar se intampla sa gresesc vreo chestie… si-mi imaginam ca acesta reteta este de cel mai mic grad de dificultate. 🙁
compozitia mea a ramas sfaramicioasa, am incercat s-o amestec cat am putut de bine si totusi parea ca am pus cantitate dubla de cocos fata de cat s-ar fi potrivit… cocosul abia se umezise din loc in loc, nici vorba de omogenizare. sincer, nu inteleg unde am gresit.
sa fi fost cocosul prea uscat? sa fi fost frisca vegetala lichida nepotrivita?… n-am idee. am incercat, in disperare de cauza, sa mai adaug putin sirop din unt topit cu zahar si un strop de lapte (pentru ca frisca nu mai aveam si era 11 noaptea)… compozitia s-a mai inmuiat putin, dar tot nu s-a inchegat.
sincer, dupa cum arata chestia aia, mi-e tot mai greu sa cred ca s-ar putea lega in vreun fel. 🙁
am presarat-o, totusi, intr-o tava, am apasat-o cu degetele cat am putut de tare si am lasat-o sa zaca la rece. poate, pana maine, se va intampla vreun miracol.
E prea putin cu 200 ml lapte, eu am pus dublu ca am patit la fel, sper sa se lege.
Fara nici o suparare pare o reteta pusa de dragul pozei fara a fi testata.
Carlitos, imi pare foarte rau ca nu ti-a iesit reteta. Nu-mi dau seama ce-ai gresit, eu am facut-o exact dupa reteta Laurei si a iesit impecabil… let me know daca s-a intamplat miracolul.
‘Netza,
Miracolul… binenteles, nu s-a implinit. Insa aventura a continuat, in aceasta dimineata… 🙂
Dupa indelungi apasari cu degetele si “mangaieri” ale compozitiei, am reusit sa tai niste patratele cat sa le pot tine pe o furculita, fara sa se sfarame, ca sa le dau prin ciocolata.
Insa surpriza! 🙂 Ciocolata (am folosit Africana cu lapte, sa fie mai aromata ca o ciocolata de menaj), desi topita complet, a ramas groasa ca Finetti. 🙂 Am ajutat-o sa se inmoaie cu putin unt, am rezolvat si problema asta, apoi m-am apucat de manevrat cocosul… primul patrat, cand l-am scufundat in ciocolata, s-a sfaramat cu totul. Al doilea la fel, desi nu i-am facut nimic altceva decat sa-l las usor, in ciocolata, pe furculita…
M-am dat batuta! 🙂
Ma duc acum sa cumpar niste foaie de napolitana, pe care sa intind cocosul (dupa ce o sa-l inmoi probabil cu inca o portie de frisca lichida si unt) si o sa incropesc o praji cu foaie de napolitana, mijloc de cocos si ciocolata intinsa deasupra.
Vorba aia: nimic nu se pierde, totul se transforma! 🙂
Multumesc oricum pentru raspuns, clar ca voi incerca reteta din nou, cu prima ocazie (e o provocare personala, acum!) si te felicit pentru toate retetele (am incarcat pana acum mai multe din bunatatile tale si toate mi-au iesit perfect)!
Un Paste linsitit si plin de lumina in suflet va doresc si tie (familiei tale) si tuturor celor care viziteaza acest site.
p.s. nici n-am putut dormi azi noapte de grija compozitiei… toata noaptea am visat ca incercam s-o fac sa fie asa cum trebuie! :)))
o intrebare
frisca dulce sau frisca vegetala?
Carlitos, iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase si mai ales pentru ca nu m-ai injurat cand nu ti-a iesit reteta 🙂
Iti doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi, tot binele din lumesi sa stii ca nici eu n-am dormit o noapte visand ca mi se carbonizeaza Pavlova, deci te inteleg foarte bine 🙂
Pt anonim: frisca vegetala poate fi si dulce, vezi exemplu Hulala 🙂
Tocmai am terminat de facut (si aproape jumatate de mancat de catre sotul meu) Ciocolata Bounty.
Super bune si aspectuase mi-au iesit…doar ca nu mi-a ajuns ciocolata (e drept am folosit doua Poiana)
Felicitari pt blog si multumim pt ajutor… e prima mea prajitura si primele sarbatori petrecute doar cu sotul meu
Paste fericit!!!
Si eu am incercat si totul a fost ok pana la faza cu ciocolata. In prima faza am incercat cu ciocolata menajera. Rezultatul:…Fiasco total(nu s-a topit)
Apoi am incercat cu tablete de ciocolata(cu lapte). Rezultatul…nesatisfacator. Nu s-a topit ok iar in incercarea de a trece totusi prin ciocolata s-a sfaramat batonul. Pana la urma am intins ciocolata manual. La gist sunt excelente!
Draga Teo, si eu m-am bucurat cand am gasit reteta asta.Am facut-o de Pasti si sotul meu a declarat ca sunt specialista la prajituri. :). Si eu am avut probleme cu ciocolata cand am topit-o, dar am pus 2-3 linguri de lapte si s-a rezolvat problema.
A fost mancata imediat si cred ca am sa o refac curand.
Eu am urmat intocmai cantitatile si a iesit super . Chiar daca ciocolata topita era groasa eu am inceput sa pun batoanele in ea cand era un pic fierbinte de frica sa nu se intepeneasca. Am lasat maglavaisul de cocos la frigi pt inceput o ora si l-am facut destul de gros. Apoi dupa formarea batoanelor le-am pus intr-o caserola cam o ora in congelator. Ca sa nu ma bazgalesc eu pe manute am folosit ” clestele ” pe care il folosesc la zahar cubic, nu-mi vine acum in minte denumirea. Ce am uitat sa zic este ca nu am lasat batoanele pe cat de lungi le-am format la inceput ci le-am injumatatit exact la marimea lor originala cum apar in comert. Concluzie : se manevreaza usor + data aviatoare 😀 voi pune ceva laptic sa mai dizolv cioco. Multam mult de reteta, sotul meu e cel mai mare fan 😉
Teo draga, am incercat si eu reteta (adica is cu compozitia la frigider si astept cu mare nerabdare sa se intareasca :P). Dupa consistenta, am sperante mari ca batoanele vor fi manevrabile, dar….asa de putina cantitate trebuia sa iasa? mi se pare foarte putina compozitie din ingredientele date. Tie cam cate batoane ti-au iesit?
Excelent a iesit! S-a intarit compozitia si nu am avut nici un fel de problema sa le trec prin cioco, atata doar ca nu am facut batoanele prea lungi. Data viitoare fac cantitate dubla sau tripla, ca se mananca cu o viteza ametitoare 😀 Si nici cu topitul ciocolatei n-am avut probleme, pentru ca am topit-o in bain marie. Am observat si eu ca ramane sfaramicioasa sau nu se topeste de tot atunci cand e pusa direct pe flacara. Mersi mult pt reteta deliciooooaaaasaaa!!!
yummy yummy… Am facut si eu reteta de Bounty de casa si a iesit delicioasa. In cateva minute s-a terminat.. iar eu am ramas cu gandul la ea inca 🙂 De abia astept sa o fac din nou. Dar data viitoare cum zicea si Ozana "cantitate dubla sau tripla" 🙂
trebuie sa o incerc si eu
zi-mi un pic, te rog, cum faci cu ciocolata?
e aIIa oara cand o fac , delicioasa nu am ce spune, dar ma lupt sa o acopar cu ciocolata, ba se lipeste si-mi desaface batoanele,ba nu pot sa reusesc sa o intind pe toata suprafata batoanelor …uite asa ma lupt eu
Diana draga, stii cum poti sa faci mai usor? Pune batoanele pe un gratar de bucatarie, deasupra unei hartii de copt. Aseaza batoanele, topeste ciocolata foarte subtire si toarna-o peste ele mai degraba decat sa le scufunzi pe ele in ciocolata. Sau, incearca reteta de ganache de ciocolata, aica ciocolata amestecata cu frisca, astfel ca e mult mai linchida si lucrezi mai usor cu ea. O gasesti la reteta de Tort de ciocolata, la sectiunea deserturi
Si eu am facut azi dar nu prea mi-a iesit, desi in pozele tale arata superb… compozitia mi-a iesit cam moale, nu stiu de ce , am lasat-o la frigider o ora dar cand am vrut sa tai era cam moale… asa ca le-am facut cu mana cam ca niste bulgarasi… i-am pus in congelator sper sa-mi iasa ceva.
Ma gandeam sa mai pun ceva faina sau amidon in compozitie, sau gelatina , nu stiu ceva care sa mai inchege compozitia, tu ce parere ai?
Mi-a tare ciuda, ca nu prea mi-a iesit desi toata lumea spune ca le-a iesit numai mie nu :((.
SI mai am o intrebare, tu in fotografie ai folosit aceleasi cantitati de ingrediente, pt ca in poza pare ca ai facut dintr-o cantitate mai mare nu?
Apropo ai niste retete superbe spor in continuare!!
Ast rasp din partea ta!
Buna. Cantitatile din poza sunt cele din reteta. Din pacate, nu se pune gelatina si nici amidon, o strici complet. In cel mai rau caz, poti sa suplimentezi putin cantitatea de unt topit.
Si daca voi pune unt topit mai mult, nu va iesi si mai moale?
Apropo, cand s-au racit au iesit bune, prietenului meu i-au placut!
Multumesc pt rasp!
O zi faina!
Buna,
Ti-am descoperit blogul abia saptamana trecuta, si vreau sa te felicit!
Din ce am citit pana akm pe site, m-am incumetat si am facut 2 retete: crispy stips si bounty bars. La bounty bars am avut probleme la decorarea batoanelor cu ciocolata topita, dar lasand chestia asta la o parte au fost delicioase.
Spor in continuare la bucatarit!
Mihaela Badaran
Am facut si eu reteta sunt absolut bestiale aceste ciocolatele.
Multumesc.
Ce bine arata! Sotul meu e un mare consumator de Bounty. Sper sa-i placa reteta ta.
Am facut si eu reteta si exact cum ai zis a iesit GEEENIIAAALL!!! Este foarte simpla si rapida..numai partea cu invelitul cu ciocolata a fost mai complicat dar foarte foarte buna!!! O sa o mai incerc cu sigurata!!!
degeaba degeaba!! nu a iesit compozitia,si sincer nu stiu ce am gresit la ea! am mai pus un pic de unt.apoi iar la rece, iar era sfaramicioasa,apoi iar unt, iar un pic de friscca, iar la rece. Tot sfaramicioasa, iar unt..iar frisca,iar la rece. si nu a iesit! nu imi pot da seama ce nu am facut bine. maine am sa incerc sa o dreg cumva, dar nu stiu cum.sper ca peste noapte sa se intample vreo minune…
anda
Eu am folosit cocos firma MOGYI (ungureasca), este mai fina si nu se sfarama ca altele.
pot folosii si ciocolata de casa?
Arata f bine,vreau neaparat sa o incerc si eu.
le-am facut si mi-au iesit perfect,secretul ca sa iasa perfect este sa folosesti fulgi de cocos de calitate(sunt mult mai fini),iar ciocolata topita sa fie menaj cu 50% cacao.dintr-o portie am facut 30buc.p.s din restul de frisca(100ml)si restul de ciocolata (120gr) am facut si 15buc de Truffe,nemaipomenite!
Buna…Vreau sa ii fac o surpriza mamei cu aceste batoane…Dar nu e cam multa ciocolata ? 300 de gr…
Deci…Am facut aceasta reteta.Foarte buna…Dar este cam multa ciocolata.Mi-a ramas foarte multa.Eu zic ca ajung 150-200 g ciocolata…Totusi batonul e acoperit de ciocolata…