Crumble cu fructe

Crumble cu fructe – o reteta numa’ buna pentru vara! De ce e atat de potrivita pentru vara? Va explic mai jos si promit ca reteta de Crumble cu fructe va intra in “repertoriul” vostru permanent sau retetele pe care le repetati foarte des in familia voastra, la cererea publicului!

crumble cu fructe

Ce este un “crumble”? Crumble este un desert care isi are originea in Irlanda si a aparut in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, ca o alternativa la traditionala placinta, datorita lipsei de ingrediente necesare pentru aluatul de placinta si in principal pentru ca… untul era rationalizat sau nu se gasea! Crumble a devenit popular in lumea intreaga tocmai pentru ca e atat de versatil si usor de pregatit. In principiu, crumble se refera la un amestec de fructe peste care se pune un toping pe baza de unt, faina si zahar. Totul se coace pana topingul devine crocant si fructele sunt bine coapte.

crumble cu fructe

Cumble cu fructe – o reteta perfecta pentru vara

  • Se pregateste foarte rapid si simplu, atat de simplu incat ii puteti implica si pe cei mici in pregatirea ei, ca o activitate frumoasa si constructive in vacanta.
  • Noi am folosit caise si zmeura, dar, in principiu, puteti folosi orice fructe va plac sau le aveti la indemana: mere, piersici, nectarine, prune, fructe de padure, fructe proaspete sau congelate, banana etc.

crumble cu fructe

  • Este un desert pe care il puteti servi fierbinte, imediat ce a fot scos din cuptor si mai mult de atat: merge perfect alaturi de un glob de inghetata (sau doua, trei…). La capitolul inghetata, preferata noastra este inghetata Gelatelli de la LIDL. Este o inghetata premium, are ingrediente foarte ok, vine intr-o sumedenie de gusturi si arome. Luca o prefera pe cea de vanilie, eu pe cea de caramel sarat, Sergiu pe cea de menta si ciocolata!
  • Daca il lasati la racit peste noapte sau cateva ore bune in frigider, cumble se poate felia foarte usor pentru a fi servit ca o prajitura.
  • Din cantitatile date iese o tava de 15×20 cm, respectiv 4-6 portii. Puteti dubla sau tripla cantitatile pentru mai multe persoane.

crumble cu fructe

Ingrediente pentru umplutura Crumble cu fructe 4-6 portii:

  • 300g caise
  • 200g zmeura
  • 3 linguri faina Castello
  • 50g zahar brun Belbake
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • ½ lingurita scortisoara Mikado

Ingrediente pentru toping Crumble cu fructe 4-6 portii:

  • 50g unt Pilos
  • 80g zahar brun Belbake
  • 50g faina Castello
  • 50g fulgi de ovaz Crownfield
  • ½ lingurita scortisoara Mikado

Toate ingredientele pentru reteta de Crumble cu fructe le gasiti in 🖤magazinele LIDL   

crumble cu fructe

Incingem cuptorul la 180°C si ungem cu unt un vas de 15x20cm. Spalam caisele si le taiem in jumatate pentru a le scoate samburii. Amestecam caisele, zmeura, cele 3 linguri de faina, 50g faina, zeama de lamaie si scortisoara. Amestecam cu grija, pentru a nu rupe fructele. Punem fructele in vas si nivelam usor.

crumble cu fructe

Topim untul la baie de abur (punem bolul cu unt peste o craticioara cu apa clocotita si amestecam pana se topeste) sau in cuptorul cu microunde (30-45 secunde, timp in care oprim cuptorul si amestecam untul). Intr-un bol amestecam foarte bine toate ingredientele pentru toping. Punem topingul peste fructe si nivelam.

Dam totul la cuptor 30-40 min sau pana crusta este aurie si fructele sunt moi. Compozitia va clocoti la cuptor.

Crumble cu fructe este delicios imediat ce este scos din cuptor! Sa va fie de cel mai bine! 

P.S: Cu drag va recomand si reteta de Cobbler cu afine (click pentru a accesa reteta) 🖤

crumble cu fructe

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.