Salata de varza murata sau Sauerkraut este o garnitura delicioasa, pe care o puteti folosi alaturi de orice friptura, cartofi prajiti, piure sau la cuptor, dar si in sandvisuri alaturi de carnati germani, cum ar fi carnatii Thüringer. Se pregateste usor, are un gust dulce-acrisor si sta foarte bine la frigider pana la o saptamana. De altfel, cu cat sta mai mult la frigider cu atat e mai bine, pentru a se intrepatrunde aromele!
Si va mai dau o super idee! Cum vremea frumoasa si soarele ne rasfata zilele acestea din plin, va propun ca la gratarul din acest weekend sa pregatiti si o salata de varza murata. Da, da, este perfecta, ba chiar completeaza de minune masa copiasa de la iarba verde.
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 15 minute, dificultate redusa
- o conserva (840g) varza murata in vin Alpen Fest
- un mar rosu
- o para
- ½ ardei gras galben
- ½ ardei gras rosu
- ½ ardei gras portocaliu
- o ceapa rosie
- 3 tije de apio
- 50g merisoare Alesto
- 150ml otet de vin rosu Camara Noastra
- 50ml ulei de floarea soarelui Vita D’Or
- 50g zahar Castello
- Sare Castello dupa gust
- Piper Kania dupa gust
Scurgem foarte bine varza intr-o sita. Curatam ceapa rosie si o taiem cubulete. Spalam marul, para, ardeii, tijele de apio si le taiem cubulete de aceleasi dimensiuni. Pentru dressing, amestecam otetul, uleiul si zaharul cu telul, pana avem o emulsie. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Turnam dressingul peste salata si amestecam foarte bine. Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la rece cel putin 2 ore inainte de servire. Cu cat sta mai mult la frigider, salata de varza murata va fi mai delicioasa.
Pentru sanvisuri, prajim carnatii Thüringer in tigaie sau pe grill, cu foarte putin ulei. Coacem chiflele si le taiem pe jumatate, pe lung. Punem 2-3 linguri de salata de varza murata si apoi carnatii. Delicios!
Pofta buna!