Creveti cu suc de portocale este una din retetele dedicate in egala masura iubitorilor de creveti si celor care acum ii gatesc pentru prima data! Este o reteta rapida, care se pregateste cu doar cateva ingrediente, dar este plina de savoare si arome subtile!
Creveti cu suc de portocale – tot ce trebuie sa stii despre reteta
- daca folosim crevetii congelati, va ramane mult sos pe care il putem gati cu paste de orez sau pastele noastre preferate. Scoatem cu o spumiera crevetii gatiti si tragem la tigaie in sosul ramas, pastele, dupa ce au fost fierte in prealabil. Apoi, la final, adaugam crevetii.
- daca folosim crevetii decongelati sau proaspeti, vom avea mai putin sos si acesta va fi mai concentrat. Il putem servi alaturi de paine prajita sau crostini.
- De ce aleg crevetii congelati de la LIDL? Mai ales acum cand gasesc crevetii din gama Deluxe? Raspunsul e simplu: raportul calitate pret este excelent! Ca bucatar, ai mult mai multa flexibilitate cand alegi crevetii congelati: ii decongelezi doar cand urmeaza sa ii gatesti. Majoritatea crevetilor pe care ii cumparam decongelati la sectiunile de peste ale magazinelor au fost congelati inainte (pentru transport) si decongelati apoi (pentru vanzare). De aceea au un termen de valabilitate foarte scurt. Pe cand, alegand crevetii congelati, ii aem la indemana pentru cand vom avea nevoie de ei in reteta. Iar crevetii din gama Deluxe sunt GENIALI!
- Gatim crevetii in coaja (cochilie) pentru ca aduce un plus de savoare si aroma retetei. In plus, protejeaza carnea crevetilor, care vor ramane fragezi in urma gatirii. In plus, a sta in jurul mesei decojing creveti si impartasind povesti alaturi de cei dragi, este o petrecere in sine!
- Daca alegeti sa decorticati crevetii inainte de gatire, nu aruncati cojile! Puteti sa le folositi pentru a face o supa delicioasa cu aroma de fructe de mare! Oricum ar fi, lasati coada crevetilor, pentru a fi mai usor de apucat.
Ingrediente pentru 4 portii Creveti cu suc de portocale
- o punga creveti Deluxe (720g)
- 50g unt Pilos
- 2 linguri ulei de masline Primadonna
- 50ml vin alb
- 150 ml suc de portocale proaspat stors
- sare Castello
- piper Kanya
- patrunjel si/sau busuioc
- 3-4 catei de usturoi dati prin presa sau taiati foarte marunt
Toate ingredientele pentru reteta de Creveti cu suc de portocale le gasiti in magazinele LIDL 🖤
Incingem tigaia la foc mediu, adaugam untul si uleiul. Dupa ce s-a topit untul adaugam crevetii. Crevetii ii putem pune congelati daca vrem mai mult sos, sau ii putem decongela inainte si ii tinem intr-o sita, pentru a-I scurge bine .
Sotam crevetii 3-4 min sau pana isi schimba culoarea si devin roz. Adaugam vinul si sucul de portocale. Lasam sa se gateasca la foc mediu 3-4 min. Punem sare si piper dupa gust, iar la final adaugam usturoiul trecut prin presa, verdeturile tocate marunt si lasam la foc mediu inca 1 minut.
Reteta de Creveti cu suc de portocale, n-o sa va mint, este reteta cu care m-a cucerit Domnul Don si pe care o pregateste oricand vrea sa ma impresioneze cu “ceva bun”. Sper din suflet sa incercati reteta si…sa va fie de cel mai bine!
P.S. Incearca si alte retete cu creveti:
- Salata Caesar cu creveti
- Creveti copti
- Creveti Kung Pao
- Cus-Cus cu creveti
- Tagliatelle cu dovlecei si creveti