Negresa cu unt arahide sau Peanut Butter Brownies este o reteta de origine americana, bine-si-inteles. Este o reteta decadenta, delicioasa, careia NU vrem, repet, NU vrem sa ii numaram caloriile. Negresa cu unt arahide este un desert de tip “rasfat”, pe care il putem pregati din cand in cand, cand dorim cu adevarat o explozie de ciocolata si arome.
De ce am ales Negresa cu unt arahide pentru azi? Pentru ca sarbatorim Saptamana Americana, care a revenit incepand de azi in magazinele LIDL Romania. S-au intors toate produsele specifice Statelor Unite, pe care, daca ati fost vreodata in America, va veti bucura sa le regasiti gustul: onion rings (inele de ceapa), Hot Dog, Ribs (coaste marinate), muffins, cranberry juice, pancakes, peanut butter (unt de arahide) etc. Deci, nu puteam sa nu va pregatesc ceva specific acestei saptamani americane, iar Negresa cu unt arahide s-a dovedit reteta perfecta!
Tot ce trebuie sa stii despre reteta de Negresa cu unt arahide
- poti folosi unt de arahide cremos (smooth) sau cu bucatele de arahide (chunky), in functie de preferinte.
- eu am folosit ciocolata cu lapte, atat in negresa cat si pentru glazura. Daca doresti un gust mai intens de ciocolata, poti folosi ciocolata neagra. Recomand ciocolata Belbake de la Lidl, care este speciala pentru copt.
- din cantitatile date ies 12 bucati de negresa, coapte intr-o tava de 15×15 cm. Daca doresti o cantitate mai mare, poti dubla cantitatile si coace prajitura in tava de 25x30cm
- glazura nu este obligatorie, negresele sunt minunate si fara glazura, pudrate pur si simplu cu putin zahar si servite alaturi de un glob de inghetata de vanilie
- Negresa cu unt arahide se coace 20-25min in cuptorul incins la 180°C cu ventilatie sau 30-35min in cuptorul incins la 180°C static.
Ingrediente pentru 12 bucati de Negresa cu unt arahide
- 100g faina Castello
- 150g zahar pudra vanilat Castello
- 2 oua mari
- 60g unt Pilos
- 60g unt de arahide McEnnedy
- 150g ciocolata cu lapte si alune Bellarom
- un praf sare Castello
- un pliculet praf de copt Castello
Ingrediente pentru glazura Negresa cu unt arahide
- 150g ciocolata cu alune de padure Fin Carre
- 2 linguri unt de arahide McEnnedy
- o lingura unt Pilos
Incingem cuptorul la 180°C cu ventilatie, asezam gratarul pe mijlocul cuptorului. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 15x15cm. Intr-un bol incapator amestecam faina, praful de copt, praful de sare si zaharul pudra vanilat. Adaugam cele 2 oua batute si amestecam pana avem o crema. Adaugam si untul de arahide, amestecam. Topim la baie de abur ciocolata, untul de arahide si untul.
Adaugam amestecul de ciocolata topita peste amestecul de faina si oua. Amestecam bine. Turnam in tava pregatita, nivelam cu spatula. Coacem negresa cu unt de arahide 20-25min in cuptorul incins la 180°C cu ventilatie sau 30-35min in cuptorul incins la 180°C static.
Cat lasam prajitura sa se racoreasca, pregatim glazura: topim la baie de abur ciocolata cu alune de padure, untul de arahide si untul. Lasam sa se raceasca putin, apoi decoram fiecare cubulet din negresa.
Daca doriti sa decorati suplimentar Negresa cu unt arahide, ca sa fie si mai apetisanta (daca e posibil asa ceva), puteti folosi ciocolata alba si nuci tocate, de exemplu. Este o prajitura delicioasa, plin de savoare, iar combinatia ciocolata-unt de arahide este deosebita! Sa va fie de cel mai bine!
Iti plac retetele de inspiratie Americana? Incearca si retetele de mai jos (click pe titlu pentru a accesa reteta):
Buna, la ingrediente este mentionata o singura cantitate de unt de arahide(60g).
Iar la instrictiunii este trecut: “Adaugam cele 2 oua batute si amestecam pana avem o crema. Adaugam si untul de arahide, amestecam. Topim la baie de abur ciocolata, untul de arahide si untul.”
Avem cumva doua cantitati de unt de arahide sau cele 60 de grame se impart in doua?
Multumesc
Salut, Mariana. Prima parte se refera la blatul de negresa, iar a doua parte la glazura. La ingrediente sunt trecute separat. 🙂
Multumesc, acum am inteles, deci punem de negresa
are dreptate Mariana! untul de arahide apare de două ori în indicațiile pentru blat! adăugat ca și ingredient separat, după care, topit împreună cu ciocolata și untul pe baie de aburi. so?
So, am explicat mai sus.