Salata de iarna cu pui este o reteta delicioasa, usor de preparat si foarte consistenta, perfecta pentru o masa principala! Ce face diferenta intre o “salata de vara” si o “salata de iarna”? Ingredientele folosite, desigur! Daca ne asteptam ca o “salata de vara” sa fie usurica sau “light”, o “salata de iarna” ne asteptam sa ne umple burtica si sufletul in egala masura.
Asta va propun azi – o salata de iarna cu pui, consistenta, dar sanatoasa si echilibrata. Este o salata foarte colorata, cu o multitudine de texturi, un sos dulce-acrisor si bucatele de carne de pui. Daca iubirea trece prin stomac… v-ati asigurat o tona de iubire cu salata asta! Daca mancam intai din ochi, v-ati asigurat comeseni fericiti si cu pofta de mancare! 🙂
In reteta de Salata de iarna cu pui, am ales sa folosesc Scandia Sibiu carne de pui in suc propriu pentru ca este light, e mereu la indemana si are cele mai bune ingrediente (85% carne de pui).
Desi merge perfect alaturi de o salata sau orice alta garnitura, este delicioasa si de una singura, fara garnituri sofisticate. Din gama de carne Scandia Sibiu am incercat deja conserva de carne de vita in suc propriu in doua retete pe care le-ati iubit si le-ati incercat foarte multi dintre voi: Burrito Mexican cu carne de vita si reteta de Barcute din bagheta:)
Ingrediente pentru 4-6 portii de Salata de iarna cu pui:
- o conserva de carne de pui in suc propriu Scandia Sibiu (300g)
- un avocado
- o rodie
- 200g felii de mandarine proaspete sau din compot
- 150g de salata mixta
- 200g de boabe de naut fierte sau din conserva
- o ceapa rosie taiata felii subtiri
- 3 linguri de maioneza
- o lingura de otet de mere
- o lingura de miere
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare - Salata de iarna cu pui:
Mai intai, pregatim dressingul: amestecam maioneza, otetul de mere, mierea, sarea si piperul dupa gust. Puteti inlocui maioneza cu maioneza vegetala, pentru o varianta mai light a sosului, sau chiar cu iaurt grecesc natur, cu minim 10% grasime.
Intr-un vas incapator punem toate ingredientele, mai putin puiul si avocado. Turnam sosul pregatit si amestecam foarte bine.
Pentru fiecare portie de salata pregatim cubulete din carnea de pui si felii de avocado. Este o salata delicioasa, dulce-acrisoara, care te bucura la fiecare imbucatura! Daca nimeresti o combinatie de carne de pui si mandarina? Daca nimeresti o imbucatura mai crocanta, cu multa rodie, sau una mai cremoasa, cu avocado? Da, da, asta este reteta de Salata de iarna cu pui, o salata surprinzatoare! Sa va fie de cel mai bine!