Dragi gospo-dive, ce gatim noi azi? Cotlete de miel la Crock-Pot. O reteta pe cat de simpla, pe atat de savuroasa! Mi-am dorit sa va arat ca anul acesta, pentru masa de sarbatoare in familie, puteti incerca o reteta noua, intr-o combinatie inedita de arome: cotlete fragede de miel, gatite indelung si la temperatura foarte mica, la slow-cooker-ul Crock-Pot, cu un sos cu o nota dulce data de siropul de agave si sosul de soia, alaturi de o garnitura suculenta de cartofi dulci si ceapa rosie. DE-LI-CIOS, promit!
Cotlete de miel la Crock-Pot, o reteta aprobata de Buni Sia!
Traditia mielului de Paste e la fel de sfanta in familia mea ca si in majoritatea familiilor din Romania. Niciun secret aici, treaba e simpla, se stie: in fiecare an, Buni Sia aduce un miel de la Aschileu. Sau doi. Mereu se plange ca mielul era foarte mic si abia-abia ii ajunge pentru tot ce are de pregatit. Si totusi, nu stiu ce minune face, in fiecare an de cand imi aduc aminte! Nu doar ca ii ajunge, dar mai ramane cate-o bucata “sanatoasa” pentru inca o friptura, asa la vreo 2-3 saptamani dupa Paste. Care sunt preparatele ei traditionale? Un fel de “signature dishes a la Buni”? Ciorba de macris cu miel si orez, tocanita de miel (paprikasul ardelenes, desigur), drob, friptura de miel (din pulpa impanata cu slaninuta, unsa cu untura si scaldata in vin alb). Desi o adepta convinsa a preparatelor traditionale, Buni a gustat din cotletele mele gatite la Crock Pot. Verdictul? “Ioi, da ce carne ii asta? Asta nu-i miel! Vine asa usor de pe os! Tulai, bun ii!”. Daca eram la o emisiune de profil, primeam si cutitul. Asa, am ramas cu satisfactia ca i-a placut atat de mult si cu convingerea ca TREBUIE sa va impartasesc reteta mea de Cotlete de miel la Crock Pot.
Cotlete de miel la Crock-Pot – de ce am ales slow cooker-ul Crock Pot?
Nu doar Buni a apreciat reteta mea, ci si mama Lucia. Ea este de muuuuult prietena cu slow-cooker-ul Crock-Pot. S-au imprietenit acum multi-multi ani, cand mama locuia in America si s-au regasit in bucataria mea. Mama il alinta “Crock-Poten”, asa, cu accent german J Iar raspunsul ei cand sunt in pana de idei? “Baga un ciolan la Crock-Poten!” Sunt mai multe motive pentru care Crock Pot e utilizat o data la cateva zile in Teo’S Kitchen, de mai bine de 2 ani.
Va scriu mai jos 5 motive pentru care am ales slow cooker-ul Crock-Pot:
- Economisesc timp – nu stau langa aragaz sau cuptor, mancarea se gateste singura, fara a fi supravegheata sau amestecata.
- Carne mai frageda – slow cooker-ul inmoaie si fragezeste orice tip de carne, care nu se usuca, nu se arde. De la ciolan cu os la costite, de la pulpa de porc si pana la carnea de pui sau de gaina de tara, toate ies perfect de fiecare data.
- Mancarea se gateste in sucurile proprii – deci este mai sanatoasa, mai putin caloric, iar adaosul de grasime este minim sau deloc.
- Mancare mai sanatoasa – alimentele isi pastreaza mult mai multe vitamine si nutrient decat prin fierbere sau prajire, pentru ca sunt gatite un timp indelungat dar la o temperature mica.
- Functia “keep warm” – cand timpul de gatire se termina, Crock-Pot intra automat in modul “kepp warm”, care tine mancarea la temperatura optima pana in momentul servirii sau…pana ajungeti acasa 🙂
Cotlete de miel la Crock-Pot – Sfaturi utile
- Puteti folosi si alte parti ale mielului, in functie de preferinte: coaste, pulpa. La fel de bine puteti folosi si orice alta carne va place: pulpa de porc, vita sau chiar pulpe de pui.
- Cartofii dulci pot fi inlocuiti cu cartofi albi, daca nu va place gustul dulceag al cartofilor dulci.
- Puteti folosi sos de soia mai cremos si implicit mai dulce, sau un sos mai sarat, in functie de gusturile voastre.
- Pentru sos puteti folosi sirop de artar, sirop de agave sau miere. Daca nu doriti sa folositi miere, o inlocuiti pur si simplu cu apa in sos. Desi, sosul de agave da cotletelor gustul aparte si o glazura frumusica.
Ingredients
- 500g cartofi dulci
- 2 cepe rosii mari
- sare, piper, cimbru
- 2 lingurite ulei de masline
- 600g cotlete de miel (4 bucati)
- 120ml sos de soia
- 120ml sirop de agave/miere
- 2 linguri ulei de susan
- rozmarin macinat
Pentru a profita de oferta de Paste de la Crock-Pot si a va bucura de toate avantajele slow-cooking-ului, apasati AICI ♥
Pentru modul de preparare, apasati PLAY in fereastra de mai jos 🙂 Nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Teo’s Kitchen pentru a fi la curent cu ultimele retete! Click AICI pentru abonare:http://bit.ly/2kN0JaT ♥