Muffins cu ciocolata sau Chocolate chip muffins e una dintre cele mai iubite retete de muffins, nu doar de Luca, ci de copii in general. Bine…si de parinti! Dimineata la cafea, o muffin cu ciocolata merge perfect!
Inainte de a va lasa cu reteta video pentru Muffins cu ciocolata, vreau sa va explic scurt care este diferenta intre briose, muffins si cupcakes. Pentru ca, desi sunt 3 prajituri care arata aproape la fel, modul de preparare este foarte diferit. De aceea nu putem traduce muffins cu briose sau cupcakes cu briose. Nu e pentru ca…rom-engleza 🙂
Briosele sunt prajiturele facute din aluat de cozonac, respectiv aluat dospit. Adica un mod de preparare mai complex si mai indelungat. Americanii au cautat o varianta mai simpla de a gati briosele, asa ca au inlocuit drojdia cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si asa au aparut muffins. Cupcakes, desi am spune ca sunt muffins sau briose cu un mot de crema, sunt de fapt mini torturi. Compozitia pentru aluat este pregatita ca si cea pentru tort: unt spumat cu zahar, ouale pe rand, arome, faina la final. Rezultatul? Cupcakes sunt mult mai fine si mai aerate, ca un pandispan pentru tort.
Muffins cu ciocolata – tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Modul de preparare al retetei de Muffins cu ciocolata este foarte simplu si respecta regula generala a retetelor de muffins: intr-un bol amestecam ingredientele lichide. In alt bol, amestecam ingredientele solide. Apoi turnam lichidele peste solide, amestecam numai cat sa fie incorporate. La final punem fructe, nuci, ciocolata etc.
- Daca adaugam fructe, ideal este sa le dam prin faina inainte, pentru a nu se lasa la fundul aluatului.
- Daca nu gasiti fulgi de ciocolata, puteti folosi ciocolara neagra sau de menaj, taiata grosier din cutit.
- De ce e foarte important sa amestecam numai cat sa fie incorporate ingredientele? Cu car amestecam mai mult, se activeaza mai mult glutenul din faina si muffins nu vor mai fi la fel de pufoase.
- Este ideal sa folosim si praf de copt si bicarbonat. Praful de copt le ajuta sa creasca, bicarbonatul le ajuta sa fie mai pufoase.
- Din cantitatile date ies 12-14 muffins de marime normala si 6 muffins jumbo.
- Muffins cu ciocolata stau foarte bine 2-3 zile la temperatura camerei, in caserole inchise ermetic.
- Vezi intraga colectie de retete de MUFFINS (click pentru a accesa retetele)
Pentru modul de preparare al retetei de Muffins cu ciocolata, apasati PLAY in fereastra de mai jos pentru reteta video 🖤
Aboneaza-te la canalul de YouTube Teo’s Kitchen AICI: http://bit.ly/2kN0JaT ♥
Ce cantitate de smantanta trebuie pusa?
200 g smantana
Sunt delicioase, am făcut deja de doua ori și toată lumea le-a laudat. Multumim pentru rețeta
Cu foarte mare drag, ma bucur ca au fost pe placul vostru!
Ce cantitate de faina ?
250 g faina. Este mentionat chiar la inceputul video ului.
Multumesc mult,sunt nemaipomenit de gustoase,am facut fix in fix dupa reteta d-voastra
Sa va fie de bine, ma bucur ca v-a placut!
Cantitatea de smântână?
200g