Caserola de pui

Uneori ne dorim o solutie rapida pentru pranz sau cina. Reteta de azi – Caserola de pui – ne ofera exact asta. Este un preparat care e gata in mai putin de o jumatate  de ora si va aduce o masa completa intr-o farfurie.

caserola de pui

In reteta de Caserola de pui vreau sa va fac cunostinta cu un produs relativ nou in magazinele Lidl – Provolone. Provolone este o branza italiana semi-dura, din lapte de vaca, cu gust dulce sau picant, in functie de perioada de maturare. Provolone dolce, pe care l-am folosit azi , este un provolone mai cremos, cu gust de unt, avand o perioada de maturare de maxim 3 luni. Provolone picant este maturat pana la 2 ani si are o aroma mai pregnanta si, desigur, un gust picant. Branza Provolone se topeste foarte frumos, la fel ca mozzarella, de aceea e ideala pentru sosurile Quattro formaggi, pizza, caserole ca si a noastra.

caserola de pui

De ce trebuie sa incerci reteta de Caserola de pui:

  • Este modalitatea perfecta pentru a “recicla” carnea ramanasa de la cina de ieri sau de la gratarul in weekend. Eu am folosit carne de pui, respectiv piept de pui. La fel de bine poti taia fasii orice carne, de porc sau vita de exemplu.
  • Poti sa pregatesti caserola cu o zi in avans si sa o dai la cuptor doar inainte de servire.
  • Pentru ca toate ingredientele sunt practic deja gatite: carnea, spanacul, rosiile, poti asambla totul intr-o caserola de plastic, pe care o duci cu tine la birou. In paua de pranz incalzesti caserola de pui la microunde pana se topeste provolone si ai parte de un pranz excelent!

caserola de pui

<strong>Ingrediente pentru 4 portii Caserola de pui:</strong>

  • 400g piept de pui gatit (la gratar, rotisor etc)
  • 100g baby spanac
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline Primadonna
  • 300g pulpa de rosii Freshona
  • o lingura cimbru Mikado
  • o lingura busuioc Mikado
  • o lingura oregano Mikado
  • sare Castello dupa gust
  • piper Kania dupa gust
  • 200g provolone Lovilio 

caserola de pui

Mod de preparare Caserola de pui

Pieptul de pui il puteti taia fasii (julienne). Il stropiti apoi cu ulei de masline si il condimentati dupa gust: sare, piper, boia afumata, usturoi, ierburi arometice. Puteti incerca amestecul de comndimente facut in casa. Gasiti reteta AICI. Lasati carnea de pui la marinat, cel putin o ora. O prajiti pur si simplu in tigaie pana e frumos rumenita. Pulpa de rosii o amestecam cu sare, piper si ierburile aromatice. Spanacul il tragem la tigaie in putin ulei de masline, impreuna cu usturoiul trecut prin presa sau tocat foarre fin. Sunt suficiente 2-3 minute, pana spanacul e moale. Nu ne ramane decat sa asamblam caserola.

caserola de pui

Ungem un vas termorezistent cu unt. Punem carnea de pui. Urmeaza un strat de spanac, apoi unul de rosii. Punem deasupra cubulete de provolone. Puteti sis a dati branza pe razatoare. Dam totul la cuptorul incins la 180°C. Coacem 10-15 minute sau pana provolone se topeste si incepe sa se rumeneasca.

caserola de pui

Caserola de pui se serveste calda, pentru a ne bucura de un provolone care se intinde frumos si este delicios 🙂 Este o mancare rapida, foarte pe gustul copiilor si o idee excelenta pentru cina din timpul saptamanii. Sa va fie de cel mai bine.

caserola de pui

 

 

2 Comments

  1. CristinaD.

    Teo, e perfecta si rapida pt weekend mai ales cand ai musafiri si ei mananca absolut tot ce le pui pe masa doar pt ca sunt retete absolut delicioase!
    Fac portie dubla ca sa am si pe mâine:)

    Oare as putea inlocui pulpa de rosii cu bulion? Desi stiu ca e mult mai gustoasa cu rosii. Insa nu mai am.chef de magazin 🙂

  2. Da, poti folosi si bulion. Multumesc de aprecieri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.