Briose cu cafea

Pentru dimineti cu adevarat dulci si frumoase, avem o reteta speciala – Briose cu cafea! Sunt pufoase si aromate, cu o crema foarte fina, minunate alaturi de cafea, ceai sau o cana cu lapte!

briose cu cafea

Briose cu cafea – Tot ce trebuie sa stii despre reteta

  • Daca omitem crema de la Briose cu cafea, avem niste muffins foarte savuroase, care rezista la frigider cateva zile bune.
  • Daca inlocuim cafeaua cu cacao pregatita in apa fierbinte, putem pregati aceste briose pentru gustarea dulce a copiilor sau pachetelul de la scoala.
  • Am adaugat in compozitie fulgi de ciocolata, dar puteti adauga si stafide pe care le rehidratati intai in apa calduta, cu esenta de rom. Mai puteti folosi nuci tocate grosier din cutit, ciocolata neagra, merisoare, fructe confiate, fulgi de migdale etc.

briose cu cafea

  • La capitolul crema, puteti alege crema de ciocolata, pe care o pregatiti foarte simplu – mascarpone si crema de alune. Sau puteti opta pentru o crema de vanilie, pentru care amestecati mascarpone, smantana dulce si zahar pudra vanilat dupa gust.
  • Din aceeasi compozitie puteti pregati chec, prajitura in forma rotunda de 23-25 cm sau sa o coaceti in aparatul pentru waffe.

briose cu cafea

Ingrediente pentru 12 bucati de Briose cu cafea:

  • 3 oua mari
  • 150g zahar tos Castello
  • 100ml ulei Vita D’Or
  • 100ml cafea Bellarom, proaspat preparata
  • 250g faina Belbake
  • un pliculet praf de copt Belbake
  • un pliculte zahar vanilinat Belbake
  • 50g fulgi de ciocolata / stafide / nuci

Ingrediente pentru crema de ciocolata:

  • 250g mascarpone Lovilio
  • 100g crema de alune Choco Nussa

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 250g mascarpone Lovilio
  • 200ml smantana dulce Pilos
  • 150g zahar pudra vanilat Belbake

Toate ingredientele necesare pentru reteta de Briose cu cafea va asteapta la raft, in magazinele LIDL.

briose cu cafea

Incingem cuptorul la 180°C si asezam hartiutele speciale pentru briose in tava.

Pentru aluat, amestecam ouale, uleiul, zaharul vanilinat si zaharul tos, cu mixerul la viteza mare, 5-6 minute sau pana avem o spuma. Adaugam cafeaua, amestecam. Adaugam faina cernuta impruna cu praful de copt si omogenizam aluatul. La final punem fulgii de ciocolata, stafidele sau nucile, in functie de ceea ce alegem sa adaugam in aluat.

briose cu cafea

Folosim o lingura de inghetata pentru a doza aluatul. Il impartim in mod egal in cele 12 forme. Coacem briosele 20-25 minute sau pana trec testul scobitorii. Le lesam sa se raceasca foarte bine inainte de a adauga crema.

Daca dorim crema de ciocolata, amestecam mascarpone si crema de alune cu mixerul la viteza medie, 4-5 minute sau pana avem o crema pufoasa, omogena. Lasam crema la frigider pana la folosire.

Pentru crema de vanilie, trebuie sa ne asigura ca smantana dulce pentru frisca este foarte rece, asa ca o tinem 15 minute la congelator inainte de folosire. Punem mascarpone, smantana dulce foarte rece si zaharul in bolul unui mixer si amestecam 7-8 minute sau pana avem o crema pufoasa. La fel, o lasam la rece pana la folosire.

Punem crema intr-un pos cu varf stea si decoram fiecare briosa cu crema. Putem presara deasupra fulgi de ciocolata, nuci macinate sau sirop de ciocoalata.

briose cu cafea

Sper sa va bucurati de reteta de Briose cu cafea si…sa va fie de cel mai bine! 

briose cu cafea

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.