Prajitura Krem a la Krem

Prajitura Krem a la Krem este una din retetele de prajitura pe care trebuie sa o ai in caietul de retete! Cine ma cunoaste, stie ca am in viata asta o mare pasiune: sa fac prajituri de casa. Si torturi. Cu cat mai complicate, cu atat mai bine! Mereu iau la puricat caietele cu retete ale mamelor si bunicilor prietenilor mei si, cand gasesc o reteta cu minim 4 foi coapte pe fundul tavii, 2 creme facute la abur si minim o glazura? Pfffff, imi creste inima! De ce? Pentru ca prajiturile, coptul, retetele complicate sunt pentru mine o adevarata terapie! Click AICI pentru a accesa intreaga colectie de Prajituri de casa!

prajitura krem a la krem

Cand sunt trista? Coc o prajitura! Imi pregatesc toate ingredientele, citesc reteta de 4 ori, o  adaptez gusturilor mele, imi pregatesc toate ustensilele si…ma cufund in reteta. Pentru mine, a ma “cufunda” intr-o reteta inseamna sa las deoparte tot: griji, probleme, nemultumiri, zile proaste. Toata atentia mea si tot sufletul meu se muta in reteta, in crema care TREBUIE sa iasa, in foile care nu au voie sa se rupa si trebuie sa fie coapte perfect, aurii si toate de aceeasi grosime. Click AICI pentru a accesa intreaga colectie de Torturi de casa!

Foarte multe din gandurile mele negre si apasatoare s-au transformat in prajituri si torturi spectaculoase. Va provoc si pe voi, gospo-dive dragi, sa incercati “terapia” asta! Si nu e musai sa faceti cele mai complicate prajituri, ci pur si simplu sa coaceti. Iar reteta de Prajitura Krem a la Krem este perfecta si pentru incepatori in ale deserturilor, dar si pentru cei ca mine, obisnuiti cu prajituri complexe.

prajitura krem a la krem

De ce TREBUIE sa incerci reteta de Prajitura Krem a la Krem?

Prajitura Krem a la Krem este o gura de aer intr-o zi grea, se pregateste rapid si la final aveti o prajitura care pare foarte “muncita”. Un blat pufos si umed, care pare insiropat…dar nu e. O crema fina, care pare a fi facuta din minim 5-6 galbenusuri, la baie de abur, cu grija si pricepere…dar nu e! Si o glazura perfecta, nici prea moale, nici prea tare, in care poti sa iti infigi dintii si sa fii satisfacut de gustul de ciocolata. Ca si cum ai fi un maestru ciocolatier…dar nu esti J Pentru ca Prajitura Krem a la Krem e atat de simplu de pregatit!

prajitura krem a la krem

Ingrediente pentru Prajitura Krem a la Krem (tava de 20*30 cm)

 

Ingrediente pentru blat Prajitura Krem a la Krem:

  • 6 oua mari
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • un plic Crème Ole de ciocolata
  • un pliculet praf de copt

Ingrediente pentru crema Prajitura Krem a la Krem:

  • 300ml smantana dulce pentru frisca
  • 200ml lapte rece
  • un plic Crème Ole de vanilie

Ingrediente pentru glazura Prajitura Krem a la Krem:

  • 100g ciocolata amaruie
  • 50ml smantana dulce pentru frisca
  • 50g unt
  • o lingura miere
  • o fiola esenta de rom

Incingem cuptorul la 180°C si tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 20*30 cm. Batem ouale cu zaharul 8-10 minute cu mixerul la viteza mare, pana isi dubleaza volumul, se albesc si granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam Crème Ole de ciocolata si praful de copt, amestecam. Turnam compozitia in tava si coacem blatul pe gratarul din mijloc al cuptorului, 25-30 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei, apoi il rasturnam pe un fund de lemn. Tapetam tava cu foile alimentara de plastic, punem blatul inapoi in tava.

Punem toate ingredientele pentru crema in bolul mixerului si amestecam foarte bine, cu mixerul la viteza mare, pana avem o crema tare. ATENTIE: e foarte important ca smantana dulce sa fie foarte rece, altfel nu se bate frisca! Ca sa fiti sigur ca totul iese cum trebuie, puneti bolul mixerului si paletele in congelator 5 minute inainte de a bate frisca. Punem crema obtinuta peste blatul de cacao. Uniformizam folosind o spatula.

Pentru glazura, punem toate ingredientele intr-un bol si le topim la baie de abur, la foc mic, amestecand des. Vom obtine o crema lucioasa, pe care o lasam sa se raceasca inainte de a o turna peste prajitura.

prajitura krem a la krem

Prajitura Krem a la Krem trebuie sa stea la rece minim 2-3 ore inainte de feliere. Eu o las, desigur, peste noapte, ca sa stiu o treaba J Si treaba iese perfect de fiecare data! Promit ca nu veti fi dezamagite de prajitura asta si ca va fi o reteta la care va intoarceti din nou si din nou. Sa va fie de cel mai bine!

prajitura krem a la krem

 

 

34 Comments

  1. Buna, draga Teo!Prin tari străine cum s-ar traduce creme ole?!E budinca cumva?!

  2. Gabriela Pal

    Buna, o reteta f buna. Insa descrierea ta despre a coace o prajitura ca terapie imi aduce aminte de o carte pe care am citit-o demult, tot despre o doamna ce facea torturi cand avea o problema, terapia ei erau torturile, chiar are ceva retete date in carte. Erau pasiunea ei ceea ce a dus la o mica afacere. Iti las numele Jeanne Ray- Mancati tort( Eat cake)

  3. Mihaela

    Buna, numai ce am terminat prajitura Krem a la Krem. Se face foarte usor, iese exact ca in fotografiile postate de tine. Am insa o singura intrebare. Crezi ca se poate inlocui pachetelul de Creme Ole cu ceva natural? Ma gandesc la cacao, faina, amidon? La crema pe viitor o sa pun branza mascarpone in loc de praful Creme ole.
    Multumesc frumos,
    Mihaela.

  4. Crina

    Buna Teo! Vreau sa incerc aceasta reteta de Pasti. Dar am o curiozitate. Cum ai obtinut decorul prajiturii? Ce ai pus deasupra? Arata bestial.

  5. Raluca

    Buna ziua, sunt la birou si imi caut o reteta de prajitura pentru Paste. Imi place foarte mult cum arata si am ales-o pe aceasta. Am o intrebare, dupa ce turnam glazura lucioasa peste crema, aspectul de ciocolata subtire rupta cum il redam. Recunosc ca sunt incepatoare in ale prajiturilor. Multumesc

    • Buna, Raluca, scuze de intarzierea cu care iti raspund. Peste glazura presari fulgi de ciocolata. Se gasesc in comert asa..gata rupti 🙂

  6. Jorjett

    O prajitura extraordinara ! Multumim pentru reteta !

  7. Cum ai obtinut decorul de ciocolata subtire?

    • Sunt fulgi de ciocolata. Adaugarea lor peste glazura este optionala. La fel de bine se poate adauga si ciocolata maruntita din cutit, bombonele de decor etc.

  8. Simona

    Care ar fi alternativa la plicul creme ole, in lipsa de?

  9. Gabriela

    Buna
    Pot folosi budinca normala atat pentru blat cat si pentru crema? Daca da, cum prepar?Multumesc
    Sarbatori fericite!

  10. Melinda Sali

    Blatul nu are deloc faina?!

  11. Buna seara , ouale se bat intregi cu zaharul? Sau albusurile doar, in modul clasic?Multumesc!

  12. Buna.
    Pentru o tava de 25×15 cm ce cantitati ar trebui sa folosesc?
    Cu cat sa le micsorez pe cele existente?
    Multumesc anticipat,
    Andra

    • Si merge si cu lapte vegetal oare? 🙂

    • Salut. Poti folosi aceleasi cantitati, diferentele nu sunt atat de mari, poate prajitura va fi putin mai inalta. Insa daca doresti proportii cat mai exacte, poti folosi regula de 3 simpla pt fiecare ingredient.

  13. Elena Toderica

    Super prăjitura! Am primit numeroase complimente și cereri de a împărtăși rețeta cu prietenele mele. Super ușor de făcut, și cu niște rezultate excelente. Mulțumesc Teo!

  14. Gal Marta

    Buna Teo smantana lichida? Adica frisca?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.