Supa de cartofi cu praz – o supa foarte rapida si usor de pregatit, satioasa dar light si potrivita pentru orice sezon! Primavara-vara o pregatim cu praz proaspat si cartofi noi, iarna avem norocul sa gasim praz in orice hypermarket si cartofi la fel.
Este una din supele preferate in familia noastra, Sergiu este cel care o gateste de fiecare data, pentru ca e specilitatea lui! Eu ma ocup de obicei cu spalatul vaselor de dupa, dar asta e o alta discutie 😊 (Oare ce o fi cu barbatii si vasele? De fiecare data cand gatesc, barbatii au tendinta sa foloseasca TOATE vasele existente in TOATE dulapurile, sa murdareasca pana si ultima lingurita si canita).
Supa de cartofi cu praz a intrat in familia noastra datorita simpatiei nemarginite pe care Sergiu o are pentru Jacques Pépin, acest omulet simpatic si atat de talentat si priceput in bucatarie. Despre reteta de Supa de cartofi cu praz, Jacques Pépin spune asa:
“prazul si cartofii sunt foarte des folositi pentru supa crema. Pentru Parisian potage (supa noastra de azi, completez eu pentru voi), prazul si cartofii sunt taiati in bucatale foarte mici, innabusite in putin unt cateva minute, apoi gatite cu supa de pui. Este una din supele mele preferate. O servesc garnisita cu branza Gruyère data pe razatoare, dar asta nu este esential”.
P.S. Reteta noastra de Supa crema cu praz si cartofi o gasesti AICI
Supa de cartofi cu praz – tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Folosim doar partea alba de la praz, nu si frunzele verzi si tari.
- Cum pregatesti supa de pui in casa? Ai nevoie de tacam de pui (sau spinari de pui) pe care le fierbi la foc mic, alaturi de zarzavat curatat de coaja (morcovi, telina, patrunjel radacina, pastarnac, guile). Spumezi foarte bine supa, o condimentezi cu sare dupa gust, apoi, cand ai o supa concentrata, o scurgi printr-un tifon, pentru a fi cat mai limpede.
- Sfatul nostru: fa mai multa supa de pui o data! O poti congela in pungi de 250-500ml sau in pungi pentru cuburi de gheata. Astfel o ai mereu la indemana pentru astfel de retete sau pentru cand vrei sa adaugi un plus de aroma unui preparat. Pur si simplu adaugi 2-3 cubulete de supa de pui (de aceea le stocam in pungi sau tavite pentru gheata) in mancare.
- Noua ne place foarte mult sa servim Supa de cartofi cu praz cu smantana, crutoane si parmesan proaspat razuit sau, asa cum zice si Jacques Pépin cu branza Gruyère.
Ingrediente pentru 4-6 portii de Supa de cartofi cu praz:
- 2 linguri ulei de masline
- 50g unt
- 2 fire praz taiat grosier (numai partea alba)
- sare si piper dupa gust
- 600g cartofi taiati in cuburi de 2-3 cm
- 1.5 litri supa de pui / legume
- o legatura patrunjel verde
- smantana pentru servit
- parmesan pentru servit
Pentru modul de preparare al retetei de Supa de cartofi cu praz, apasati PLAY in fereastra de mai jos, pentru RETETA VIDEO! 🖤
Aboneaza-te la canalul de YouTube Teo’s Kitchen AICI: http://bit.ly/2kN0JaT 🖤
Nu pierde niciun video! Avem retete culinare, vlog-uri de familie si calatorie si seria speciala JURNAL DE MAMICA!🖤
Video nou in fiecare MIERCURI si SAMBATA 🖤