Salata de cartofi cu ciuperci

salata de cartofi cu ciuperci

Salata de cartofi este unul din preparatele “de baza” din bucataria mamei mele pe timp de vara. Mama Lucia are cateva combinatii pe care le gateste de cand imi aduc aminte, mereu cu acelasi succes. Cartofi + masline negre feliate + ceapa rosie. Cartofi + oua fierte + ceapa rosie, musai ceapa de apa, din aceea care nu pisca. Cartofi + ardei gras taiat foarte fin + rosii + ceapa alba. Aceste trei tipuri de salata de cartofi mi-au marcat copilaria si acum, mama Lucia, devenita Buni Luci, le gateste pentru Luca. Pornind de la retetele mamei mele, m-am gandit sa inovez putin! Am adaugat cartof dulce, ardei tricolor si ciupercile cu maioneza vegetala de la Scandia Sibiu, pentru o reteta mega-delicioasa – SALATA DE CARTOFI CU CIUPERCI!

salata de cartofi cu ciuperci

Tot ce trebuie sa stii despre reteta de SALATA DE CARTOFI CU CIUPERCI!

  • Cartofii dulci NU contin gluten, deci sunt perfecti pentru celiaci – persoanele care sunt intolerante la gluten. Au un indice glicemic mai mic decat cartofii obisnuiti, de aceea ii veti vedea mereu in meniul sportivilor si in retetele considerare „usoare si sanatoase”. Poti sa folosesti in reteta de azi doar cartof dulce, daca doresti!
  • Combinatia de cartof dulce + cartof alb este delicioasa! Insa cartofii au timp de fierbere diferit, de aceea ii fierbem separat.
  • Fierbem cartofii albi dar si pe cel dulce intregi, cu coaja. Ambele tipuri de cartofi sunt fierte cand furculita intra foarte usor in ei. Abia apoi ii lasam sa se raceasca putin, cat sa ii putem curata si taia cubulete.
  • Ardeiul tricolor: unul rosu, unul galben si unul verde nu au doar un rol cromatic in reteta, ci au si arome diferite! Incearca si tu combinatia aceasta!
  • Salata de cartofi poate fi servita calduta, imediat ce au fiert cartofii sau poate fi lasata la frigider inainte de servire, in functie de preferinte. Este delicioasa si calda si rece si rezista la frigider 2-3 zile in caserola inchisa ermetic.

salata de cartofi cu ciuperci

Salata de cartofi cu ciuperci – preparatul perfect pentru zilele de post!

Cartofii sunt moi, ardeii sunt crocanti, asa ca am simtit nevoia de ceva cremos in reteta de salata de cartofi. Asa au intrat in scena ciupercile cu maioneza, care aduc un plus de aroma si cremozitate salatei si actioneaza exact ca un dressing!

salata de cartofi cu ciuperci

In varianta Scandia Sibiu, salata de ciuperci cu maioneza vegetala nu este doar un aperitiv, ci o gustare perfecta in orice moment al zilei sau chiar un fel principal pentru cei care nu consuma carne. Gustarile vegetale Scandia Sibiu – hummus, aperitiv vegetal, fasole batuta, ciuperci cu maioneza – sunt o alegere sanatoasa – fara E-uri, fara potentiatori de aroma, fara coloranti si foarte variate, pentru toate gusturile!

salata de cartofi cu ciuperci

Ingrediente pentru 6 portii Salata de cartofi cu ciuperci:

  • un cartof dulce mare (400g)
  • 2 cartofi albi (400g)
  • o ceapa rosie
  • 2 conserve Ciuperci cu maioneza vegetala Scandia Sibiu (2x200g)
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras galben
  • un ardei gras verde
  • ulei de masline extra virgin
  • sare si piper dupa gust

salata de cartofi cu ciuperci

Incepem cu cartofii: fierbem cartofii albi si cartoful dulce separat, in apa cu putina sare. Cartofii sunt fierti cand furculita intra foarte usor in ei. Ii lasam se se zvante putin, apoi ii decojim si ii taiem cubulete. Taiem si ceapa rosie marunt. Amestecam ceapa si cartofii usor, pentru a nu sfarama cartofii. Condimentam cu ulei de masline, sare si piper. Continuam cu ardeii grasi, pe care ii spalam foarte bine, le indepartam cotorul si nervurile si ii taiem in cubulete mici. Ii amestecam cu o lingura de ulei de masline, condimentam cu sare si piper dupa gust.

salata de cartofi cu ciuperci

Pentru a asambla salata, intr-un vas transparent inalt, punem stratul de salata de cartofi, apoi ciupercile cu maioneza vegetala, apoi stratul de ardei.

salata de cartofi cu ciuperci

Puteti amesteca ardeii, ciupercile si cartofii, insa Salata de cartofi cu ciuperci este mult mai spectaculoasa, colorata si aspecutoasa daca este servita in straturi. Cine a spus ca mancarea de post sau mancarea vegetariana nu poate arata minunat? Poate! Si Salata de cartofi cu ciuperci este reteta care dovedeste asta 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

salata de cartofi cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.