Cartofi quattro formaggi

Ce inseamna sa gatim retete de sezon? Inseamna ca ne adaptam retetele in functie de fructele,
legumele si ingredientele pe care le gasim in perioada respectiva in piata. Iar pentru mine, retetele pentru sezonul rece sunt retete cu cartofi, fasole, radacinoase. Ce fel de retete sunt ideale pentru sezonul toamna-iarna in mintea mea de gospo-diva? Cele pe care le putem incadra in categoria “comfort food” sau cele care ne incalzesc si burtica si sufletul. De aceea sloganul “Cuptor cald pentruzile reci” adoptat de condimentele Kamis mi s-a potrivit ca o manusa! Da da, era musai sa zic si de manusi, daca tot vorbim de zile reci 🙂 Care e reteta in care am ales sa folosesc condimentele Kamis? Cartofi quattro formaggi, un adevarat deliciu la cuptor!

cartofi quattro formaggi

Cuptor cald pentru zile reci – Cartofi quattro formaggi

Sosul quattro formaggi, fie ca e sos pentru paste, pizza sau fondue, este unul dintre preferatele mele si ale iubitorilor de branza in general. Se pregateste usor si puteti alege branzeturile pe care sa le folositi, in functie de gusturile voastre. Dintre cele 4 branzeturi, eu aleg intotdeauna parmesan si gorgonzola, celelalte doua fiind in functie de ce am prin frigider si de gustul pe care vreau sa il obtin la final. Pentru reteta de cartofi Quattro formaggi am ales mozzarella pentru ca se gratineaza frumos si se intindeeeee la fiecare lingura de cartofi pe care o luam. Am completat cu telemea simpla de vaca, pentru o aroma subtila.

cartofi quattro formaggi

La capitolul condimente am ales din gama Kamis sarea de marea cu ierburi de Provance si piperul negru la rasnita, boia de ardei dulce si cimbru. Este ceva in combinatia cartofi-cimbru care ma fascineaza si pe care si voi trebuie sa o incercati, daca nu ati facut-o pana acum. Dintre condimentele Kamis, sarea de mare iodata cu ierburi de Provance este prefarata mea. Este un amestec unic de sare de mare de cea mai buna calitate, condimente, ierburi aromatice si petale de flori, levantica si galbenele. Este o sare pe care o folosesc zi de zi, de la fripturi si pana la salate, de la preparate la cuptor si pana la rosiile, ardeii si castravetii de la micul dejun. In ceea ce priveste piperul, recomand sa folositi piperul boabe, pe care fie il macinati inainte de folosire, fie alegeti direct rasnitele Kamis. Intotdeauna condimentele proaspat macinate vor avea o aroma mai intensa 🙂

cartofi quattro formaggi

Inainte sa va las cu reteta de Cartofi Quattro formaggi, va invit sa participati la concursul organizat de Kamis, sub umbrela aceluiasi slogan simpatic “Cuptor cald pentru zile reci”.

Concursul se lanseaza pe pagina de Facebook Kamis, pe data de 23.11.2017. Toate informatiile de care aveti nevoie le gasiti AICI: <ahref=”https://www.facebook.com/KamisViataCuGust/”>Kamis Viata cu Gust 🙂

cartofi quattro formaggi

Ingrediente 6 portii Cartofi Quattro formaggi:

  • 1 kg cartofi
  • 400ml smantana dulce
  • 60g pasmersan
  • 60g gorgonzola
  • 60g mozzarella
  • 60g telemea
  • piper negru boabe Kamis
  • sare de mare iodata de Provance Kamis
  • boia de ardei dulce Kamis
  • cimbru Kamis
  • 50g mozzarella pentru garnisit

cartofi quattro formaggi

Pentru modul de preparare, apasati cu toata increderea PLAY in fereastra de mai jos 🙂 Promit ca veti gasi o reteta apetisanta, care va face pofta de la prima imagine! Reteta de Cartofi Quattro formaggi se pregateste usor si este perfecta atat ca si garnitura cat si fel principal. Sa va fie cel mai bine! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.