Frigarui cu mozzarella pane este unul din “acele” aperitive: frumoase, gustoase, perfecte pentru orice masa de sarbatoare! De ce sunt delicioase aceste Frigarui cu mozzarella pane? Pentru ca sunt o combinatie inedita de gusturi si texturi, pe care le puteti adapta foarte simplu gusturilor voastre, dar si ingredientelor pe care le aveti in frigider!
Pesmetul Panko de la Baneasa – crusta perfecta de fiecare data!
In reteta de Frigarui cu mozzarella pane am ales sa folosesc pesmetul Panko, un pesmet deosebit, care face o crusta ultra-mega-uber crocanta! Daca nu l-ati incercat pana acum, va recomand reteta de azi dar si reteta de Creveti in panko pe care am gatit-o live pe Facebook (click pentru a accesa video) sau reteta de Arancini – chiftelute de orez (click pe titlu pentru reteta).
Iar azi am facut mozzarella pane in crusta de panko cu muuuuulte ierburi aromatice! Pe frigarui mai gasim si tortellini, salami si mortadella, ardei copti si masline. O multime de arome cu iz mediteranean, care fac reteta noastra atat de gustoasa!
Frigarui cu mozzarella pane – sfaturi urile
- Pesmetul Panko este un pesmet de origine japoneza, ideal pentru preparatele gatite in baie de ulei. Spre deosebire de pesmetul clasic, panko e facut din paine fara coaja, care este macinata mare, astfel incat sa rezulte fulgi foarte aerati. In contact cu uleiul fierbinte, ei se transforma intr-o crusta usoara si foarte crocanta.
- Panko absoarbe mai putin ulei/grasime decat pesmetul clasic, iar crusta ramane crocanta pentru mai mult timp.
- La categoria ierburi aromatice, puteti folosi un mix de busuioc, oregano, patrunjel, rozmarin, salvie. Puteti adauga in oul batut si fulgi de ceapa uscata si usturoi granulat.
- Puteti folosi bilute de mozzarella sau felii. Este foarte important insa sa le prajiti in baie de ulei, foarte bine incins si sa le intoarceti des, pentru a se rumeni uniform.
Ingrediente pentru 12-14 Frigarui cu mozzarella pane:
- 400g bilute de mozzarella
- 5 linguri faina Baneasa
- 3 oua
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri mix de ierburi aromatice
- 180g Panko Baneasa
- ulei pentru prajit
- felii de mortadella/salam in stil Italian
- masline
- felii de ardei copt
- 200g tortellini
Mod de preparare Frigarui cu mozzarella pane:
Mai intai scurgem foarte bine mozzarella din saramura si o tamponam cu un prosop de hartie pentru a fi perfect uscata. Batem ouale ca pentru omleta, cu sare, piper si ierburile aromatice. Dam bilutele de mozzarella prin faina, scuturam excesul. Le dam apoi prin ou si apoi prin panko.
Dupa ce dam bilutele de mozzarella prin panko, le lasam sa de odihneasca 10 minute. Le prajim apoi in baie de ulei, pana sunt frumos rumenite. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.
Pentru Frigarui cu mozzarella pane, alternam mozzarella pane, felii de ardei copt, salami, mortadella, masline si tortellini. Le stropim cu putin ulei de masline si le condimentam cu sare, piper, ierburi aromatice. DE-LI-CIOS!
Sper sa va placa reteta de azi, arata exceptional si abia astepta sa ajunga pe masa voastra de Paste! Sa va fie de cel mai bine si, alaturi de prietenii mei de la Paste Baneasa, va dorim mult spor in bucatarie si mai ales in pregatirile pentru Paste!
Salut Teo,
Unde gasim pesmet panko? Eu in hipermarket-uri/supermarket-uri nu am gasit.
Multumesc.
Salut, Roxana! Aproape in toate marile magazine se gaseste, cel mai bine sa sa intrebi personalul. De multe ori e asezat pe un alt raion si e mai greu de gasit.