Placinta cu mozzarella si sunca

De fiecare data cand am zile lungi de petrecut in oras, cu o mie de drumuri si de treburi, mereu ajung in situatia de a lua un pranz rapid, pe drum, intre 2 treburi de rezolvat. Asa m-am indragostit de Placinta cu mozzarella si sunca. Am gasit-o la o brutarie din Cluj si imediat m-am gandit cum sa o fac acasa, astfel incat sa stiu exact ce am pus in reteta si sa o personalizez dupa gusturile noastre!

Placinta cu mozzarella si sunca

Placinta cu mozzarella si sunca – O gustare, un pranz, o cina si mai ales un pachetel perfect pentru scoala sau birou! 🖤

Placinta cu mozzarella si sunca

Luca e foarte bucuros de fiecare data cand pregatim reteta de Placinta cu mozzarella si sunca si se bucura cand o gaseste in pachetelul de la scoala in locul sandwich.  Este foarte usor de personalizat umplutura in functie de gusturile fiecaruia. In loc de pesto, de exemplu, puteti folosi sos de rosii, amestecat cu ierburi aromatice, sare si piper. Mozzarella este perfecta pentru umplutura pentru ca se topeste minunat la cuptor si placinta se intindeeeee cand este calda si devine si mai delicioasa. In acelasi timp, mozzarella este la fel de savuroasa si cand placinta este rece, deci este alegerea excelenta in materie de branza. Iar in materie de sunca, am ales sunca Poli Hammy, una din preferatele noastre!

Placinta cu mozzarella si sunca

Poli Hammy – o sunca pe care o vei iubi si tu! 🖤

  • are un continut de 90% carne de pui!
  • fara gluten, fara potentiatori de arome, fara coloranti!
  • foarte bogat in proteine!
  • este un produs certificat HALAL – carne fara toxine datorita modului de procesare al carnii. Nu contin porc, sorici sau emulsii de sorici.
  • realizat din bucati de carne de pui atent selectionate, de la pasari crescute la sol, in mijlocul naturii, in Ptuj, Slovenia.
  • Produsul a fost lansat in fosta Iugoslavie in 1974 si pastreaza aceeasi reteta de mai bine de 40 de Poli sunt nr.1 in Europa ca volum de vanzari si primul produs creat in Europa din categoria sa!
  • Folosire ingredientelor de calitate si lipsa ingredientelor artificiale este reflectata si de termenul de valabilitate scurt al produselor Poli.

Placinta cu mozzarella si sunca

Placinta cu mozzarella si sunca – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Din cantitatile din reteta iese o cantitate mare de placinta (o coacem intr-o tava de 30×30 cm) deci este suficienta si pentru pranzul intregii familii dar si pentru pachetelul de a doua zi!
  • Poti pregati placinta cu o zi inainte si o coci numai cand o servesti.
  • Aluatul se pregateste foarte usor, poate fi framantat cu mana sau cu robotul de bucatarie.
  • Vrei ca mozzarella sa se intinda la fel de fiecare data? Incalzeste putin placinta in cuptorul cu microunde!

Placinta cu mozzarella si sunca

Placinta cu mozzarella si sunca – Ingrediente pentru 10-12 portii

  • 400g faina
  • 80ml ulei de masline
  • 200ml lapte caldut
  • 1 lingurita zahar
  • un pliculet drojdie uscata (10g)
  • 1 lingurita sare
  • 300g sunca Poli Hammy
  • 400g mozzarella
  • 3 linguri pesto
  • un ou batut pentru a unge placinta
  • o lingura seminte pentru toping

Placinta cu mozzarella si sunca

Mai intai maestecam drojdia, zaharul si laptele caldut. Lasam amestecul sa se odihneasca 10 minute. Intr-un bol incapator sau in bolul robotului de bucatarie, punem faina, uleiul, sarea, amestecul de lapte si drojdie. Framantam aluatul, de mana sau cu robotul, pana devine elastic si nu se lipeste de maini sau peretii vasului. Mutam aluatul intr-un bol curat, il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit 2 ore sau pana isi dubleaza volumul.

Placinta cu mozzarella si sunca

O data aluatul dospit, il impartim in doua parti egale. Intindem o foaie de aluat suficient de mare pentru tava folosita (30x30cm). Ungem aluatul cu un strat subtire de pesto sau sos de rosii. Asezam deasupra feliile de mozarella, de cca 0.5cm grosime. Urmeaza apoi un strat de felii de sunca Poli Hammy. Intre timp, incingem cuptorul la 180°.

Placinta cu mozzarella si sunca

Acoperim totul cu a doua foaie de aluat. Intepam din loc in loc cu furculita, astfel aluatul nu se umfla la copt. Ungem placinta cu ou batut, folosind o pensula pentru patiserie. Presaram deasupra seminte. Coacem Placinta cu mozzarella si sunca 30-40 minute, in cuptorul incins la 180°, pana este frumos rumenita. Acoperim apoi tava cu folie de aliminiu si o mai lasam alte 10 minute la cuptor.

Placinta cu mozzarella si sunca

Placinta cu sunca si mozzarella este un preparat pe care toata familia il va iubi! E perfect si ca aperitiv pentru mesele in familie sau petrecerile pentru copii. Sa va fie de cel mai bine si va invit sa cititi mai multe despre produsele Poli AICI 🖤

Incearca si reteta de Rulada de frittata cu pate pentru pachetelul de la scoala!🖤

placinta cu mozzarella si sunca

6 Comments

  1. Raluca

    buna
    cu ce se poate inlocui sosul pesto? Lui Luca al mei nu ii place asa ca trebuie inlocuit. Cu ketcup ar merge?
    Astept un raspuns!
    Multumesc

  2. Silvia

    Minunata reteta…oare unde gadim sunca asta Poli ca io n -am prea zarit-o… mersi mult!

  3. Foarte bună plăcinta Teo, mulțumim pt modul frumos de a ne explica rețetele!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.