Piure de mazare cu halloumi la gratar

halloumi la gratar

In caz ca nu ati observat, am fost in concediu dar ma introc azi cu reteta de Piure de mazare cu halloumi la gratar! 🙂 Da, stiu, nu ati observat ca am fost plecata, pentru ca nu v-am lasat “singuri acasa” sau mai degraba “singuri in bucatarie” si am tot postat pe pagina de Facebook Teo’s Kitchen retete fel de fel. Dar a trecut o saptamana in care nu am gatit mai nimic, o saptamana in care mi-am luat putin timp pentru mine insami, o saptamana in care am citit, am dormit, am mai citit putin si am dorit mai mult, in care mi-as fi dorit sa ies si la plimbari lungi si poate sa citesc pe o banca in parc, dar nu am reusit, pe motiv de…viscol “aprilian”. Nu-i bai, important e ca am reusit sa petrec un pic de “timp de calitate”, vorba americanului, cu mine insami. Imi era dor de Teo, pierduta printre retete, munca, Luca, montaj video si atat de multe altele.

halloumi la gratar

Cert este ca sambata, cand m-am intors din concediu, am dat nas-in-nas cu un curier care cara o cutie imensa (eram mai mai sa spun “o cutioaca”, asa cum zicem noi in Ardeal). Era pentru mine! Am deschis-o si am simtit ca, desi s-a incheiat saptamana de concediu, in cutia proaspat deschisa este o noua saptamana de concediu, sau cel putin una cu gandul la o vacanta…De ce? Pentru ca prietenii mei cei mai dragi de la LIDL, mi-au trimis o cutie frigorifica PLINA de produse faine, din #SaptamanaGreceasca, una dintre saptamanile mele preferate! De azi le gasiti si voi in magazinele Lidl si puteti consulta intreaga oferta AICI.

halloumi la gratar

Noi gatim azi impreuna o reteta simpla dar absolut delcioasa, un pranz light sau o cina rapida: Piure de mazare cu halloumi la gratar, servit cu paine prajita!

halloumi la gratar

Ingrediente piure de mazare cu halloumi la gratar:

  • 300g mazare Chira
  • 50ml ulei de masline extra virgin Primadonna
  • un catel de usturoi
  • 15ml miere
  • 50g mascarpone Lovilio
  • sare Castello
  • piper Mikado
  • 200g halloumi Eridanous

halloumi la gratar

Fierbem mazarea congelata in apa cu sare, pana boabele sunt moi si le putem strivi intre degete.

halloumi la gratar

Scurgem de apa si punem mazarea in blender, alaturi de uleiul de masline, mascarpone, miere, sare, piper si usturoi si amestecam pana avem o pasta de mazare. Potrivim la gust de sare si piper.

halloumi la gratar

Pentru halloumi la gratar, branza se taie feli de 1 – 1.5cm grosime si se pune in tigaia grill unsa cu foarte putin ulei si se prajeste pana cand devine aurie pe fiecare( aprox 1 min pe fiecare parte)  parte la foc mediu spre puternic. Mie imi place sa prajesc branza mai mult, dar asta e o chestiune de gusturi, exact ca la carnea la gratar.

halloumi la gratar

Nu-i asa ca reteta de Piure de mazare cu halloumi la gratar este simplu de pregatit dar arata spectaculos, ca in pozele cu “brunch-uri” fancy de pe Pinterest si Instagram! Pofta buna, gospo-dive dragi!

halloumi la gratar

halloumi la gratar

2 Comments

  1. Monica

    A venit la fix reteta pentru ca am cumparat halloumi si ma tot gandeam cu ce sa o combin.
    Poate ne dai vreo idee si pentru sosul tzatziki.
    Multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.