Azi ne rasfatam cu o reteta plina de legume, de gust si savoarea copilariei – Mazare scazuta cu carnati oltenesti.
Mazare scazuta – una din mancarurile cu care am crescut…eu si probabil foarte multi dintre voi. Mancarica de mazare, mazare scazuta, tocanita de mazare, oricum ii spunem si sub orice denumire o cunoastem, este o mancare clasica romaneasca, mereu la indemana, rapid de pregatit si cu siguranta pe gustul tuturor!
Mazare scazuta cu carnati oltenesti – Tot ce trebuie sa stii despre reteta
- Poti folosi mazare congelata sau mazare proaspata, in functie de sezon sau de preferinte. Mazarea proaspata fierbe la fel de repede ca mazarea congelata, deci nu se modifica timpii de preparare ai reteti. In principiu, reteta este gata cand mazarea si toate legumele sunt fierte.
- In Ardeal, mazarea scazuta se pregateste cu “rantas”, care o face mai cremoasa sim ai satioasa. Cum pregatim rantasul? Intr-o tigaie amestecam 50-60ml ulei si o lingura de faina, amestecand bine cu telul sau lingura de lemn, ca sa nu avem cocoloase. Punem tigaia pe foc, la flacara mica si prajim faina pana apar bule pe marginnea tigaii. Tragem de pe foc, punem putina boia si cca 150-200ml suc de rosii. Amestecam, punem din nou pe foc. Fierbem pana amestecul incepe sa se ingroase. Il adaugam in mazare, aproape de final, cand punem si mararul. Lasam totul sa mai dea cateva clocote, pana mazarea are consistenta cremoasa pe care ni-o dorim.
- Ce nu trebuie sa excludem insa din reteta sunt legumele: ceapa, ardeii, morcovii. Tocate fin, ele dau o aroma deosebita mancarii de mazare.
- Ca varianta de servire, mazarea scazuta merge perfect alaturi de smantana sau iaurt. De altfel, Buni Sia pregateste mazarea cu lapte si asta o face si mai cremoasa si mult mai deschisa la culoare. Variantele de mazare scazuta sunt nenumarate, in functie de preferintele voastre.
- In reteta noastra de azi, adaugam un plus de savoare cu bucatele delicioase de Carnati Oltenesti.
Mazare scazuta – de ce aleg Carnatii Oltenesti Pikok de la Lidl – Reteta curata
Carnatii Oltenesti Pikok, la fel ca si intreaga gama de produse marcate cu eticheta Reteta Curata, sunt mezeluri de foarte buna calitate in care am incredere pentru ca au fost eliminati din lista de ingrediente 6 aditivi, precum MDM-ul, soia sau monoglutmatul.
Astfel, am ales Carnatii Oltenesti Pikok – Reteta curata pentru preparatul nostru de azi si va promit ca ii veti iubi la fel de mult ca noi! Se potrivesc de minune cu mazarea scazuta, dar pot fi pregatiti si la cuptor, prajiti pe grill sau fierti.
Mazare scazuta cu carnati oltenesti – Ingrediente pentru 4-6 portii
- 2 linguri ulei de floarea soarelui Vita D’Or
- o ceapa alba mare tocata fin
- un ardei gras rosu taiat cubulete
- 2 morcovi dati pe razatoare
- 350g Carnati Oltenesti Pikok
- sare Castello, piper Kania
- 2 linguri pasta de tomate Freshona
- 900g mazare congelata Chira
- 400ml passata de rosii Freshona
- 1 litru supa de legume
- o legatura marar proaspat
Pentru modul de preparare al delicioasei retete de Mazare scazuta cu Carnati Oltenesti, apasati PLAY in fereastra de mai jos si urmariti RETETA VIDEO ❤