Eu, si cu siguranta foarte multi dintre voi, asociem Prajitura cu mere cu mama, cu Bunica, cu duminicile in familie, cand prajitura de casa nu putea sa lipseasca de la masa. Si eu, la fel ca si multi dintre voi, iubesc prajitura cu mere, in varianta ei clasica, pe care o gasiti aici pe blog – Prajitura cu mere ca la bunica – o reteta de prajitura pe care am pregatit-o inca de la inceputurile blogului, cand aveam norocul sa locuiesc cu Buni, deci am pregatit-o impreuna de-a dreptul, nu doar dupa indicatiile ei 🙂
Azi vreau sa va arat insa reteta de Tort de mere, o reteta difertita fata de varianta clasica, in care dam merele pe razatoare, le calim cu zahar si scortisoara si pregatim apoi un aluat mai moale, pe care il turnam sub si peste mere. Aceasta reteta de Tort de mere este un rapida, se pregateste foarte usor, mult mai usor decat prajitura clasica, zic eu, iar rezultatul? Un Tort de mere absolut delicios!
[box type=”tick” size=”large” style=”rounded” border=”full”]De ce iubesc aceasta reteta de Tort de mere?[/box]
- se pastreaza foarte bine o saptamana intreaga la frigider, astfel il aveti la indemana pentru micul dejun alaturi de un pahar cu lapte, ca si gustare pentru cei mici si, bineinteles, pentru pachetelul de la scoala, mai ales in cazul in care cei mici nu iau micul dejun acasa
- puteti folosi orice fel de mere si puteti adauga chiar si pere sau alte fructe care nu lasa foarte mult lichid (nu recomand fructele congelate) dar si nuci, stafide, merisoare confiate, smochine sau curmale taiate marunt etc
- puteti ajusta cantitatea de zahar folosita sau puteti inlocui zaharul tos rafinat cu zahar brun, zahar nerafinat, indulcitori gen Green Sugar sau Tegatesse (care au un gust perfect de zahar, fara after taste-ul specific indulcitorilor si rezista foarte bine la copt) , doar ca va trebui sa ajustati dupa gust
- puteti folosi doar scortisoara sau un amestec de scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, anason. Gasiti AICI reteta de Mix de condimente pentru tarte, care se potriveste terfect in reteta de Tort de mere si in general in retetele cu mere, cartofi dulci, dovleac
- folositi o tava de 20-23 cm, pentru ca tortul sa iasa inalt. Atentie insa la temperatura de coacere, este de preferat sa coacei la o temperatura mai mica (160 maxim 170°C) pentru o perioada mai lung de timp, pentru a va asigura ca tortul nu face doar o crusta si ramane necopt la interior
Ingrediente pentru 12-14 portii de Tort de mere:
- 3 mere mari
- 400g faina
- un pliculet praf de copt (7g)
- un praf sare
- miezul de la un baton de vanilie
- scortisoara, nucsoara dupa gust
- 120g unt rece
- 150g zahar
- 3 oua
- 100ml lapte
- zahar tos+scortisoara pentru pudrat
Pentru modul de preparare, urmariti RETETA VIDEO de mai jos J Si, daca va face placere, va rog sa va abonati la Canalul de YouTube Teo’s Kitchen pentru a incuraja retetele video. Multumesc din sufletul de gospo 🙂
Am facut -o azi. E gustoasa. Deja a disparut jumatate de tava. Am o curiozitate. In interior e coapta dar nu e asa inchisa la culoare cum e a ta. E alba. Care e secretul?
Ma bucur ca ti-a placut si ca ai incercat reteta. Nu este un secret, depinde si de mere si in plus scortisoara coloreaza si ea putin.
Buna. Unde ai pus cele 150g zahar? Multumesc
Salutare. Chiar la inceput, in aluat.