Salata Caprese

Salata Caprese sau “Insalata Caprese” este o salata de origine italiana, dar care a devenit faimoasa in lumea intreaga! Si nu e de mirare, pentru ca este delicioasa si perfecta pentru vara, cand rosiile sunt in plin sezon. Dar Salata Caprese poate fi un aperitiv minunat in orice perioada a anului!

salata caprese

In simplitatea ei, Salata Caprese uimeste prin gust: mozzarella, rosii suculente, ulei de masline, busuioc proaspat. Desigur, putem alege mozzarella di buffala sau mozzarella din lapte de bivolita sau mozzarella for di latte, din lapte de vaca. Eu am ales mozzarella for di latte Lovilio, in varianta light. O gasiti in magazinele LIDL din toata tara, la fel ca toate ingredientele folosite in reteta de azi.

salata caprese

Salata Caprese – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • denumirea vine din Italiana, desigur – Insalata di Capri, pentru ca salata aceasta a devenit populara in Capri, in anii 1950.
  • Culorile ingredientelor reprezinta steagul Italiei, la fel ca Pizza Margherita.
  • Este servita de obicei ca un aperitiv (antipasto), mai degraba decat o garnitura. Pe timpul verii insa, poate fi o masa principala delicioasa si usoara!
  • Sunt foarte multe variatiuni ale Salatei Caprese. Poate fi facuta cu mini-mozzarella si rosii cherry, sub forma de frigarui. Se poate stropi cu ulei de masline sau pesto (cum am facut eu azi) dar si cu reductie de otet balsamic.
  • Se pot adauga masline, prosciutto, pepene gaben, Frunze de rucola sau baby spanac, oregano proaspat.
  • Ce este reductia de otet balasamic? Otetul balsamic fiert si maturat pana ajunge la consistenta unui sirop. Apoi se adauga zahar brun, miere sau sirop de fructe pentru un plus de dulceata. Nu este un ingredient clasic in Salata Caprese, dar merge perfect ca dressing, mai ales in lunile de iarna, cand rosiile nu sunt la fel de suculente si dulci. Adauga o aroma dulce acrisoara delicioasa!

salata caprese

Cauti si alte retete de salata pentru vara? Nu uita sa consulti sectiunea de SALATE (click aici)!

Ingrediente pentru 2 portii de Salata Caprese:

  • 250g mozzarella Lovilio
  • 2-3 rosii
  • busuioc proaspat
  • o lingura ulei de masline Primadonna
  • o lingurita pesto alla Genovese Baresa
  • sare si piper dupa gust
  • prosciutto crudo (optional)

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Salata Caprese va asteapta in magazinele LIDL.

salata caprese

Pentru reteta VIDEO de SUPA CREMA DE BROCCOLI apasati PLAY in fereastra de mai jos! ♥ Nu uita sa te abonezi la canalul de YouTube Teo’s Kitchen(click AICI) ♥

Mod de preparare Salata Caprese

  1. Scurgem foarte bine mozzarella din saramura. O tapotam usor cu prosop de hartie pentru a lua excesul de apa. Taiem mozzarella in felii de 0.5 cm grosime.
  2. Spalam rosiile si le taiem felii de 0.5 cm grosime.
  3. Amestecam uleiul de masline si pesto.
  4. Pe un platou aranjam felii alternative de mozzarella si rosie, dar si frunze de busuioc. Stropim cu amestecul de pesto si ulei.  Condimentam dupa gust cu sare si piper.
  5. In mijlocul salatei punem felii de prosciutto. La fel de bine puteti pune si crostini (felii de bagheta stropite cu ulei de masline, sare, piper sau ierburi aromatice si ustori, apoi coapte in cuptor pana devin aurii si crocante).

Sa va fie de cel mai bine si sper ca Salata Caprese sa fie o reteta pe care o ttttoooooot repetati pe timpul verii!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.