Dragi gospo-dive, azi am pentru voi o reteta rapida, care va scoate din orice incurcatura! Este minunata la micul dejun, pentru mesele in familie, ca aperitiv sau gustare si, de ce nu, ca fel principal pentru pranz – Pateuri cu ciuperci si oua de prepelita!
Daca nu ati fost pe faza cand am anuntat pe Pagina de Facebook Teo’s Kitchen sau pe pagina de Instagram (@teoskitchen), sper ca ati vazut in magazine…tananananana…(sunet de tobe aici)…sper ca m-ati recunoscut pe noile ambalaje Morarita Aluat de foietaj si Foi de placinta!
Este un proiect foarte drag mie si va explic si voua care este ideea: in interiorul ambalajelor veti gasi 12 retete semnate Teo’s Kitchen, retete pe care le-am pregatit din toata inima pentru voi! In interiorul fiecarui ambalaj veti gasi un cartonas cu o reteta de colectie. Sunt 12 retete minunate, care va arata cum puteti folosi Aluatul de foietaj, Foile de placinta si Aluatul fraged zi de zi in bucataria voastra, pentru retete inedite, pe care toata familia le va iubi. Va arat mai jos 4 dintre retetele mele preferate, pe care le puteti gasi in noile ambalaje Morarita.
Baklava – un desert mediteranean delicios si aromat, pe gustul intregii familii!
Burek – placinta cu umplutura delicioasa de carne, rulata sub forma de melc si perfecta pentru mesa de duminica!
Rulouri Quattro Formaggi cu fistic – aperitivul perfect pentru mesele festive si Sarbatori.
Cubulete cu vanilie si fructe – un desert racoritor, pe care il poti pregati in orice anotimp!
Va invit cu tot dragul sa colectionati toate cele 12 retete si sa va bucurati de ele alaturi de toti cei dragi sufletului vostru!
In reteta de azi – Pateuri cu ciuperci si oua de prepelita –folosesc Aluatul pentru foietaj de la Morarita si vreau sa va povestesc cate ceva despre el: de ce l-am ales, cum va recomand sa il folositi pentru cele mai bune rezultate, de fiecare data.
- Aluatul de foietaj de la Morarita imi este mereu la indemana, mai ales ca nu am mereu timpul necesar sa pregatesc aluat de foietaj in casa si este un proces destul de minutios si time-consuming. Astfel, am mereu un pachet in congelator pentru retete mele.
- Este un aluat de o calitate superioara, nu se rupe, nu se deformeaza la copt, vine intins pe hartie de copt, pentru o folosire cat mai usoara.
- Pentru cele mai bune rezultate, va recomand sa decongelati aluatul peste noapte, in frigider, apoi s ail scoateti pe blatul de lucru cu circa o jumatate de ora inainte de folosire. Desfasurati foaia de aluat numai cand este complet decongelata, pentru a evita ruperea sau craparea.
- In ceea ce priveste temperatura de coacere, Aluatul de foietaj da cele mai bune rezultate cand este copt la o temperatura inalta, in cuptorul foarte bine incins (200°C)
- Incercati sa nu manipulati prea mult aluatul, pentru ca se incalzeste de la caldura mainilor. Pentru cele mai bune rezultate, Aluatul de foietaj trebuie sa fie rece. Sugestia mea? Dupa ce ati taiat aluatul in formele dorite, mai tineti-l la firigder 15-20 minute inainte de coacere.
Pateuri cu ciuperci si oua de prepelita – Tot ce trebuie sa stii despre reteta:
- Folosim un pachet de 800g Aluat de foietaj Morarita, asta inseamna 2 foi de aluat. Din 2 foi de aluat ne ies 4 pateuri mari, suficiente pentru 4-8 portii.
- Eu am taiat fiecare foaie de aluat in 4 parti egale, dar puteti face pateurile si mai mici. Eu am facut dreptunghiuri, dar puteti la fel de bine sa folositi si alte forme.
- Pentru umplutura, am folosit ciuperci de padure, ceapa, carnaciori si oua de prepelita. Este o combinatie delicioasa, pe care va sugerez sa o incercati! Daca nu va plac ciupercile, le puteti inlocui cu alte legume: cubulete de vanata sau dovlecel, ardei gras, mazare si porumb sau mix de legume mexicane etc.
- Folosind Aluatul de foietaj si aceeasi tehnica, puteti sa umpleti pateurile si cu o crema de vanilie sis a le decorate apoi cu fructe, pentru o varianta dulce.
Ingrediente pentru 4 bucati Pateuri cu ciuperci si oua de prepelita
- 800g Aluat de foietaj Morarita
- lingura ulei de masline
- ceapa mare alba, taiata marunt
- 800g ciuperci de padure, spalate si curatate
- 300g carnaciori afumati, taiati rondele
- sare, piper, ierburi aromatice dupa gust
- 12 oua de prepelita
- un ou batut
Pentru modul de preparare al retetei de Pateuri cu ciuperci si oua de prepelita, apasati PLAY in fereastra de mai jos si urmariti reteta video ♥
Nu uitati sa cautati toate cele 12 retete de colectie in interiorul ambalajelor de aluat Morarita! Va imbratisez cu mare drag si…sa va fie de cel mai bine! ♥
Foarte tare, multumesc pentru reteta 😀
Cu drag!
Buna, pot face placinta cu ciuperci cu aluatul fraged ?
Buna ziua, sigur ca da, faceti linistita.