Reteta de crostini cu ciuperci – reteta inspirata din primul LIVE “Ce-ai prin frigider?” de anul acesta! In cazul in care ati ratat intalnirea noastra de luni de pe Pagina de Facebook Teo’s Kitchen va anunt ca nu doar ca a fost primul LIVE de anul acesta (tot impreuna cu prietenii mei de la Coca-Cola) dar a fost si unul dintre cele mai simpatice LIVE-uri pe care l-am facut vreodata! Totul a inceput de la un comentariu lasat de un domn (pentru ca asta este si ideea, sa comentati cat mai mult si eu sa va raspund in timp real) pe care il chema Alejandro. De la Alejandro a inceput cel mai simpatic video, in care am ras mult, v-am vorbit in spaniola (cu toata spaniola pe care o stiu), v-am cantat piesele iubitului meu Enrique si comentariile voastre au fost atat de dragute! Vreau sa va multumesc ca mi-ati fost alaturi luni si sa va spun ca, faptul ca am interactionat atat de frumos, mi-a dat energie si incredere ca anul care tocmai a inceput va fi special si frumos si productiv alaturi de voi! MULTUMESC! P.S. Daca doriti sa (re)vedeti simpaticul episod de luni, il puteti vedea AICI.
Dar sa stiti ca, pe langa refrenele preferate de la Enrique, am discutat mult si despre mancare, despre retete, despre ce fel de retete v-ar placea sa vedeti pe blog acum, la inceput de an. Mi-ati spus ca ati vrea retete light si doua ingrediente au iesit in evidenta ca fiind prezente in frigiderele voastre: ciuperci si cartofi dulci. Ne ocupam si de cartofii dulci in curand, pana atunci insa, avem azi reteta de “Crostini cu ciuperci” – o reteta rapida dar cu un rezultat spectaculos – Crostini cu ciuperci arata foarte bine si sunt deliciosi, o combinatie intre paine integrala prajita, branza de capra si ciuperci trase la tigaie cu cimbru si vin. Ce sa nu fie bun???
Care sunt comentariile care au inspirat reteta de azi – Crostini cu ciuperci?
Iulia Jula Poti sa imi spui ce sa fac cu baby Kale si ciuperci?
Ana-Maria Lupasc O reteta cu ciuperci pentru regim?
Monica Horoiu Eu am ciuperci, dovlecei , branza si oua de prepelita. O reteta de dieta?
Kitty Bleu Eu am ciuperci!!!
Acum sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru 4 portii de crostini cu ciuperci si branza de capra.
Ingrediente pentru 4 portii de crostini cu ciuperci:
- 8 felii de paine neagra/de secara/graham
- o lingura ulei de masline
- 500g ciuperci champigon mici
- o lingura unt+2 linguri ulei de masline
- o ceapa alba mica, taiata marunt
- 2-3 catei de usturoi tocati marunt sau trecuti prin presa
- sare si piper dupa gust
- ¼ lingurita cimbru uscat sau o lingura cimbru proaspat tocat
- 30ml vin rosu
- 150g crema de branza de capra
- reductie de otet balsamic
Mai intai topim intr-o tigaie untul si uleiul de masline (nu folosim doar unt pentru prajit fiindca ca se arde). Prajim ceapa pana devine translucida, apoi adaugam si usturoiul si le calim impreuna 1 minut. Adaugam ciupercile (intregi daca sunt mici-mici si taiate felii mai groase daca sunt mari) condimentam cu sare, piper, cimbru, amestecam bine si le calim pana se inmoaie putin, dar astfel incat sa ramana al dente. Spre final adaugam si vinul si lasam la foc mare 1 minut. Tragem de pe foc si condimentam cu sare si piper daca mai trebuie. Intre timp, taiem painea felii, o punem in tava pe hartie de copt, o stropim cu ulei de masline si o prajim in cuptor pana e rumenita si crocanta. Daca aveti cuptor electric, selectati functia “broiler”, unde caldura vine numai din partea de sus, pentru a rumeni painea frumos. Apoi, cand o scoateti din cuptor, frecati fiecare felie un catel de usturoi inainte de a pune un strat generos de crema de branza de capra, apoi ciupercile si, la final, stropim totul cu reductie de otet balsamic. Gata!
Sper ca v-a placut reteta light de azi! Puteti folosi si alte tipuri de ciuperci pe care le aveti la indemana sau care va plac, da? Pofta buna, sa va fie de cel mai bine si #tastethefeeling cu Teo si Coca-Cola!