Pui cu sampanie

Din cand in cand parca simt nevoia de ceva nou, iar in ceea ce priveste puiul, pentru ca este carnea mea preferata, incerc sa gasesc retete inedite, sa combin ingrediente si arome ca sa ma pot bucura de pui in toate felurile lui.

Chiar daca sunt in vacanta momentan, am profitat ca la pensiunea unde suntem cazati bate foarte bine hotspotul gratuit din Sinaia si m-am gandit sa impartasesc cu voi o reteta deosebita pe care am gatit-o inainte de a pleca in vacanta. Puiul cu sampanie e o reteta deosebita si foarte draga mie, pentru ca are o aroma deosebita, inconfundabila.

Ingrediente:
– 3-4 pulpe mari intregi
– 1/2 lamaie verde
– o sticla de sampanie
– 3 rosii
– 3-4 catei de usturoi
– 3-4 linguri de faina
– o ceapa mica, taiata foarte marunt
– patrunjel
– ulei pentru prajit
– 200ml de smantana dulce

Calim ceapa in ulei cat sa acopere bine cratita, dupa ce ceapa e calita, o stingem cu sampania (turnam toata sticla de sampanie peste ceapa). Punem patrunjelul tocat marunt si stoarcem lamaia, le lasam sa dea un clocot impreuna, apoi punem si carnea la fiert in sampanie, fara adaos de apa. Acoperim cratita si o lasam sa fiarba la foc potrivit.

Intre timp, nu stam si fumam asa cum mi-a trecut mie prin cap sa fac, ci taiem usturoiul feliute si rosiile bucatele. Cand carnea e aproape fiarta, punem si usturoiul si rosiile peste ea. Le lasam sa fiarba pana cand rosiile se inmoaie, fara insa a se sfarma. Potrivim de sare si piper.

Cu un polonic luam din zeama de pe carne (atentie, carnea trebuie lasata sa fiarba pana cand sampania aproape ca se evapora, deci nu ramane suc din abundenta peste carne) si o amestecam cu smantana si faina din aproape in aproape, pentru a obtine un sos alb, foarte aromat.

Noi am servit puiul cu sampanie alaturi de cartofii aurii, a caror reteta v-o prezint in postul urmator, pentru ca acesti cartofi se potrivesc de minune nu doar la puiul cu sampanie, ci in general ca si orice garnitura. Daca tineti post, ii puteti devora ca atare, sunt absolut deliciosi. Pofta mare sa aveti, sper sa va placa puiul.

10 Comments

  1. Bianca

    Ciao Teo, Sunt la servici si normal ca ma uitam pe blogu tau sa vad ce bunatate o sa gatesc maine… normal, Pui cu sampanie si cartofi aurii. Iti multumesc din suflet pentru toate retetele si sfaturile tale. Esti deosebiata!

  2. arata gustos

  3. Bianca

    Arata extraordinar puiul. Cartofii aurii sunt deja in meniul nostru curent. La ce pensiune stai in Sinaia de bate hotspotul fara pb? Vacanta placuta in continuare.

  4. Am stat la pensiunea Tui, era semnal wireless destul de bun acolo…

  5. Raluka

    Uau! Arata grozav. Trebuie sa-l incerc. Te felicit pentru retetele tale.Pot sa spun cu mana pe inima ca tot ce am incercat de pe blogul tau a iesit grozav. Chiar sambata am facut tacanita poloneza care e o nebunie, motiv pentru care te-am si votat la roblogfest. Asteptam cu nerabdare si alte idei minunate de retete. Acum nu mai e monotonie in bucatarie. Multumesc!

  6. Bianca

    Ciao, am incercat reteta si ori am fiert eu prea mult puiul ori ceva s-a intamplat ca din pacate gustul nu a fost tocmai pe placu nostru… cartofii au iesit excelent insa… acuma incerc snitel cu susan si cartofi la tava… pusi

  7. Anonymous

    Buna! Am descoperit de curand retetele tale si mi se par super, as vrea sa incerc pui cu sampanie, dar am 2 nelamuririi, prima de care sampanie sa folosesc, una seaca, demiseca, dulce, demidulce si a 2a, dupa ce am amestecat zeama cu smantana si faina, ce fac cu ea unde o pun, peste cartofii :-?? Mentionez ca pt garnitura vreau sa fac cartofii aurii. Mercy mult.Pupici.

  8. Sampania poate fi de oricare, dupa preferinte iar zeama respectiva este de fapt un sos, care se poate turna peste carne, peste cartofi sau pur si simplu se poate folosi ca si dip pt cartofi.

  9. veoleta1979

    arata delicios

  10. alecsia

    Am incercat saptamana trecuta puiul cu sampanie si ne-a placut foarte mult! Multumim Teo! Pupici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.