Azi vorbim despre lucuri simple, dar spectaculoase! Reteta de azi – Salata de paste – este o reteta de post dar este o reteta atat de plina de culori, texturi si arome!
Salata de paste – hai sa vorbim despre dressing
Salata de paste are un dressing super cremos, pe baza de avocado si lapte de cocos, un dressing super-special si drag mie! Sa nu va temeti sa incercati arome noi, chiar daca sunt intr-o combinatie care la inceput vi se poate parea ciudata. Va promit ca este un dressing excelent, la care va veti intoarce mereu si mereu, mai ales cand aveti la indemana un avocado bine copt.
Salata de paste – Ce trebuie sa stii despre paste
La capitolul paste, am ales FUSSILI TRICOLORE din 100% grau dur, de la Paste Baneasa. Sunt unele dintre pastele mele preferate pentru ca au un gust deosebit. Cele “albe” sunt paste “clasice”, cele rosii au suc de rosii, iar cele verzi au spanac. Sunt genul de paste care se preteaza perfect pentru retete simple pentru ca au un gust deosebit ele in sine. Tocmai de aceea, in aceasta reteta puteti alege ce legume doriti voi, pentru ca pastele si dressingul sunt o reteta delicioasa in sine, chiar fara a adauga alte ingrediente.
Pastele se fierb intotdeaua urmarind timpul de fierbere indicat pe ambalaj, pentru fiecare tip de paste in parte. Pentru fiecare 100g paste, punem la fiert 1 litru de apa. Adaugam sare in apa si punem pastele numai cand apa incepe sa fiarba. Abia atunci cronometram timpul de fierbere. Pentru pastele cu sod cald, nu clatim niciodata pastele, ci dimpotriva, le adaugam din apa in care au fiert direct in sos. Amidonul de pe paste ajuta ca sosul sa se lege mai bine de ele. Apa in care au fiert pastele poate fi folosita pentru a ingrosa sau subtia sosul. In cazul salatelor din paste, clatim foarte bine pastele cu apa rece si le lasam sa se scurga foarte bine inainte de a adauga dressingul si restul de ingrediente.
5 motive pentru cate aleg pastele din grau dur de la Paste Baneasa?
- Au un gust deosebit si o culoare intensa.
- Isi pastreaza foarte bine forma la fiert.
- Au un indice glicemic mai mic fata de pastele din grau moale (grau comun).
- Sunt foarte proteice si mult mai hranitoare decat alte tipuri de paste.
- Sunt de o calitate excelenta, competitive cu oricare paste din Italia.
Ingrediente pentru salata de paste:
- 300g fussili tricolore din grau dur Paste Baneasa
- o ceapa rosie
- ½ ardei gras galben
- ½ ardei gras portocaliu
- 1 castravete Fabio
- 200g morcovi baby
- 300g rosii cherry
- o legatura patrunjel
Ingrediente pentru dressing:
- 1 avocado bine copt
- 150ml lapte de cocos (crema)
- o lingurita zeama de lamaie
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 lingurite mustar
- 2 lingurite otet de mere
- 2 lingurite siop de artar / sirop de agave / miere
- sare si piper dupa gust
Pentru dressing, punem toate ingredientele in blender si amestecam pana avem un dressing cremos. Il tinem la rece pana in folosim.
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi le clatim foarte bine sub jet de apa rece. Pregatim toate ingredientele: spalam legumele si le taiem cubulete. Pentru castravete, indepartam partea de seminte, pentru ca lasa foarte multa apa. Taiem rosiile cherry pe jumatate. Fierbem morcovii si ii racim. Puteti folosi si morcovi cruzi, pe care ii putem da pe razatoare sau ii putem taia cubulete.
Nu ne ramane apoi decat sa asamblam salata si sa ne bucuram de un pranz delicios sau o cina minunata. Salata de paste este perfecta pentru caserola deci ati rezolvat si cina de azi si pranzul de maine la birou. Salata se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider, desi am maaaari dubii ca va rezista atat 😊 Sa va fie de cel mai bine!
Mulțumesc 🙂
Cu mare mare drag!
Buna, o idee cu ce as putea inlocui crema de cocos? Multumesc
Salut, Orsi. Daca nu ai lapte de cocos sau nu iti place, renunta la el.