Pizza, acest preparat caruia niciun copil (si am dubii mari ca vreun adult) nu ii poate rezista! Pizza poate fi de atatea feluri si cu atatea topinguri, atat de variata si de versatila, dar la fel de delicioasa de fiecare data! Eu am ales azi pentru voi una dintre retetele clasice de pizza, o pizza renumita in intreaga lume, dar careia i-am adus o imbunatatire 🙂 Azi gatim impreuna PIZZA PEPPERONI CU PORUMB!
Ce trebuie sa stim despre Pizza pepperoni cu porumb?
- Pizza Pepperoni este un hibrid intre bucataria italiana si pepperoni, un tip de salam american, din carne de porc si vita, condimentat cu paprika. Adica, un delicios salam cu ardei, taiat foarte subtire si de culoare rosu-aprins, asemanator cu salsiccia Napoletana picante un salam uscat specific zonei de sud a Italiei.
- puteti folosi un blat de pizza din comert sau puteti pregati blatul meu preferat, un blat pufos, pe gustul intregii familii. Reteta mea de aluat pentru pizza facut in casa o gasiti AICI 🙂
- daca doriti un blat mai subtire pentru pizza, folositi jumatate din portia de aluat
- pizza se coace 4-5 minute, in cuptorul incins la 220°C sau pe o treapta foarte inalta la cuptoarele pe gaz
De ce am ales noul porumb Bonduelle Chilli pentru reteta de pizza?
- La provocarea Bonduelle de a adauga gustul placut de chilli al noului porumb Gold Chilli intr-o reteta clasica, am decis sa transform Pizza pepperoni intr-o Pizza picantissima italiana!
- Este conservat prin metode naturale, fara adaos de zahar si fara Organisme Modificate Genetic. Este sanatos si bogat in fibre.
- Gustul dulce, specific prombului Bonduelle si culoarea aurie perfecta, se datoreaza faptului ca porumbul este cules exact la momentul potrivit!
Pizza pepperoni cu porumb este o reteta extrem de usor de pregatit, mai ales daca folositi un aluat pentru pizza din comert. Daca pregatiti voi aluatul, nu va faceti griji, reteta mea este una rapida si cu reusita sigura. Ingredientele pentru toping sunt doar 4, de aceea e important sa fie de foarte buna calitate si aromate: sos de rosii cu busuioc, mozzarella data pe razatoare, salam cu ardei si porumbul chilli.
Ingrediente pentru 8 portii de Pizza pepperoni cu porumb:
- o portie aluat pentru pizza facut in casa (450g aluat proaspat)
- 400g sos de rosii cu busuioc
- sare si piper dupa gust
- 300g mozzarella data pe razatoare
- 300g salam cu ardei pepperoni
- conserva porumb Bonduelle Gold Chilli
Pentru blatul de pizza, punem in vasul robotului de bucatarie faina, sarea si uleiul de masline si le amestecam cateva secunde, pentru a fi bine omogenizate. Adaugam amestecul cu drojdie, pornim robotul de bucatarie si amestecam pana aluatul este omogen, elastic si se desprinde de peretii vasului. Mutam aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei de masline, il acoperim si il lasam la dospit 2 ore intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
O data aluatul dospit, il framantam de mana pentru a scoate aerul in exes. Pudram tava cuptorului (35×45 cm) cu faina de malai si intindem aluatul cu mana, astfel incat sa acopere intreaga tava. Ungem foarte bine blatul cu sos de rosii cu busuioc. Punem mozzarella data pe razatoare, apoi feliile de pepperoni.
Urmeaza un strat generos de porumb chilli si putem da pizza la cuptor. Coacem pizza 4-5 minute, in cuptorul incins la 220°C sau pe o treapta foarte inalta la cuptoarele pe gaz, pana este frumos rumenita.
Este o pizza absolut delicioasa, pe care toata familia o va indragi!
Pizza mea preferată!