Foarte bun si foarte usor de preparat.
Avem nevoie de:
– o foaie mare de placinta (eu am folosit de la Linco)
– 500 g capsuni
– un plic de Creme Ole de vanilie
– 250 de ml de lapte (pt crema)
Se decongeleaza foaia de strudel, se intinde bine. Se taie capsunile bucatele,se acopera cu zahar si se lasa asa cam 10 min, apoi se scurg de zeama cu un tifon.
Se prepara crema, cu mixerul, dupa instructiunile de pe ambalaj.
Se aseaza capsunile pe foaia de placinta. Se acopera cu crema si se impacheteaza placinta. Se lasa cca 30 de min la cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Din pacate, strudelul a fost devorat in sec 2 dupa scoaterea din cuptor, deci nu am poza cu rezultatul final. Dar ma jur ca a fost buuuuun!!
eu am amestecat crema de vanilie cu branza de vaci si zahar si a iesit o bunatate….
buna teo.iti vizitez aproape zilnic pagina si stai linistita in legatura cu raspunsul la comment-uri.te inteleg perfect.am trecut si eu prin “experienta” asta placuta de a fi gravida si nu putea face mai nimic din cauza burtii.apropo de reteta,foile le ungi una cate una cu unt sau nu?
Alecandra, asa e, cam greu faca fata la toate cu burtica la inainare 🙂
Nu sunt mai multe foi, este una singura, ca e aluat de foietaj. Foile de placinta unt mai multe suprapuse, se pot folosi individual si eci e bine sa le ungi cu unt, dar merge si fara.
nu am gasit creme ole:( merge si cu crema pt prajituri?
mi-a facut cu ochiul aceasta reteta si am incercat-o si eu. stiam ca foile trebuie unse dar daca ai scris ca se poate si fara, nu le-am uns si foile mi-au ramas asa cum le-am pus in cuptor, adica nu s-au copt decat pe deasupra, chiar daca l-am lasat mai mult la cuptor, asa ca …am aruncat toata compozitia si am ramas numai cu gandul la strudel :((
nu am nici eu creme ole si am folosit budinca, oare merge, catdespre foietaj nu vad sa dea semne k ar creste sunt asa d dezamagita
de ce nu cresc foile?