Cosulete de parmesan cu pate si legume

V-am mai povestit cum arata zilele mele: ma trezesc la 6 (de o saptamana la 7, pentru ca ne-am mutat mai aproape de scoala), il duc pe Luca la scoala, ma intorc, incepe partea de mail-uri si raspuns la comentarii, apoi gatitul retetelor din ziua/saptamana respectiva. Apoi? Nu stiu cum trece timpul si e 4, iar Luca vine de la scoala si ne incepem programul de dupa-amiaza cu tot ce inseamna el. Dar chiar si in aceste zile atat de pline, am mereu un as in maneca! Cum ar fi reteta de azi – Cosulete de parmesan cu pate si legume!

cosulete de parmesan

Desi gatesc foarte mult, nu am mereu frigiderul plin de mancare si nici timpul necesar sa pregatesc ceva.  Pentru ca sunt zile in care scriu mai mult decat gatesc sau in care am 3-4 retete de prajitura… dar nu am o ciorba sau un fel principal. Pentru astfel de zile exista Pate Rustico de la RIO Mare, un pate de ton ideal pentru iubitorii de peste!

cosulete de parmesan

De ce am ales pate-ul RIO Mare Rustico?

  • Este un pate de ton si eu mooooor dupa tot ce inseamna peste!
  • Este ideal pentru aperitive rapide si totusi spectaculoase, cum sunt cosuletele cu parmesan.
  • Are consistenta pate-ului de ton pe care il pregatesc in casa!
  • Vine in sortimente variate, pentru toate gusturile: Pate Rustico cu masline / Pate Rustico cu rosii / Pate Rustico cu ardei!
  • Perfect pentru mic dejun, pranz, cina, aperitiv la mesele festive sau o gustare delicioasa alaturi de biscuiti sarati sau grisine. Cu alte cuvinte? Te salveaza oricand ti-e foame si pofta de ton!
  • Pentru si mai multe retete cu ton, acceseaza articolul Aperitive cu ton! Vei gasi 5 retete delicioase de aperitive perfecte pentru mesele de sarbatoare, gustari, mic dejun sau cina!

cosulete de parmesan

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Cosulete de parmesan cu pate si legume

  • Poti folosi parmesan sau Grana Padano, proaspat dat pe razatoare.
  • Este foarte important sa te misti rapid: scoti discurile de parmesan din cuptor, le ridici rapid cu spatula, le asezi pe forma. Se racesc foarte repede si altfel nu poti forma cosuletele!
  • Nu uita sa ungi tava cu spray non-stick sau sa folosesti hartie de copt pentru a desprinde cat mai usor discurile de parmesan!
  • Poti alege pate-ul de ton preferat din gama #PateRustico, in functie de preferinte si gusturi.

cosulete de parmesan

Ingrediente Cosulete de parmesan cu pate si legume – 4 portii

  • 150g parmesan razuit
  • 2 cutii de 115g Pate Rustico RIO Mare
  • 50g mix de salata (salata verde, spanac, rucola etc)
  • 5-6 rosii cherry
  • ½ ardei gras
  • ½ castravete
  • o lingurita ulei de masline extra virgin
  • ½ lingurita otet balsamic
  • sare si piper dupa gust 

cosulete de parmesan

Apasa PLAY in fereastra de mai jos pentru RETETA VIDEO! Nu uita sa te abonezai la Canalul Teo’s Kitchen pentru a fi la curent cu ultimele retete video! Apasa SUBSCRIBE aici: http://bit.ly/2kN0JaT

Mod de preparare Cosulete de parmesan cu pate si legume – 4 portii

  1. Incingem cuptorul la 190°C.
  2. Punem parmesanul in tava, formam doua cercuri subtiri de 2 mm.
  3. Coacem 8 minute sau pana fac bule pe mijloc si sunt rumenite pe margine.
  4. Scoatem din tava cu o spatula lata, punem pe forma, lasam sa se raceasca foarte bine.
  5. Pregatim o salata din legume, o condimentam dupa gust cu ulei, otet balsamic, sare, piper.
  6. Umplem cupele cu pate rustic si salata.

Cosuletele de parmesan cu pate si legume se servesc imediat si trebuie umplute numai inainte de servire. Va garantez ca sunt delicioase, o combinatie foarte faina de texturi si arome: cosuletele crocante si cu gustul specific de parmesan, pate-ul #RIOMare cremos si delicios, salata usor crocanta si racoroasa. Un aperitiv care merge perfect si pentru masa de Paste, desigur! Sa va fie de cel mai bine!

3 Comments

  1. corina

    Buna Teo, am o intrebare cosuletele din parmezan pot sa le fac mai devreme dar sa le umplu inainte de serviere, inainte insemnand cu o zi inainte.
    Multumesc frumos, am facut multe retete de la tine si toate mi-au iesit.
    O zi buna!

    • Salut, Corina, iti multumesc de aprecieri! Poti face linistita de dinainte cosuletele, se pastreaza pe a doua zi. Important este ca ele sa fie modelate imediat ce le scoti din cuptor.
      Spor sa ai!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.